De 69ste speler ter wereld (FIP-ranking), Jérémy Scatena, blikt terug op zijn vrij positieve start van het seizoen 2023. Degene die het seizoen 2022 had beëindigd "op de knieschijven en met enige twijfel“, weer op weg om “Mount Padel'.

Een slopend 2022

Ik had een beetje moeite met plannen voor dit nieuwe seizoen in 2023. Ik was behoorlijk moe van het vorige seizoen.

Ondanks dat het een van mijn beste seizoenen was, had ik aan het eind van het jaar wel wat spijt. De voldoening van dit begin van het jaar is mijn fysieke niveau.

Scatena-Head-Reünie-2023-service
Jérémy Scatena is al scherp

Na op niveau padel Ik zou graag nog een of twee schoten willen toevoegen om nog meer impact te hebben in mijn spel en een nieuwe stap te zetten tegen spelers die beter gerangschikt zijn dan ik.

Met twijfel aangekomen in Qatar

Ik kwam een ​​paar dagen later aan deze majoor met veel twijfels en onzekerheden.

Maar ik heb mentaal veel gewerkt om het toernooi met een andere filosofie te kunnen benaderen: ik heb nog tussen de 10 en 16 Majors te spelen in mijn carrière.

Beter doen, het wordt moeilijk

Ik ga heel eerlijk zijn: zelfs als ik vecht op het circuit om oplossingen te vinden, mezelf te verbeteren, nieuwe bewegingen te vinden, denk ik niet dat ik het beter kan doen op de internationale ranglijst.

het is me gelukt Top 100 op de World padel Tour (n°96) en top 70 op Premir Padel (nr 67). Ik denk, en nog meer voor een Fransman, dat het niet zo erg is.

Ik ben hier om te genieten, om plezier te hebben als ik op het veld sta, ik denk dat dat een fundamentele waarde is in de sport.

We vergeten soms dat het een spel is. Als ik de dingen zo zie, kan ik heel sterk zijn.

Dylan Guichard heeft iets bijzonders

Le padel groeit elk jaar en wat er ook gebeurt, aan de slag gaan in het internationale circuit is een verrijkende ervaring. Persoonlijk geloof ik veel in Dylan Guichard, ik speelde hem in 2019 in Angers en ik vond dat hij iets speciaals had. Ik heb een speciale band met hem en ik hoop dat hij zo hoog mogelijk zal gaan...

Guichard Vives FIP Promotie Kaunas
Dylan Guichard op de linkerkant trots dat hij de FIP Promotie van Kaunas heeft gewonnen met Manuel Vives

investeren in Premier Padel

In 2023 blijf ik investeren in evenementen Premier Padel, doe enkele toernooien van de Internationale Federatie van Padel (FIP Tour), en als ik kan wat evenementen van het A1-circuit Padel.

Maar zoals jullie weten is mijn tijd verdeeld over mijn leven als speler, maar ook als ondernemer in de opbouw van padel.

Leuk om te zien hoe de padel ontwikkelt zich in Frankrijk

Ik blijf als speler belegd, maar ik heb ook mijn activiteit in 100%padel die steeds meer groeit en het is zeer positief.

Binnenkort zullen we clubs zien uitkomen. Voor de liefhebber, speler, technicus die ik ben, is het heel prettig om te zien hoe de padel groeit in Frankrijk. En in zekere zin merk ik dat het hebben van veel ervaring als speler veel helpt bij het opzetten van projecten padel. En omgekeerd geldt ook: delen met projectleiders helpt mij ook om mijn persoonlijke ontwikkeling als speler voort te zetten.

We praten vaak over de metropool, maar op de Eilanden zien we dat we een grote stap maken. Ik denk natuurlijk aan Réunion, dat een land van is geworden padel onbetwistbaar, maar ook naar andere eilanden die binnenkort zeer serieus in het "spel" zouden kunnen komen. We beloven er snel weer over te praten!

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.