Exclusief interview met Jeff Moreno, 835e Franse speler maar de huidige grootste winnaar van de Cupra Padel-Point Tour met 2 trofeeën gewonnen (in dit geval de P25 en de p100 van de Stéphane-editie).

'Ik moet zo'n dertig, veertig toernooien per jaar doen'

Padel Magazine : Eerste vraag Jeff, wat is jouw relatie met de padel ? Hoe ben je begonnen? Wat maakt dat je meer van deze sport houdt dan van welke andere sport dan ook? Wij willen alles weten!

Jeff Moreno : ”Ik begon met vrienden zoals velen, ik vond het heel speels en ik was meteen verkocht. Ik speel al 2 jaar. Ik zou zelfs zeggen dat ik misschien te verslaafd raakte omdat ik veel speel. Ik heb lessen gevolgd en nu doe ik aan wedstrijden.

Ik ben helemaal verslaafd! Ik heb het geluk dat ik een heel begripvolle vrouw heb, die me mijn weekenden laat (lacht). Ik moet zo'n dertig, veertig toernooien per jaar doen, maar ik vind het echt geweldig!

Ik ben 35, er zijn niet veel sporten waar je helemaal opnieuw kunt beginnen (want ik heb nog nooit tennis gespeeld, nooit racketsporten), een geest van competitie en een geest van plezier herontdekken. Plezier want er is het "na" terrein, de off-piste en de padel is daar een heel erg leuke sport voor. “

Padel Magazine : Jeff, je bent tot nu toe de enige die twee Cupra-toernooien heeft gewonnen Padel-Point Tour, in dit geval de P100 en de P25. Wat is het geheim? Vertel ons alles!

Jeff Moreno : Je moet je inschrijven voor de 3 toernooien (lacht)! Nee, maar je moet wel lol hebben. Ik kwam om te proberen de P100 te winnen, en de P25 was een bonus. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik dit weekend ben gekomen! ”

Droomdoel: de top 500

Padel Magazine : U staat momenteel op de 835ste plaats in de Franse ranglijst. Heb je bepaalde ambities op korte of middellange termijn?

Jeff Moreno: “Niet naar beneden gaan zou al niet slecht zijn. Blijf leren, want de ranglijst van vandaag weerspiegelt slechts de helft van het werkelijke niveau van de speler. Ik, bijvoorbeeld, ik heb geluk dat ik 835ste ben, maar ik kan heel goed verliezen van een man die zijn eerste rijbewijs haalt en die 18ste wordt. Dus dat is het idee om in deze top 000 te blijven en als we dan de lat van 1 of 000 spelers passeren, zullen we proberen niet te veel uit de top 20 te komen. !

Als ik morgen 500ste kan zijn, zal dat geweldig zijn, maar het zal ingewikkeld zijn, heel ingewikkeld. “

"Het beste toernooi dat ik heb gedaan ..."

Padel Magazine : De Cupra Padel-Point Tour is een wat bijzonder circuit, dat een hele beleving biedt aan de rand van de wedstrijd zelf. Wat vind je van deze schakeling?

Jeff Moreno: “Ik heb echt een geweldig weekend gehad. Als alleen de receptie van het personeel, die van PadelSchot Saint-Étienne, maar ook die van Cupra/Padel-Point. We werden echt goed ontvangen! Je hebt geluk in het personeel om te hebben? Melissa Martin, het is altijd goed om met topspelers om te gaan.

Voor mij is het het beste toernooi dat ik heb gedaan qua entertainment, sfeer... En dan heb ik het nog niet eens over de prijzen. Dit is uitzonderlijk! Uitzonderlijk! Ik heb het geluk dat ik mijn voorraad sneeuwschoenen voor het hele jaar heb aangevuld en ik heb er echt geen spijt van dat ik ben gekomen.

Ik raad iedereen aan om het podium het dichtst bij huis te zoeken en te doen. “

Jeff Moreno Corentin Monreve Cupra Padel Point Tour Saint Etienne

Voor het volledige interview, ga hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.