Jérémy Scatena is nr. 1 in Frankrijk in Padel onder meer dankzij zijn titel van Frans kampioen 2015 in de discipline. Hij zal de komende 5 jaar de ambassadeur zijn van het Franse merk Tecnifibre en heeft ermee ingestemd dat we terugkomen op deze samenwerking.

Hallo Jérémy, kun je jezelf snel voorstellen?

"Ik ontdekte de padel bijna 10 jaar geleden met mijn vriendin Nalle Grinda.
Om terug te komen op mijn sportieve evolutie, heb ik me verbonden met 2009
Robin Haziza (eigenaar van Real Padel Club) om samen onze vooruitgang voort te zetten. Een vruchtbare vereniging aangezien we tot nu toe onafgebroken kampioen van Frankrijk zijn geweest!
Een ander hoogtepunt van onze samenwerking was duidelijk onze deelname aan de Wereldkampioenschappen van padel met een 5e plaats in 2012, ons beste resultaat tot nu toe In 2013 en 2014 wonnen we de Open International d'Aix en we zijn trots te kunnen zeggen dat we het enige Franse paar zijn dat dit toernooi heeft gewonnen!
Wat betreft mijn ambities, mijn doel is om tussen de 14 en 20 weken per jaar in Spanje te trainen om mee te doen aan de Catalaanse top 50 dit jaar en de wereldtop 100 in 2017 ”

Waarom heb je besloten je racket te veranderen en over te schakelen naar Tecnifibre?

“Ik besloot om over te schakelen naar Tecnifibre om twee belangrijke redenen. De kwaliteit van het aangeboden racket was onvermijdelijk een bepalende factor bij mijn uiteindelijke keuze en ik hoop met dit nieuwe materiaal een stap vooruit te kunnen zetten. Een ander belangrijk element, Tecnifibre is een Frans merk en het was belangrijk voor mij om te kunnen samenwerken en communiceren met een Frans team ”

Wat was de planning voor deze hardwarewijziging?

“Vanaf januari 2016 kon ik Tecnifibre-sneeuwschoenen testen om mijn ervaring en aanbevelingen te geven. Mijn keuze viel snel op het Wall Breaker-racket dat past bij mijn aanvallende speelstijl en waarmee ik nog meer verwoestende slagen kan behalen. Ik wil vooral Javier (Manager Padel aan Tecnifibre) en zijn team voor hun luisterervaring en hun investering om mij het best mogelijke racket te bieden. Vandaag speel ik met de Wall Breaker die mijn spel alles geeft wat ik nodig heb: balans, kracht en contact »

Hoe zal deze samenwerking met het Tecnifibre-team vorm krijgen?
“We hebben gekozen voor een partnerschap van 5 jaar om op lange termijn te zijn en om wederzijds te profiteren van onze respectievelijke expertise. We wilden heel graag een langetermijncontract tekenen om de gelegenheid van een "100% Frans" partnerschap te markeren. Als merkambassadeur zal ik ook "preview" toegang hebben tot nieuwe productgamma's om mijn mening en indien nodig alternatieven voorstellen ”

Wat betekent de spirit van #TeamTecnifibre voor jou?
“Tecnifibre is een Frans bedrijf op menselijke schaal dat is gebaseerd op waarden die ik voor 200% deel, zoals nederigheid, teamwork en de wens om vooruit te komen. Het is dankzij hun team, dat ik dagelijks heb zien werken, dat Tecnifibre een belangrijke speler aan het worden is in de Padel »

Hoe ga je om met je tijd tussen je atletische leven en je privéleven?
“Dit jaar betekende een echte verandering in mijn logistieke organisatie. Met mijn huidige sportieve ambities was het inderdaad nodig dat ik meer tijd op het veld doorbracht. De beslissing om in Spanje te gaan trainen werd al snel duidelijk, de padel daar erg ontwikkeld. Het geeft me ook de mogelijkheid om de beste spelers ter wereld te ontmoeten en tegen hen te spelen. Ik heb het geluk dat ik een baan heb die een eenmalige aanwezigheid in Frankrijk vereist en waardoor ik regelmatig naar Spanje kan gaan om mijn ambities waar te maken "

Budget je je seizoen op een paar euro?
" Natuurlijk. Zo'n avontuur kun je niet beginnen zonder een minimum aan financiële organisatie. Ik heb het geluk dat ik tijd heb om mezelf te organiseren, maar ik ben constant op zoek naar beschermheren en sponsors. Dankzij Tecnifibre kon ik mijn avontuur beginnen ... "

Wat is de laatste rage die je hebt gemaakt?

« Ik weet niet of we van waanzin kunnen spreken, maar met mijn partner, Robin Haziza, hebben we besloten om een ​​appartement in Spanje te huren om het hele jaar door te trainen ”

Interview van Jà © rà © my Scatena voor Padel Magazine

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.