Terwijl de laatste wedstrijd van de ochtend in volle gang was tussen Javier Leal – Uri Botello et Miguel Benitez-Pablo Cardona, de getalenteerde Belgische Helena Wyckaert vereerde ons met haar aanwezigheid voor een moment om commentaar te geven en vragen te beantwoorden van Mario Cordero exclusief voor Padel Magazine

De huidige 79e van de wereld sprak over haar toernooi, haar sportieve ambities en haar nieuwe leven in België.

“Het was moeilijk om bij te blijven”

"Hallo allemaal. We zullen zeggen dat het beter kan (lacht). We hebben verloren, maar we hebben nog steeds goed gevochten. Soms winnen we en soms niet, zo is het.
We bogen voor een nieuw paar bestaande uit:Araceli Martinez en Arantxa Soriano op een score van 6/2 – 2/6 – 6/3. We kennen ze en ze spelen heel goed. Ze hebben veel ervaring. Vooral sindsArantxa is linkshandig dus voor mij is het waar dat het veel ingewikkelder is. In de tweede set speelden we goed, maar het was moeilijk voor ons om in de derde set op dit tempo door te gaan.
.

“Pablo Cardona speelt erg goed”

De Belg geeft ook commentaar op de optreden van Pablo Cardona, die de sensatie creëerde met Miguel Benitez.

"Ja, ik ken Pablo Cardona, hij is jong, zeer getalenteerd en speelt heel goed. Ik ken zijn partner ook heel goed, want hij trainde eerder bij dezelfde club als ik in Madrid. Hij heeft meer ervaring dan zijn teamgenoot en als ik me niet vergis is dit hun eerste toernooi samen. Het bereiken van deze fase van de competitie voor een eerste vereniging is echt goed."

“Een school van padel in Antwerpen”

"Ik heb iets meer dan een jaar niet in Spanje getraind. Ik besloot terug te keren naar België, maar voordat het waar was, woonde ik in Madrid. Ik ben daar twee jaar gebleven en ik kan zeggen dat ik daar bijna alles heb geleerd.

Vandaag woon ik in Antwerpen en probeer ik zoveel mogelijk in België te trainen, maar dat is iets heel anders. Zodra ik tijd heb pak ik het vliegtuig en vlieg naar Madrid om in Spanje te trainen. ik heb een school padel in Antwerpen werkt het goed en heb ik veel plezier. Het is een heel ander leven, maar ik ben gelukkig. We zijn op drie locaties en mijn school heet Ter Eiken "

Club van padel Ter Eiken

“In onze centra hebben we geen Spaanse coach, alleen Belgen, van wie sommigen fulltime werken. Soms komt mijn coach uit Madrid echter met ons mee om clinics en trainingen voor coaches te geven. Hierdoor kunnen we steeds meer leren.

“De enige Belg op het circuit”

“Ik ben de enige Belgische speler die op het WPT-circuit speelt. Dan vinden we enkele spelers met een goed niveau die meedoen aan de FIP. Maar ik hoop dat we in de nabije toekomst meer Belgen zullen hebben die internationale competities zullen spelen omdat sommigen het niveau hebben om pre-previas te spelen.
Daarna blijft het voor hen ingewikkeld want ze moeten er in slagen tijd vrij te maken om dit mooie project te kunnen realiseren. De overgrote meerderheid van de Belgische spelers heeft een baan, persoonlijke verplichtingen en reizen is duur, niet gemakkelijk.

Ik had het geluk om me te kwalificeren voor een gelijkspel op Mallorca. In Marbella speelden we de laatste ronde van de previas het was een goed toernooi."

“Het niveau wordt steeds sterker”

Ik ben 3 jaar geleden begonnen met de WPT en het niveau was niet hetzelfde als nu. Mijn beste ranking was 54 geloof ik, en nu sta ik op de 79e plaats. Toen ik op de 54e plaats stond, had ik ongeveer 500 punten en nu heb ik 480 en sta ik 79e. Het circuit evolueert steeds meer en het is voor een speler moeilijker om vandaag deel te nemen aan een internationale competitie vanwege de punten. Hiermee bedoel ik dat een startend paar nu een flink aantal punten nodig heeft om deel te nemen aan het toernooi.

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.