Federico Chingotto, ook wel "Super Raton" (Super Mouse) genoemd, nam deel aan het spel van vragen en antwoorden met onze journalist tijdens een exclusief interview voor Padel Magazine.

De 25-jarige Argentijn, die gekwalificeerd voor de grote finale du Greenweez Paris Premier Padel Major, vertrouwde onze microfoon toe dat hij het gevoel had te spelen in een zo legendarisch stadion als Roland-Garros, maar ook over zijn samenwerking met Juan Tello.

“Mentaal verbeteren we elke dag”

“Vanaf de eerste momenten voelde ik een bijzondere kracht op het Philippe-Chatrier-hof, naast een zekere druk omdat het nog steeds het centrale hof is, met een steeds groter publiek. We genieten volop en hoe meer de dagen verstrijken hoe meer we ons hier op ons gemak voelen.

Ik heb nog niet echt van de stad geprofiteerd omdat ik zoveel mogelijk probeer te rusten en gefocust te blijven, maar als ik wat tijd heb ga ik wandelen. Ik ging naar de Eiffeltoren.

"We hebben grote rivalen. Alle spelers vorderen naarmate de dagen verstrijken. Het is nu een aantal jaren geleden dat we elkaar op het circuit ontmoeten, dus we kennen elkaar allemaal, soms is het makkelijker voor elkaar om te weten hoe we in de weg kunnen lopen. Maar ik zou zeggen dat het belangrijkste is de ervaring die we elk seizoen opdoen. Ik heb het gevoel dat we mentaal beter worden en we willen ons best blijven doen. '

“Een koud feest”

“We kunnen er koud uitzien, zoals bijvoorbeeld op de viering van onze overwinning vandaag. Natuurlijk waren we blij met het resultaat van de bijeenkomst, maar we proberen op koers te blijven. Voor mij is het belangrijkste om mentaal te verbeteren, om tactieken in te voeren tijdens de wedstrijd met Gaby Reca die ons op de bank vergezelt.

Een populaire speler

“Ik denk dat als mensen of kinderen me aardig vinden, dat komt omdat ze me zo weinig zien als zij (lacht). Nee, grapje terzijde, het is waar dat ik veel aanmoedigingen voor mij hoor en daar ben ik erg blij mee. Het doet me veel plezier. Een grote dank aan iedereen."

"Het is waar dat in Italië veel mensen me belden en mijn naam riepen, ik ga niet tegen je liegen, het is leuk, en sinds ik klein was, wilde ik een groot sportman worden, daarom doe ik er alles aan om de beste voorbeeld voor al deze jongeren."

Fede Chingotto Italië Major Premier Padel 2022

Een complementair paar

“Juan is rustiger, gereserveerder dan ik. Ik ben precies het tegenovergestelde, ik ben altijd aan het lachen of mensen lastig te vallen. Aan de andere kant is het belangrijkste punt waarop we elkaar aanvullen de wens om altijd beter te zijn, de discipline die we onszelf dagelijks opleggen.”

Zoals we de Argentijn aangeven, is het erg moeilijk voor ons om Juan Tello te benaderen omdat hij op het eerste gezicht kil lijkt en niet geneigd is tot discussie. Maar gelukkig geeft Federico Chingotto ons wat advies om “El Gato” te sussen.

"Hij is inderdaad erg verlegen, maar ga beetje bij beetje, voorzichtig en hij zal zich een beetje meer openstellen".

Een onafscheidelijk paar?

Sinds 2016, het jaar van hun vereniging, hebben Federico Chingotto en Juan Tello niet meer losgelaten. Het Argentijnse paar is een van deze emblematische paren vanwege de vriendschap en loyaliteit die tussen de twee mannen heerst. Zozeer zelfs dat de 'liefhebbers' hopen dat ze samen hun carrière beëindigen.

"We kunnen het heel goed met elkaar vinden, we verbeteren elke dag die voorbij de 20×10 gaat en we slagen erin om bepaalde doelen te bereiken, dus ja, ik zie mezelf mijn carrière bij Juan beëindigen".

Het volledige interview (in het Spaans) hieronder

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.