We hadden de kans om het wonderkind te interviewen Javi Leal, 17, dat net 24 plaatsen heeft gewonnen in de ranglijst van World Padel Tour en ben niet van plan daar te stoppen!

Beste speler van de generatie van 2003, Javi Leal is een van de meest veelbelovende jonge mensen op de World Padel Tour. Nadat hij zijn eerste hoofdtoernooi op de World Padel Tour, naast Miguel Semmler, die van Cadiz heeft de intentie om met hoge snelheid de gelederen te blijven beklimmen. Deze ongelooflijke knaller, die nu in Madrid traint, beantwoordt onze vragen.

Javi Leal High Volley Backhand WPT Madrid 2021

Padel Magazine : Javi, hoe lang oefen je al padel ? Heb je al eerder andere sporten geprobeerd? Wanneer begon je te dromen van het spelen van de World Padel Tour ?

Javi Leal : In feite is de padel is de enige sport die ik echt heb gespeeld. Ik begon het te spelen toen ik 10 jaar oud was, en ik begon ervan te dromen World Padel Tour zodra ik mijn eerste pala aanraakte!

Padel Magazine : Het moet gezegd dat je heel snel toernooien begon te winnen… Wat waren de belangrijkste?

Javi Leal: In de jeugdcategorieën won ik 5 Andalusische kampioenschappen, 2 Spaanse kampioenschappen, een Wereldkampioenschap in tweetallen en een Wereldkampioenschap door teams met de Spaanse selectie!

Padel Magazine : U moet dus veel partners hebben gehad, welke hebben u het meest gemarkeerd? Vandaag deel je de baan met Miguel Semmler, kun je ons vertellen wat deze voormalige tennisser je brengt?

Javi Leal: Ik speelde inderdaad met veel verschillende jonge spelers, degene die het meest indruk op me maakte was Enrique Goenaga. (Noot van de redactie: de 18-jarige Enrique Goenaga speelt ook de World Padel Tour en staat op de 163e plaats in de ranglijst). Miguel brengt mij veel rust met zijn spel en zijn ervaring. Hiermee kan ik een padel agressiever.

Miguel Semmler - Previas Alicante 2021

Miguel Semmler

Padel Magazine : Vandaag ben je 100% toegewijd aan padel, kunt u ons vertellen hoe uw dagen zijn?

Javi Leal: In principe doe ik 1u30 van padel en 1 uur natuurkunde in de ochtend, en weer 1 uur 30 van padel  middag van maandag tot en met donderdag! En op vrijdag doe ik er maar 1u30 van padel. In totaal is het 15 uur training geweest padel per week !

Padel Magazine : Als je je eerder hebt zien spelen, heb je het profiel van de moderne linkse speler, die veel ruimte inneemt en veel draait. Wanneer ben je de bal zo hard gaan slaan? Voor jou vertegenwoordigt deze speelstijl de toekomst van padel ?

Javi Leal: In feite ben ik vanaf het begin zo begonnen met spelen, het is altijd mijn speelstijl geweest. Voor mij kun je niet zeggen dat dit de toekomst is van padel maar eerder het heden! De toekomst is er al! Tegenwoordig is het spel altijd sneller en zijn de spelers altijd krachtiger!

Javi Leal Miguel Semmler WPT Madrid

 

Padel Magazine : Als we over twee jaar weer een interview met je doen, wat wordt dan je rangschikking?

Javi Leal: Ik hoop rond de Top 10 te komen, ik zal hard blijven werken, en ik zal er alles aan doen om mezelf te verbeteren en proberen dit te bereiken!

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !