In Frankrijk hebben weinig mensen er van gehoord Fatuma Mohammed Atchani, de gouverneur van Kwale County, Kenia. Zij heeft meegedaan de opening van de tweede editie van de Intercontinental Cup…en kon het circuit zelfs samen met de president van de regio inwijden, Khattat Yanja.

De kans voor ons om deze publieke figuur te gaan interviewen op de Place du padel dans son betaalt.

De ontdekking van padel

“Allereerst wil ik zeggen dat het heel leuk is om zo’n internationale wedstrijd bij te wonen padel. Het was de eerste keer dat ik speelde padel en ik heb echt een geweldige tijd gehad. Het was ook de eerste keer dat ik de kans kreeg om het van dichtbij te bekijken.

We zijn hier in Dakhla en ik denk dat dit iets is dat gemakkelijk kan worden teruggebracht naar Kenia, vooral naar mijn provincie Kwale. Het is echt een goede sport. '

Inauguratie Intercontinentale Cup

Een sport die in Kenia nog weinig bekend is

“In Kenia is le padel staat op grote schaal ter discussie. Bij mijn rijden is het bijvoorbeeld nog erg nieuw. Het feit dat ik kan kijken en spelen, vind ik echt heel interessant. Dus zodra ik thuiskom, neem ik hem weer mee in mijn koffers.

In Kwale hebben we nog geen wandelroutes. padel. Het is een heel interessante uitdaging. dan om deze discipline naar huis te brengen, en ik zou graag geld willen steken in het instellen van rechtbanken.

ik denk dat le padel kan helpen met het toerisme, vooral in Kwale. Het is een plaats waar we hele mooie zonnige witte zandstranden hebben. Het is een sport die ik aan zee zie worden beoefend. '

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.