Ster van het Franse handbal, dubbele gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen (2008 en 2012) en vijfvoudig wereldkampioen, de Elzas Thierry Omeyer is tot zaterdag in Toulouse om de sterren te bewonderen van padel, maar ook om te spelen: hij speelde een tentoonstelling op 4Padel van Colomiers, de "All Star" Padel spel". Geassocieerd met de beste Franse speler Benjamin Tison, eindigde hij 1er van zijn duivin (zie de compositie in de afbeelding hieronder…).

Vanaf de top van zijn 1,92 m speelde Thierry Omeyer aan de linkerkant met de Franse n°1 van padel.

Achter de schermen bij Human Padel Open, de beste keeper aller tijden (*) beantwoordde zo vriendelijk onze vragen.

Padel Magazine : Thierry, hoe ben je in het bad van gedoken padel ?

Thierry Omeyer: “Ik heb in de zomer altijd tennis gespeeld om in vorm te blijven. En op een dag probeerde ik de padel en ik vond het meteen leuk. Ik speel al anderhalf of twee jaar regelmatig en het is een sport waar ik plezier in heb. Toen ik stopte met handbal, moest ik blijven sporten. Ik vind veel dingen die in de hand bestaan, zoals reflexen tijdens de vlucht, kleine bewegingen... dus het is heel mooi, met een vriendelijke kant en een echt topgemoedstoestand. Bovendien stelt het me in staat om mijn fysieke conditie op peil te houden en mezelf te besteden, dus ik vind het geweldig.

Ik doe ook een beetje aan hardlopen, maar de leuke kant is meer aanwezig als ik speel padel met vrienden, wat ik een keer per week probeer te doen. Ik speel ook een beetje in toernooien omdat de competitieve kant nog steeds bestaat, ook al ben ik heel erg ver verwijderd van mijn niveau in handbal [Noot van de redactie: het is 3198e Frans, met het afgelopen jaar 11 toernooien gespeeld]. De concurrentie, het geeft een beetje uitdaging, we proberen het beste te doen. Ik probeer mijn partners ook goed te kiezen. »

PM: Cyril Hanouna staat niet in de rij om met je te spelen?

TOT: “Nee, ik heb niet het niveau omdat hij hele goede spelers kiest. Ik ga langzaam, ik heb plezier, dat is het belangrijkste. »

PM: Er zijn veel voetballers die fan zijn van padel, maar zijn er ook oud-handbalspelers?

TOT: “Ja, een paar, er is Jérôme Fernandez, die trouwens ook hier in Toulouse is en ook de All Star speelde Padel Spel. Valentin Porte, die nog steeds actief is, speelt erg goed. En de gebroeders Karabatic spelen ook een beetje, vooral in de zomer. »

PM: Wanneer zal een centrum van? padel Thierry Omeyer?

TOT: “Nee, het is niet gepland, ik ben maar een speler. Maar ik ben blij om te zien dat er overal in Frankrijk centra worden gebouwd en dat deze sport zich ontwikkelt”.

(*) Volgens een stemming georganiseerd in 2010 door de Internationale Handbalfederatie.

de leiders van padel Frans speelde met Franse sportsterren, aan de zijlijn van het evenement in Toulouse van de World Padel Tour.
jerome arnoux journalist

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.