Jacky BARNAULT is een van de essentiële figuren van de Franse paddle. President van de padelclub van Cassis, hij was een van de eersten die padel vertrouwde in 2004. Maar de realisatie van zijn club was een avontuur.

padel cassis jackyKun je uitleggen hoe je in het padelbad bent gevallen?

Tennisliefhebbers gedurende vele jaren, ik ben "besteed" aan golf, na een artroscopie van de knie (meniscus). Dus ik was (zeker) gestopt met racketsporten, het duurde maar een paar maanden voordat ik mijn professionele activiteit stopte en AIX in de Provence voor Cassis verliet, ontdekte ik Padel.

Aanhangers sinds tien jaar een van de mooiste sportclubs van Frankrijk "SET CLUB" (18 tennisbanen, 12 squashbanen, 18 golf holes, manege, 3 zwembaden, etc.) j Ik zag tot mijn verbazing dat we 3-tennisbanen hebben opgeofferd om in plaats daarvan een "kluwen" van ramen en hekken te bouwen, het slechtste effect!

Een paar weken later zag ik voor het eerst 4-mensen Padel spelen.

De president van deze nieuwe game en voormalig tennisleraar (de niet minder bekende Jean-Marc Lenoir) liet me niet nalaten om deze sport volledig onbekend in Frankrijk te ontdekken, maar eerlijk gezegd had ik nooit minder verlangen om te proberen!

Tot de dag dat hij me vroeg hem te vervangen, omdat hij zogenaamd een dringende afspraak had, legde hij zijn racket in mijn handen (nogal raar, zoals een groot pingpongracket of een strandracket ) en ik maakte de eerste uitwisselingen met de resterende 3-partners. De bal is een echte tennisbal en ik ervoer al heel snel buitengewone sensaties, een echte "liefde op het eerste gezicht" die ik nog nooit in de sport had ervaren.

Ik ving de "PADELMANIA".

Waarom heb je paddle ontwikkeld in Cassis?

Helaas moest ik enige tijd later naar Cassis verhuizen.

Ik stond al snel voor de volgende paradox: woonachtig in Aix-en-Provence, ging ik regelmatig naar Cassis om van de zee te genieten, en nu ik in Cassis woonde, ging ik regelmatig naar AIX om Padel te spelen.

Dus moest ik een oplossing vinden, en de enige die me kon bevredigen was om een ​​padel in Cassis te maken. Niemand kennende in dit kleine dorp met 8500-inwoners en met een quote van 25000 € werd de weddenschap niet gewonnen. Maandenlang klopte ik op alle deuren, de Franse Federatie van Padel, banken, sportwinkels, het stadhuis, handelaren, enz. Maar hoe iemand te interesseren voor een sport die niemand kent, en vooral waar niemand over spreekt.

En toen ik op een dag toevallig op het schiereiland van Cassis tennisbanen volledig leeg ontdekte, kreeg ik na verschillende stappen met de manager (mevrouw Huguette Bertolotti) de belofte om een ​​van deze korte om een ​​padel te installeren.

Ik nam contact op met de president van de Franse Federatie van Padel om te weten hoe ik het beste een padelstructuur kon krijgen, nu had ik het veld en de laatste, een Parijzenaar verliefd op Cassis (de heer Jacques LAFRONT, voormalig Vice-president van de Franse Federatie van Padel) beloofde mij te ontmoeten met de manager tijdens haar volgende bezoek aan Cassis.

Ik dacht dat ik mijn padel vasthield! Helaas toen we alle drie op de tennisbaan waren die dit beroemde padelveld moesten hosten, vroeg een van de drie: "Maar wie financiert de 25000 €?"Iedereen keek elkaar aan en ik realiseerde me dat mijn droom vloog ...

Het was pas 6 maanden later dat het wonder plaatsvond. De "beroemde" (Jacques Lafront) vroeg me aan de telefoon: " Meneer Barnault, wilt u nog steeds een padel in Cassis installeren? »

De algemene raad had inderdaad 2 PADEL aangeboden aan de TCM (Tennis Club van Marseille) en deze 2 PADEL nam veel ruimte in beslag en in dit geval de plaats waar we elk jaar tenten installeerden voor de prijsuitreiking en de cocktailparty. jaarlijks toernooi van de Tennis Club van Marseille.

Dus werd mij gevraagd of ik nog steeds 2-dagen vrij wilde nemen van één 2-padel en het terug wilde zetten waar ik wilde, wat ik deed met de hulp van een vriend op Pinksterdag maandag 2004.

Ter informatie bestaat een Padel uit 50-vensters met een gewicht van elke 50 kg en ongeveer 2 ton gaas en metalen structuur ...

Het kostte ons meer dan 15 dagen om het weer samen te stellen.

En de padel is eindelijk geboren in Cassis. Vandaag hebben we veel padelspelers, waaronder Didier Deschamps, zo erg dat we een tweede veld moesten plaatsen.

zwarte bessen peddel

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.