Padel Magazine interview Gaël Danic, voormalig profvoetballer en nu aan het hoofd van Breizh Padel, een complex dat afgelopen juni werd geopend in de buurt van Rennes.

Van voetbal ... tot padel !

Padel Magazine : Kun je me vertellen over je reis, hoe ben je van voetbal naar . gegaan padel ?

Gaël Danic:  Ik heb wel een carrière als voetballer gehad. Maar je moet weten dat ik over het algemeen een sportfan ben. Ik beoefen graag verschillende sporten waaronder die van rackets. Toen ik bij VAFC was, speelde ik padel in Lille met LOSC-spelers (Balmon, Mavuba, Roux). Zij zijn degenen die me meer dan 10 jaar geleden met deze sport hebben laten kennismaken. En ik vond het toen al erg leuk en erg gebruiksvriendelijk.

Padel Magazine : Wat was voor jou de aanleiding om een ​​centrum te openen? Waarom heb je niet liever een 5-tegen-XNUMX voetbalstructuur gemaakt zoals andere voetballers voor jou?

Gaël Danic: Toen ik aan mijn carrière begon, realiseerde ik me dat het elk moment kon stoppen, daarom heb ik altijd geanticipeerd op de post-carrière. Ik kreeg het 20 jaar geleden in mijn hoofd om een ​​voetbalwedstrijd te openen, omdat er toen heel weinig waren en het al innovatief was. Mijn carrière heeft me echter in staat gesteld om veel te bewegen en het leek me ondenkbaar om zo'n bedrijf op te zetten terwijl ik honderden kilometers van Rennes verwijderd was.

Sinds ik terugkwam in de regio en mijn carrière ten einde liep, heb ik me gefocust op dit idee om een ​​project op te zetten. Op een dag stelden een paar vrienden me voor om deel uit te maken van padel en toen we klaar waren belde ik mijn toekomstige partner en vertelde hem dat we geen voetbal gingen opzetten maar een complex van padel. Hij vertelde me dat hij de sport niet kende. Om deze reden ben ik hem gaan zoeken bij hem thuis en heb ik hem naar een reeds bestaand complex gestuurd. Binnen twee minuten kwam hij erbij.

Gael Danic padel breizh padel land van padel binnen

Padel Magazine : U bent een voormalig profsporter. Heeft u faciliteiten bij padel ?

Gaël Danic: Zoals ik al eerder zei ben ik een atleet die graag alle sporten beoefent. De voetballers hebben vaak faciliteiten in racketsporten. Net als veel van mijn collega's speelde ik tijdens de vakanties tennis. Daardoor wist ik al hoe ik een racket in mijn handen moest houden. Tennis was een manier om tijdens re-atletiseringsprogramma's anders dan met de bal aan de fysieke conditie te werken. Het zorgde voor verandering!

"Een gezellige club waar mensen elkaar graag ontmoeten"

Padel Magazine : Wat is de geschiedenis van de club? Kunnen we zeggen dat het begin succesvol is?

Gaël Danic: Met mijn partner, de heer Jarnot Gwénaël, hadden we 10 jaar het idee om samen een project op te zetten. We wilden zakelijk en menselijk avontuur combineren. We begonnen aan de padel omdat we het de sport van de toekomst vinden, heel leuk en vooral toegankelijk voor alle generaties.

Je moet ook weten dat voetbal alomtegenwoordig is hier in Rennes en dat de markt al verzadigd is. Vanaf het moment dat ons idee stopte op de padel we zijn begonnen met alle noodzakelijke stappen voor de bouw van dit project. We moesten een gebouw vinden, investeerders, sponsors en een marktonderzoek doen. Zoals veel mensen zijn ook wij gehinderd door de hygiënische omstandigheden die iedereen kent. Op 9 juni hebben we ons resort geopend.

Gwen en ik zijn erg sociale mensen en houden van menselijk contact. Daarom was onze richtlijn om een ​​zeer vriendelijk complex te creëren waar mensen graag zouden ontmoeten. We zijn erg blij met de start, het klantenbestand groeit met de dagen en de feedback van hen is buitengewoon positief. Wat naar voren komt is dat de ambities die we hadden voor ons complex worden bevestigd door de opmerkingen van onze klanten die het complex kwalificeren als zeer warm, zeer vriendelijk, en waar de kwaliteit van het terrein en de ontvangst op het rendez-vous staan.

breizh padel logoPadel Magazine : Wat is het Breizh-programma? Padel voor 2022? Staan er nieuwe features op het programma?

Gaël Danic: We wilden cursussen aanbieden van padel begin 2022, maar we hebben het eerder geïmplementeerd dan gepland! Sinds begin november kunnen klanten bij ons lessen volgen. Begin 2022 bieden we goedgekeurde toernooien aan. We denken: waarom zouden we geen nationale competities organiseren, want onze velden zijn daarvoor goedgekeurd. Kortom, er wordt alles aan gedaan om onze klanten maximaal van dienst te kunnen zijn!

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !