Tweede deel uit ons interview met de president van de American Padel Tour, Fabrice Pastor. Hij gaat terug op de redenen die hem ertoe brachten terug te keren naar de padelindustrie. Zonder omweg hekelt hij volgens hem "bepaalde afwijkingen van de World Padel Tour die Padel pijn deden".

Het eerste deel van het interview: ICI.

  • 2 jaar geleden zei je dat de padel voorbij was. En hier ben je weer ...

Het was een gecompliceerde tijd. Ik zou zelfs een desillusie zeggen. Ik had pijn voor het project dat ik droeg, maar ook en vooral voor sommige spelers die betaald voor hun vrijheid om te denken in 2019 om mij te steunen.

De APT is het tegenovergestelde van wat het Europese professionele circuit is. Omdat we precies wedden op de vrijheid van de spelers en op de kwaliteit van onze tests. We dwingen mensen om op ons circuit te komen spelen.

Ik was erg geraakt door de acties van sommigen. En ik zei tegen mezelf dat het niet de moeite verdiende dat ik mezelf daar zoveel voor investeer.

Het lijkt erop dat er alleen dwazen zijn die niet van gedachten veranderen. En dan weet je hoe gepassioneerd ik ben over deze sport. Ik had grote steun zoals die van de president van de Mexicaanse Federatie, Omar Villavicencio, nu vice-president van de CAPF en de APT.

  • Als je het hebt over spelers die voor hun vrijheid van denken hebben betaald, wat bedoel je dan precies?

Ik zal de spelers die me 2 jaar geleden steunden niet citeren om de International Padel Tour in 2018 te zien vertrekken. Ik kan het niet, het zou hen weer in verlegenheid brengen.

Ik kan je echter vertellen dat ik geschokt ben door de methoden van de World Padel Tour.

De spelers die de International Padel Tour steunden, betaalden een boete van 12% op de winst die in 2019 werd gewonnen. Realiseert u het schandaal?

En om terug te keren naar de vorige vraag, het verbaast me niet dat professionele spelers hierop reageren.

En precies, met de Amercian Padel Tour wil ik een einde maken aan dit systeem. Ik kan je al vertellen dat spelers van de WPT van Latijns-Amerikaanse afkomst zich afvragen hoe relevant het is om naar Europa te gaan als ze thuis een professioneel circuit hebben.

We hebben zelfs Europese spelers die het avontuur in Amerika willen proberen.

  • APT buiten Amerika, mogelijk?

Alles is mogelijk. En we hebben al aanvragen, ook in Europa. De APT wil een zeer groot professioneel circuit worden. En dit is al het geval in Amerika. Met ons werk, de investering, de groep die er is, is alles mogelijk omdat we vooral denken aan de interesse van de spelers.

  • Kan de APT deze geweldige wereldwijde benchmark worden toen we vorig jaar de FIP en de WPT samen zagen komen ...

Bedankt dat je me deze vraag hebt gesteld. Ik zal u met een andere vraag beantwoorden: vindt u deze toenadering tussen de FIP en de WPT nu niet verdacht?

Ik heb de APT opgezet. En nu zijn ze het ermee eens. Je zou gedacht hebben dat het goed was. Maar het is jammer als we de redenen kennen.

Laten we niet hypocriet zijn, deze twee instellingen zijn altijd in conflict geweest. De FIP zit vast in zijn institutionele problemen, de WPT wil reageren om te voorkomen dat het circuit verdwijnt zoals de Padelpro Tour.

Ze proberen daarom een ​​parade tegen de APT te vinden. Maar het goede nieuws is dat ik ze bang maak. Opnieuw.

  • Kunnen we niet zeggen dat de fusie van de wereldranglijst bijvoorbeeld tussen de FIP en de WPT een goede zaak is?

Als het positief is voor de padel en voor de spelers, des te beter. Het spijt me hier voor de contouren en extra-sportieve redenen voor deze toenadering tussen de FIP en de WPT. Als het feit dat de APT is gemaakt, het mogelijk maakt om de lijnen in Europa te verplaatsen, is het al een overwinning voor mij.

Sorry dat ik dit parallellisme heb gemaakt met mijn avontuur met The International Padel Tour. Maar het herinnert me aan de tijd dat de World Padel Tour moest toegeven en een beetje meer aan de spelers moest geven omdat ik de IPT wilde lanceren. Zelfs als ik niet tot het einde kon komen, ben ik in een gelukkige zin dat de spelers de WPT konden pushen om meer te krijgen dankzij de IPT.

Weet je, alleen omdat professionele spelers in Europa niet hoeven te zwijgen of boetes moeten betalen, betekent niet dat ze blind zijn.

Het verschil is dat APT een realiteit is. Het circuit wordt gestart en niets kan het stoppen. Er is ruimte voor iedereen. Kom en proef de American Padel Tour.

  • Een ander onderwerp komt naar voren in Argentinië: de America Padel Tour gemaakt door de Argentijn Lisandro Borges

Lisandro Borges ligt dicht bij de World Padel Tour. Onnodig verder te gaan in de uitleg lijkt het mij.

Nogmaals, ze proberen me in de weg te zitten. Wat een verdriet! Kun je me met rust laten en een beetje aan Padel denken?

Ik wil er alleen aan herinneren dat Oscar Nicastro de enige president van de Padel Federatie in Argentinië is.

In Argentinië tekenden we met de AJPP (Associación de Jugadores Profesionales de Padel) onder voorzitterschap van Mariano Lasaigues (de nieuwe directeur-generaal van de APT) en met de APA (Associación de Padel Argentina).

Bovendien is het de APA die wordt erkend door de Internationale Padel Federatie totdat het tegendeel wordt bewezen.

Dus alles is goed met Argentinië.

  • We eindigen met de Master van Acalpulco, de test wordt overdag gespeeld?

Voor Acapulco staan ​​we in nauw contact met de Pegaso Group, de organisator van de Acapulco APT 500. Het tennistoernooi dat 's avonds wordt gespeeld, spelen we tussen 9:00 en 18:00 de padelwedstrijden.

Lees het eerste deel van het interview HIER

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.