Interviews met Jérémy Scatena Cartri, de gloednieuwe leverancier van apparatuur.

Zijn debuut in de padel

Cartri: Hoe was je relatie met de padel ?

Jérémy Scatena: 'Ik heb de padel in 2006 toen mijn vriend Nallé Grinda zonen van Jean-Noel Grinda, de voormalige Davis Cup-speler, nodigden me uit om een ​​wedstrijd te spelen. Ik tenniste destijds op een behoorlijk niveau en van de ene op de andere dag raakte ik in padel. Ik dank Nalle voor alles wat hij voor mij heeft gedaan. Hij was het die me in staat stelde om vooruitgang te boeken en me sinds 2008 bij het Franse team te voegen." 

Cartri: Wat vond je leuk aan de padel ?

Jérémy Scatena: “De twee dingen waar ik meteen van hield, waren de gezelligheid en het sociale aspect van de sport, zowel met je partner als met de tegenstanders aan de andere kant van het net. Er zit een heel speels aspect aan deze sport die naar mijn mening geen gelijke kent.” 

Een sterke spiker

Cartri: Op welke resultaten ben je het meest trots?

Jérémy Scatena: “Dus er zijn er natuurlijk meerdere. Om te beginnen zou ik zeggen de 2 beslissende wedstrijden met het Franse team, de eerste tegen België in de halve finale van het Europees kampioenschap waar we 7/6 wonnen in de derde set. En de tweede, in de kwartfinales van het wereldkampioenschap tegen Uruguay. Dan denk ik dat er mijn laatste 1 ronden van previa op de WPT zijn, waar we elke keer 4 ronden passeren, het waren geweldige momenten van emotie.

Cartri: Wat is je beste kans en welke zou je willen verbeteren? ?

Jérémy Scatena: “Mijn twee beste schoten zijn de smash en de cuchillo return. Op het schot dat ik zou willen ontwikkelen, zou het zijn om mijn kwaliteit van de bal te verbeteren na de smashes van de tegenstander. Het zou nodig zijn om te slagen in het opnieuw spelen in de voeten, met name in de backhand. ”

Cartri: Wat betekent het dat Cartri besloot om op jou te wedden en waarom heb je voor dit merk gekozen?

Jérémy Scatena: “Voor mij was het belangrijk om me aan te sluiten bij een merk dat me op en naast het veld nodig heeft om producten te helpen ontwikkelen of het merk te helpen uitbreiden naar nieuwe markten. Cartri is een van de weinige merken die nog steeds in Spanje produceert, waardoor het de Premium-kwaliteit kan behouden. Ik heb om deze redenen voor Cartri gekozen en zeker niet voor het economische gedeelte dat minder interessant was dan bij andere.”

Cartri: Welk racket ga je dit jaar gebruiken en waarom zou je het aanraden?

Jérémy Scatena: “Ik koos voor de "Alfa-titan" dat is een rond racket met een vrij hard rubber. Het is een pala waarmee ik veel controle heb in de korte spel-, verdedigings- en overgangsfasen. Het is ideaal voor gevorderde gamers die de game willen beheersen."

Le padel evolueert langzaam in Frankrijk

Cartri: Wat is de situatie van de padel in jouw land ?

Jérémy Scatena: "De padel ontwikkelt zich langzaam in Frankrijk en loopt achter bij zijn Europese buren, met name Zweden, Portugal en Italië. De evolutie van het aantal velden, rond de 1200, evenals het aantal spelers, is relatief constant.” 

Cartri: Denk je dat de? padel, om de ontwikkeling ervan te bevorderen, een federatie moet hebben die onafhankelijk is van de tennisfederatie?

Jérémy Scatena: “Dit is een vraag die in de toekomst steeds vaker zal opduiken. De FFT stond de padel om snel bekendheid te verwerven, maar de exponentiële ontwikkeling van de sport beangstigt tennisleiders die het als een gevaarlijke competitie voor tennis zien. Het is misschien wat vroeg voor een Federatie van Padel om op te stijgen, maar het is niet uitgesloten dat het op een dag zal gebeuren.”

Twee hoofddoelen in 2022

Cartri: Wat zijn de doelen voor dit seizoen?

Jérémy Scatena : “Met de geboorte van het nieuwe QSI/FIP-circuit Ik zal twee hoofddoelen hebben. De eerste is om mee te doen aan een hoofdtrekking van een van de 10 grote Fip's. De tweede is om de halve finales van een APT-toernooi te bereiken en in de top 30 te eindigen. De droom zou zijn om in de top 100 van het grootste circuit ter wereld te komen.”

Cartri: Wat is de bijnaam die jou het beste omschrijft?

Jérémy Scatena : "'El Loco'! Mensen nemen soms mijn passie of mijn woede om te winnen voor waanzin. Tegelijkertijd moet je een beetje gek zijn om je stad, land, familie en vrienden te verlaten om je dromen na te jagen.” 

Thomas Jay

Na bijna 15 jaar door tennis te zijn gewiegd, werd ik een absolute fan van zijn neef, de padel. Al bijna een jaar jaag ik met een ander racket op het kleine gele balletje, maar met evenveel passie! Gevestigd in Lyon, ben ik van plan u beter kennis te laten maken met de padel in de regio en op nationaal niveau.