[box type = ”success” ] Laura Clergue, de regerende Franse Padelkampioen, is erop uit Spanje en het professionele circuit te veroveren. Vind haar avontuur op haar Laura Clergue facebookpagina. [/doos]

Aflevering 2. Wat een week! Ik weet nauwelijks waar ik moet beginnen, dus het was rijk aan emoties en pijnen.

Gestresst maar klaar

Na de 11 auto-uren, gedeeld met mijn beste vriend (dank je Julie), ben ik hier in mijn nieuwe huis. Zondagavond, een miljoen vragen in mijn hoofd: met wie ga ik trainen? wat zal de intensiteit van de training zijn? begrijp ik de instructies in het Spaans? blijf ik fysiek op de weg blijven? kortom een ​​echte reactie van een meisje een beetje benadrukt op deze dag. Enige info die ik had: Ontmoet morgen op 10h de club met je kleding en peddelfysica!

De dag van de les

Hier ben ik de volgende ochtend, zoals een dag terug naar school, de foto minder, en vroeg me een beetje wat ik daar deed. Toen herinnerde ik me snel alle goede redenen die me ertoe brachten deze beslissing te nemen.
Begin van fysieke training, een persoonlijke coach, Virginia, voor mijn padelcoach en mijzelf. Een gekke energie tijdens 1h30, een cardio die racet, zweet overdreven, kortom, wat was het moeilijk maar wat goed was. Dit gevoel van trots dat je kunt voelen na een grote sportsessie, is een van de redenen waarom ik zoveel van sport hou en wanneer je uiteindelijke doel zo duidelijk is als het mijne, kan ik je vertellen dat we alles geven. Soms geef ik mezelf zelfs een beetje kruis op mijn hand voordat ik naar training ga om mezelf eraan te herinneren waarom ik hier ben en ik heb dat niet allemaal gedaan om dingen halverwege te doen, dus ik Ik wil zeggen: op het werk! elke minuut telt!

Mijn trainer: Gaby Reca

Deze eerste dag, na de natuurkunde, had ik padeltraining individueel met mijn coach, Gaby Reca, wat ik ongelofelijk veel geluk heb aan mijn zijde. Momenteel op de 28e plaats in World Padel Tour , hij is het type trainer en persoon die unaniem op het circuit staat vanwege zijn ervaring en professionaliteit. Dan een kleine bonus voor mij: hij spreekt Frans, en redelijk goed!
We proberen het grootste deel van de tijd in het Spaans te spreken omdat ik geen gewoonten wil veranderen en ik ook in het Spaans wil groeien. Maar wat een plezier om een ​​paar minuten te kunnen schakelen, zodat ik begrijp wat hij van me wil. Ik hou echt van Gaby's leermethode, hij moedigt me altijd aan en zorgt ervoor dat ik alles begrijp wat hij vraagt. Hij is erg geduldig met me en heeft altijd het juiste woord. Het maakt dat ik verder wil gaan dan elke training om hem trots te maken. Deze eerste training, ik heb zoveel gewacht, ik was absoluut niet teleurgesteld, ik kan niet wachten op de volgende.
Eindelijk vertrek ik de eerste dag met tientallen tips in gedachten en een glimlach in de oren. Wat goed was maar ook wat ben ik blij nu te kunnen rusten. Natuurlijk, na het schrijven van alle adviezen die me gegeven zijn omdat ik genoeg school heb en dingen schrijven helpt me ze te integreren. Ik vind het officieel, er zijn grote gevolgen van mijn schoolcurriculum! Wanneer zijn Bristol-kaarten?
Een typische trainingsdag voor mij gaat over Padel 1h30 en fysica quasi 2h die ik morgenochtend volg. Dit is zeker de meest gecompliceerde, keten dit alles, hypoglykemie en kleine sterren zijn niet erg ver na de douche! Ik nam ook de gewoonte om mezelf heel regelmatig en nauwgezet uit te rekken. Mij ​​is altijd verteld hoe stretchen van fundamenteel belang is, maar ik denk dat ik me er nu pas bewust van ben. Om te geloven dat mijn lichaam zegt dat als ik me niet uitrek, ik geen kans heb om de volgende dag recht te staan ​​en te lopen.

Trainen met Cata Tenorio

Vanaf de tweede trainingsdag had ik nog steeds een hele leuke verrassing. Cata Tenorio , 13e van de ranglijst World Padel Tour, die gewoonlijk traint in het SPORTCENTRUM MANOLO SANTANA .. Ik was opgetogen toen ik me realiseerde dat ik bijna al mijn training met haar zou delen. Haar aanwezigheid op het veld stelt me ​​in staat om een ​​uitzonderlijke balkwaliteit te hebben en dwingt me om zo regelmatig mogelijk te zijn, zodat ze ook serieus kan trainen. Ze is niet alleen een luxe teamgenoot, maar sinds mijn komst een uitzonderlijke ervaring voor mij. Ze is altijd een positief persoon, met een voorbeeldige instelling en een goede communicatieve stemming. Humor is belangrijk voor mij en ik kan je vertellen dat zij de koningin van grappen is. Ze helpt me bij al mijn administratieve procedures, geeft me technisch advies, maar ook op het gebied van communicatie, kortom, ze speelt hier een heel belangrijke rol voor mij en haar aanwezigheid is buitengewoon geruststellend. Ze is een geweldige speler, maar ik kan je verzekeren dat ze ook een geweldig persoon is en ik ben blij en trots om nu om me heen te hebben. Tussen Gaby en haar, ik denk niet dat ik ergens bang voor ben, voor mij is het gewoon perfect: beste team ooit ! BULLPADEL Team 🙂
Het gebeurt soms met Cata om ons te trainen Martin Dantonio, een coach die ik erg op prijs stel, een heel rustig persoon, een zeer goede pedagoog en met wie ik veel leer, ze zijn erg complementair met Gaby.

In prepa-modus vóór toernooien

Na twee weken en dankzij dit leuke team, voel ik al dat mijn spel begint te evolueren en dat ik veel meer "padel" denk dan voorheen. Het zal me tijd kosten om alle informatie te integreren, maar ik zie al dat ik me veel comfortabeler voel! En ik verzeker je dat ik na zulke dagen goed slaap!
Ik zal mijn seizoen beginnen met een aantal toernooien van Madrid circuit (FMP) voor de officiële start van World Padel Tour eind maart en de eerste P1000 in Frankrijk. Ik zou volgende week zeker aan mijn eerste wedstrijden moeten beginnen. Bijna niet bang!
Informatie over mijn concurrentie-ervaring, mijn nieuwe potentiële teamgenoot en de rest van mijn dagelijks leven, nog steeds zonder filter, in de volgende aflevering!
Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.