[box type = ”note”]Padel Magazine - Federico Quiles is nummer 9 in de wereld met zijn partner en vriend Silingo. Met dit interview leren we Frederico beter kennen en blijven we aan de poort van de Masters 21013

Padel Magazine : Helaas verbleef je aan de poorten van de Masters, wat zijn je doelen voor 2014?

Federic Quiles: Allereerst moet het een heel goed jaar voor ons zijn geweest, ook al hadden we een paar warme momenten en een beetje minder goede tijden. Ons niveau is in de loop van het jaar verbeterd, maar het is nog steeds perfect. We zijn erin geslaagd om prachtige perfs te maken, vooral tegen de top 4. Dus voor het jaar 2014 is het duidelijk onze ambitie om de eerste 8 in te voeren.

Padel Magazine : Hoe ben je in de padel ?

Federic Quiles: Ik begon toen ik klein was met mijn vader in de nationale club van de buurt en ik vergezelde mijn vader die een goede speler was. En op 10-jaren viel ik dankzij mijn vader in het padel.

Padel Magazine : Je vader is een padel ? Ben jij ook een tennisser?

Federic Quiles: Mijn vader? Ja, hij speelde maar lang geleden. Tegenwoordig is hij een drankspeler ...

PM: Heb je eerder tennis gespeeld?

FQ: Nee, ik speelde voetbal. Absoluut geen tennis.

PM: Gaan er dit jaar veranderingen plaatsvinden? Geen verandering met uw partner Silingo?

FQ: Geen verandering.

PM: Wat is er gebeurd met je ex-partner Chico Gomez?

FQ: Niets. Er is niets gebeurd. We gingen uit elkaar omdat we veel samen hadden gespeeld. Maar ik ben erg vriendelijk met Chico. Maar zo is het. We namen verschillende paden.

PM: Kent u enkele Franse spelers?

FQ:… Aix en Provence is een erg spectaculaire club. En de waarheid: ik vond het leuk om daar te spelen ...

PM: Ik zou graag je mening willen hebben padel Frans en wat ontbreekt het om in Frankrijk te winnen?

FQ: Het mist een paar jaar omdat de padel eindelijk een relatief nieuwe sport is. In Spanje is het slechts veertien dagen dat hij op een zeer hoog niveau is. In Frankrijk mist hij ervaring, hij mist communicatie, coaches, clubs, tentoonstellingen, televisie ...

PM: De Franstalige spelers van padel komen meestal van tennis, vind je dat een goede zaak?

FQ: Ja, dat is een goede zaak, want de techniek van tennis is redelijk dichtbij padel met goede shots van padelraakt u aan. De tennisser heeft geen problemen om in de padel. Ze kunnen ook goed worden.

Padel Magazine : Toch zijn er bij de Masters niet noodzakelijk oude tennisspelers ...

FQ: Eh, niet noodzakelijk. Neem het voorbeeld van Juan Martin Diaz is een goede tennisspeler ...

PM: Maar Juan Martin vertelde ons gisteren het tegenovergestelde?

Frederic Quiles: Je gaat voor de mijl! Maar hij heeft duidelijk schoten die afkomstig zijn van tennis. Hij begon met tennis. Voordat je de speler van padel dat hij nu is, hij heeft een geschiedenis van tennis. Maar het is beter om te beginnen met de padel. Voor mij is het duidelijk.

PM: Hoe heb je je partner gekozen? Waarom Silingo?

FQ: Het is een klein lot ... Ik had een goede speler nodig die mij aanvult. We hadden een speler nodig met wie we een project gemeen hebben. Het vereiste een speler die bereid is te reizen en volledig in mijn project te investeren. Leeftijd was ook een belangrijk punt.

PM: Maar hij is in de dertig ...

FQ: Ja, hij is 30 jaar oud.

PM: Maar het is niet alleen de leeftijd die je leuk vindt bij Silingo?

FQ: Nee natuurlijk. Hij is een speler die we allemaal kennen, die veel kracht heeft, een zeer goede speler, en voor mijn spel is dat precies wat nodig is. Hij is verantwoordelijk voor het behalen van de punten. Hij is de aanvaller van het team. Met zijn punch en mijn spel meer in een verdedigende positie, kunnen we beter worden dan vandaag.

PM: Vandaag speel je aan de rechterkant, maar het lijkt ons dat we je al aan de linkerkant hebben zien spelen, toch?

FQ: Ja, ik kan links of rechts spelen, maar rechts spelen is geen probleem.

PM: Kun je ons vertellen hoe je je racket hebt gekozen om ons te helpen bij het kiezen van het onze?

FQ: Ik speel met een dropshot-racket. Het is een zeer bekend merk, zeer gewaardeerd door de spelers van padel. Ik heb veel geluk dat ik dit racket kan gebruiken. Bovendien speel ik met dit merk sinds ik begon met spelen padel. Ik heb echter verschillende rackets getest, maar de DropShot-rackets zijn erg goed bij goede spelers die dit merk gebruiken.

Franck Binisti, Laurent Barthe en Clément Forget - Padel Magazine
Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.