De Franse tennislegende Fabrice Santoro verruilde het tennisracket voor dat van padel ter gelegenheid van de eerste editie van de Personalities Trophy, georganiseerd door Lagardère Paris Racing en het Imagine Institute. Zelfs op de rechtbanken van padel, de voormalig kampioen is nog steeds trouw aan zijn atypische speelstijl.

Le padel kwam vanzelf

"Ik heb veel tennisvrienden die zijn begonnen met tennissen padel. Ik speel veel minder vaak dan zij, het blijft af en toe, maar minstens één keer per maand. Het is erg leuk, leuk en ik geniet er echt van. Ik ken mijn speelstijl nog niet, dus ik liet me leiden door mijn partners die mij meestal aan de linkerkant plaatsten. '

"Ik doe nog steeds veel backhands met twee handen. Daarna speel ik niet als een echte speler padel in de zin dat ik graag de hele tijd op het net zit, ook al zou ik normaal gesproken achter moeten staan. Ik hou ervan om reflexvolleys te doen. Ik wil eerst plezier hebben."

Een gemengddubbeltitel op Roland-Garros, maar deze keer wel padel ?

"Waarom niet. Nou, ik moet vooruitgang boeken en regelmatiger spelen. Tegenwoordig heb ik een hele goede partner, mijn vriend David (Marouni), die drie tot vier keer per week speelt. Dit worden mijn eerste competitiewedstrijden. Ik heb het nog nooit gedaan."

Voor de eerste keer wonnen Fabrice Santoro en David Marouani tijdens dit persoonlijkhedentoernooi georganiseerd door Lagardère Paris Racing en het Imagine Institute, tegenover journalist Julien Benedetto en voormalig tennisser Cédric Pioline.

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.