Na een nederlaag tegen Zweden die hun moreel had aangetast, slaagden onze Franse vrouwen er toch in om eerste in hun groep te worden in deze Worlds in Dubai. Ja, het is mogelijk, zelfs als het gek lijkt!

Tenzij je volgt Padel Magazine en in het bijzonder het artikel van Jérôme Arnoux waarin wordt uitgelegd de zeer kleine kansen van Frankrijk om deze kostbare pass te krijgen om “misschien” de halve finale te bereiken…

Een gek scenario!

Dus we bevinden ons in de Scenario 3: Zweden verliest met 2/1.

Toch hadden Navarro en Girdo hun eerste wedstrijd gewonnen, maar daarachter won Brazilië in de volgende 2 wedstrijden.

Gevolg: de drie teams van groep D, namelijk Zweden, Brazilië en dus Frankrijk staan ​​elk met een nederlaag, voor een identiek totaal van 9 gewonnen wedstrijden.

Om tussen hen te beslissen, was het noodzakelijk om het aantal gewonnen sets te berekenen en het aantal verloren sets af te trekken (dit had tot aan de games kunnen gaan in het geval van een gelijkspel in het aantal sets).

Ligi martin wereldwijd padel

Frankrijk op poleposition

Frankrijk staat eerste in de telling van gewonnen / verloren sets over de 4 wedstrijden:

• Frankrijk 13
  • Zweden 12
  • Brazilië 11

En we kunnen Fiona Ligi en Mélissa Martin heel erg bedanken, die in drie sets verloren van de Zweden. Een set die meer dan kostbaar is!

Ook kostbaar, de overwinning in twee sets van Léa Godallier en Lucile Pothier tegen het 3e Zweedse paar, toen de meeting al verloren was!

"Het was een wedstrijd die voor niets telde, maar we hadden gezegd dat we hard moesten spelen en Léa en Lucile waren voorbeeldig."

Robin Haziza, coach van het Franse team
team frankrijk wereld overwinning 2022

Voor de kleine anekdote scoorden de Zweden één set meer dan Brazilië. Deze laatste dacht aanvankelijk gekwalificeerd te zijn omdat hij de winnaar is van de directe confrontatie tussen deze twee teams. Maar de FIP ging donderdagochtend achteruit na een klacht van de Zweden, die uiteindelijk de 2e plaats behaalden en naar de kwartfinales gingen. De head-to-head-regel is inderdaad alleen van toepassing als twee teams een identieke balans van sets hebben; maar Zweden scoorde één set meer dan Brazilië...

In plaats van zichzelf uitgeschakeld of zelfs tweede te zien en Argentinië in het kwart te ontmoeten, ziet Frankrijk zichzelf als eerste in hun poule en zal morgen spelen tegen België.

De koninklijke weg naar de halve finale voor onze Franse vrouwen? We zullen kalm blijven, want we moeten eerst winnen van België, ook al zal Frankrijk aartsfavorieten zijn. Als de driekleuren de halve finale halen, kunnen we natuurlijk spreken van een geslaagd toernooi.

“We hadden een heel moeilijke groep. Ik had iedereen gewaarschuwd. Zweden werd sterker. De Brazilianen waren op de vorige Worlds 5e geworden.

We begonnen slecht door met 2-1 te verliezen tegen Zweden. Maar met een verloren wedstrijd in 3 sets, telt het uiteindelijk natuurlijk veel. Léa en Lucile gingen voor een cruciale wedstrijd met een achterstand van 2/0.

De volgende dag spelen we tegen Brazilië. Dit keer wonnen we 2/1 in 2 sets, wat op het einde nog meer zal tellen met een plukzege voor Fiona en Mélissa aan het einde van de avond.

Frankrijk eindigde met één set meer dan Zweden, dat met één set meer eindigde dan Brazilië.

Behalve dat Frankrijk de eerste is, zijn het dan de directe confrontaties tussen de twee gelijkwaardige naties die voorrang hebben. In dit geval was het Brazilië dat Zweden versloeg, Brazilië eindigde als 2e. Zweden die ons versloeg eindigde als 3e.”

Robin Haziza

[Bijgewerkt op donderdag 03 november 2022 09:45]

Eindelijk, na een vergadering van de sportafdeling van de FIP, eindigde Zweden op de tweede plaats in de groep en neemt het donderdag op tegen Argentinië. Teleurstelling voor de Brazilianen die eindelijk de klassementswedstrijden gaan spelen.