Esther Lasheras is een van de wereldkampioenen padel. Vandaag in Monaco vertelt ze over haar carrière en haar toekomst, waar we veel dingen leren, waaronder het feit dat ze naast Franse padeltoernooien speelt ...

Hallo Esther Lasheras (Zaragoza, 1983), vertel ons over uw aankomst in de Padel Soleil-club.

Hallo, allereerst leuk om mee te praten Padel Magazine !

Niets ontgaat je, ik ben eigenlijk geïnstalleerd in Monaco sinds 3 januari 2017.

Voor degenen die de Padel Soleil-club niet kennen, het ligt aan de poorten van Monaco en is uitgerust met 4-terreinen, een fitnessruimte en kleedkamers en een cafetaria-restaurant.

Om welke redenen verlaat u Madrid, bolwerk van de padel?

Ik nam deze beslissing omdat mijn verloofde Queco Catalán hier sinds september werkt in samenwerking met Montecarlo International Sports. Voor mij ging het eerst over het beëindigen van mijn seizoen in Spanje, en als alles goed ging, na het einde van de jaarvakantie Queco volgen.

Ik wil MonteCarlo International Sports bedanken voor zijn betrokkenheid bij het padel, zowel in Frankrijk als internationaal via de Fabrice Pastor Cup, die wordt gespeeld in Zuid-Amerika (Arg Bra Chi). MonteCarlo International Sports ondersteunt veel paddle-spelers en is in het algemeen een goede zaak voor Padel.

Sommige waarnemers zijn verrast door deze beslissing, je maakt deel uit van de beste vrouwelijke 40 Wpt en we zien zelfs dat sommige van onze beste Fransen de tegenovergestelde manier zijn ...

Sinds 2010 evolueer ik op het circuit Wpt en heb ik me altijd in de top 40 kunnen handhaven. Terwijl ik dit seizoen op mijn laagste plaats eindigde, was 2016 voor mij een geweldige leerfase: aanwezig blijven en vechten, hoewel de resultaten niet volgden. Laten we erkennen dat het spelniveau van de vrouwelijke paddle de afgelopen jaren enorm is geëvolueerd en dat de concurrentie steeds heftiger wordt.

Komt u naar Padel Soleil met een specifieke missie? Is deze club sinds januari eenvoudig je trainingsbasis geworden?

In principe sta ik in de voetsporen van Queco, niets meer, sowieso is alles bij elkaar om hier goed te trainen: onberispelijke faciliteiten, de aanwezigheid van Franse topspelers en een uitstekende fysieke trainer zoals Yann Le Jeune. Dus ik denk dat ik een goed niveau van training kan behouden en aan het werk kan gaan, omdat de padel booming is in Frankrijk.

Bovendien is er op het internationale toneel een zekere bruisen: spelers, coaches, clubs, het is een hele sector die in volle gang lijkt te zijn.

Ja, de padel groeit en de expansie is vooral opmerkelijk in Europa.

Het is erg belangrijk om nieuwe landen te integreren in de internationale paddle-gemeenschap. Beetje bij beetje groeien de sport en het publiek dankzij de nieuwe infrastructuur en de wereldwijde dyamic die het sinds enkele jaren waarneemt.

Als u een van uw contacten zou moeten overtuigen om de internationale ervaring te proberen, welk argument (en) zou u dan gebruiken?

Ik zal hen vertellen dat dit persoonlijk en sportief het juiste moment is. Integendeel, er zijn veel dingen te doen buiten Spanje. Landen zijn uitgerust met padelbanen, we zien steeds meer niet-Spaanstalige spelers hun eerste stappen zetten op het professionele padelcircuit.

De padel verandert en binnenkort zal de padel veel internationaler zijn dan nu.

We bevinden ons in een periode waarin we, naast het ontdekken van de padel, deze ook ontwikkelen dankzij onze prestaties in Spanje.

Wat zijn je sportdoelen voor het 2017-2018 seizoen? Ga je je aanpassen aan de WPT?
Zullen we de kans krijgen om je te zien evolueren op FFT-toernooien?

Mijn hoofdplan is om grondig te trainen, als 2016, het is niet altijd mogelijk geweest, en waarom niet de WPT spelen; maar sinds Monaco ziet het er financieel moeilijk uit.

Voor Franse toernooien heb ik zojuist mijn FFT-licentie gekregen en ik ben van plan om zoveel mogelijk toernooien te spelen ... Ik zal ook in Mougins spelen met Virginie Pironneau, een referentie voor de Franse damespeddel.

Heb je de tijd gehad om links te leggen met enkele driekleurige spelers in het zuidoosten van het land?

Ik heb er een paar ontmoet: Jérémy Scatena, Max Moreau, Jeremy Ritz, Laurent Bensadoun en Virginnie Pironneau. Ik had meer contact met Moreau en Scatena, met wie ik me fysiek kon voorbereiden. Afgunst en motivatie zijn aanwezig.

Aan de kant van het amateurpadel zijn we aangenaam verrast door het niveau dat wordt weergegeven in de club, er is een mooi potentieel, zeker, het niveau zal snel stijgen.

Geïnterviewd door Jean-Marc Hérard - Padel Buzz

Esther Lasheras online:
@EstherLasheraspadel (Facebook-atleetpagina)
@EstherLasheras (twitter & Instagram)
Jean-Marc Herard

Jean-Marc Herard is de chroniqueur Padel Magazine internationaal. De inwoner van Barcelona biedt ons een meer internationale visie op padel, met name met zijn kroniek Padel Buzz. JMH is de scanner van de wereldpadel.