Jacky BARNAULT is een van de belangrijkste figuren van padel Frans. Club voorzitter padel van Cassis, hij was een van de eersten die de padel in 2004. Maar de realisatie van zijn club was een avontuur.

Kun je ons uitleggen hoe je in bad bent gevallen padel ?

Ik ben al jaren tennisliefhebber en ben na een artroscopie van de knie (meniscus) "overgestapt" op golf. Ik was daarom (definitief) gestopt met racketsporten.Het duurde slechts een paar maanden voordat ik stopte met mijn professionele activiteit en AIX en Provence verliet naar Cassis, dat ik de Padel.

Aanhangers sinds tien jaar een van de mooiste sportclubs van Frankrijk "SET CLUB" (18 tennisbanen, 12 squashbanen, 18 golf holes, manege, 3 zwembaden, etc.) j Ik zag tot mijn grote verrassing dat we 3-tennisbanen hebben opgeofferd om in plaats daarvan een "verstrengeling" van ramen en hekken te bouwen, het slechtste effect!

Een paar weken later zag ik voor het eerst 4 mensen spelen Padel.

De president van dit nieuwe spel en voormalig tennisleraar (de niet minder bekende Jean-Marc Lenoir) liet me niet nalaten om deze sport volledig onbekend in Frankrijk te ontdekken, maar eerlijk gezegd had ik nooit minder verlangen om te proberen!

Tot de dag dat hij me vroeg om hem te vervangen, omdat hij zogenaamd een dringende afspraak had, legde hij zijn racket in mijn handen (nogal raar, zoals een groot pingpongracket of een strandracket ) en ik maakte de eerste uitwisselingen met de resterende 3-partners. De bal is een echte tennisbal en ik ervoer al heel snel buitengewone sensaties, een echte "liefde op het eerste gezicht" die ik nog nooit in de sport had ervaren.

Ik had de "PADELMANIA ”.

Waarom heb je je ontwikkeld? padel in Cassis?

 Helaas moest ik enige tijd later naar Cassis verhuizen.

Ik werd al snel geconfronteerd met de volgende paradox: woonachtig in Aix-en-Provence, ging ik regelmatig naar Cassis om van de zee te genieten, en nu ik in Cassis woonde, ging ik regelmatig naar AIX om te spelen Padel.

Dus ik moest een oplossing vinden, en de enige die me tevreden kon stellen, was het maken van een Padel in Cassis. Niemand kende in dit kleine dorp van 8500 inwoners, en met een schatting van € 25000, werd de weddenschap niet gewonnen. Maandenlang klopte ik op elke deur, de Franse Federatie van Padel, banken, sportwinkels, het stadhuis, handelaren, etc. Maar hoe krijg je iemand geïnteresseerd in een sport waar niemand iets van af weet, en vooral waar niemand het over heeft.

En toen ontdekte ik op een dag bij toeval op het schiereiland Cassis volledig lege tennisbanen, ik kreeg na verschillende procedures met de manager (mevrouw Huguette Bertolotti) de belofte om een ​​van deze banen te hebben om een padel.

Ik heb contact opgenomen met de president van de Franse Federatie van Padel om de beste manier te vinden om een ​​structuur voor te krijgen padel, aangezien ik nu het land had, en de laatste, een Parijzenaar die verliefd was op Cassis (de heer Jacques LAFRONT, voormalig vice-president van de Franse Federatie van Padel) beloofde me met de manager te ontmoeten tijdens haar volgende bezoek aan Cassis.

Ik dacht dat ik mijn padel ! Helaas toen we elkaar drie ontmoetten op de tennisbaan die deze beroemde tennisbaan zou hosten. padel, een van de drie vroeg: "Maar wie financiert de € 25000?"Iedereen keek elkaar aan en ik realiseerde me dat mijn droom vloog ...

Het was pas 6 maanden later dat het wonder plaatsvond. De "beroemde" (Jacques Lafront) vroeg me aan de telefoon: " Meneer Barnault, wilt u toch een padel in Cassis? »

Het generaal bestuur had inderdaad 2 aangeboden PADEL bij de TCM (Tennis Club de Marseille) en deze 2 PADEL nam veel ruimte in beslag en in dit geval de plek waar elk jaar tenten werden opgezet voor de prijsuitreiking en de cocktailparty voor het jaarlijkse toernooi van Tennis Club de Marseille.

Er werd mij daarom gevraagd of ik alsnog binnen 2 dagen een van de 2 wilde afbreken padel en legde het terug waar ik wilde, wat ik deed met de hulp van een vriend op Pinkstermaandag 2004.

Voor informatie a Padel bestaat uit 50 ruiten van elk 50 kg en ongeveer 2 ton gaas en metalen structuur ...

 Het kostte ons meer dan 15 dagen om het weer samen te stellen.

En de padel werd uiteindelijk geboren in Cassis. Tegenwoordig hebben we veel spelers van padel waaronder Didier Deschamps, zodanig dat het nodig was om een ​​tweede grond te leggen.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.