Florian Valsot, huidige 130e speler op de ranglijst padel French, deelt zijn reis en zijn indrukken op de padel, vertelt over zijn ambities en stelt zijn club voor padel onlangs behandeld in Nice, V.Indomitus Padel.

Zijn verhaal met de padel

“Ik ben in 2018 of 2019 begonnen dankzij Michel Laborie bij La Gaude. Zodra ik begon, was ik meteen verslaafd en liet het racket nooit meer los. Het positieve punt van padel, is dat het een tweede leven biedt aan tennissers die er niet in zijn geslaagd een hoog niveau te bereiken. De negatieve kant is naar mijn mening echter de gebrek aan prijzengeld in toernooien, wat spelers niet voldoende aanmoedigt om regelmatig door Frankrijk te reizen.

Ik speelde tennis en stond op -2/6. Daarnaast ben ik tenniscoach en coach. Als ik de padel vóór tennis zou ik onmiskenbaar hebben gekozen padel, omdat ik hou van alles wat volleys en smashes zijn. Na verloop van tijd leren we ook de verdediging in de padel. Omdat ik laat met tennis begon, denk ik dat ik er meer plezier in had gehad padel. Voor mij is er geen vergelijking tussen de twee sporten.”

Coach en speler voor de Monegaskische federatie

“Als speler ben ik ongeveer anderhalf jaar geleden gestopt met het spelen van toernooien. Ik heb net deelgenomen aan een paar kleine lokale wedstrijden met mijn partner Arnaud Piacentile. We hebben ongeveer tien toernooien gespeeld, vorig jaar 8 P500's en een P1000 gewonnen. Ook hadden we de kans om deel te nemen aan de A1-kwalificatie in Monaco.

Tegenwoordig reis ik niet meer om te spelen, behalve als coach en speler voor de Monaco-federatie.”

Het voordeel van een vaste partner

“Wat iemand ook zegt, het is altijd beter om een ​​partner te hebben met wie je op de lange termijn een echte band kunt opbouwen. Persoonlijk heb ik deze kans niet gehad, en ik heb er een beetje spijt van. Tegen het einde speelde ik met mijn broer, maar tussen mijn professionele verplichtingen en mijn rol als vader moest ik stoppen op het moment dat hij echt vooruitgang begon te boeken in het spel. padel. '

V.Indomitus Padel

“Samen met mijn vrouw hebben we de eerste club opgericht padel bedekt met Nice, genaamd V. Indomitus Padel. De ‘V’ eert onze 16-jarige zoon Virgil, die gehandicapt is, en ‘Indomitus’ betekent ontembaar, wat mijn visie weerspiegelt.

Florian Valsot

De club beschikt over twee velden padel en een binnensingle, een grote fitnessruimte, vergaderzalen, een kinderspeelkamer en een restaurant. Er zijn plannen om in de komende zes maanden twee extra rechtbanken toe te voegen.

Omdat we een kleine structuur zijn, zitten we snel vol, dus deze mogelijkheid om uit te breiden is welkom. Daarnaast hadden we dit jaar de eer om gastheer te zijn van de Monaco FIP. Omdat ik coach ben van de federatie van Monaco, fungeert onze club ook als trainingscentrum voor de selectie.”

V Indomitus Padel club

De groei van padel in Monaco

“Ik wil in het bijzonder hulde brengen aan Cécilia d'Ambrosio-Huet en Philippe Sassier, respectievelijk voorzitter en erevoorzitter van de Monegaskische Federatie van padel. Hun toewijding en uitzonderlijke werk dragen in hoge mate bij aan de groei en invloed van de federatie.”

Werken met opmerkelijke talenten

“Als coach heb ik de kans om met opmerkelijke talenten te werken. Ik zorg voor Raluca Sandu, die in de wereldtop 100 voor meisjes staat, en voor Keny Valigiani en Tyrone Pottier, twee jonge wonderkinderen in de categorieën onder 14 en onder 12, die tot de drie beste Fransen van hun categorie behoren . Ik ben er ook trots op dat ik Olivier Romary mag coachen, de Franse nummer één bij de vijftigplussers. Hun passie en betrokkenheid zijn voor mij een dagelijkse bron van inspiratie.”

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.