Jérémy Scatena est n°1 français de Padel grâce, entre autres, à son titre de Champion de France 2015 de la discipline. Il sera l’ambassadeur de la marque française Tecnifibre pour les 5 années à venir et a accepté pour nous de revenir sur ce partenariat.

Hallo Jeremy, kun je jezelf snel voorstellen?

 € œIk ontdekte de padel bijna 10 jaar geleden met mijn vriend Nalle Grinda.
Om terug te komen op mijn sportieve evolutie, heb ik me verbonden met 2009
Robin Haziza (propriétaire du Real Padel Club) afin de poursuivre ensemble notre progression. Association fructueuse puisque nous avons été champions de France sans discontinuité jusqu’à présent !
Een ander hoogtepunt van onze samenwerking was duidelijk onze deelname aan de Padel Wereldkampioenschappen met 5e plaats in 2012, ons beste resultaat tot nu toe.In 2013 en 2014 hebben we de International Open gewonnen. € ™ Aix en we zijn trots om te zeggen dat we het enige Franse paar zijn dat dit toernooi heeft gewonnen!
Wat betreft mijn ambities, ik probeer tussen 14 en 20 weken per jaar in Spanje te trainen om de Catalaanse 50 dit jaar en de 100 in de wereld te integreren. 2017 Â »

Waarom heb je besloten je racket te veranderen en over te schakelen naar Tecnifibre?

"Ik besloot om Tecnifibre te gaan om de belangrijkste redenen van 2. De kwaliteit van het voorgestelde racket was noodzakelijkerwijs een bepalende factor in mijn uiteindelijke keuze en ik hoop een koers te kruisen met dit nieuwe materiaal. Ander belangrijk element, Tecnifibre is een Frans merk en het was belangrijk voor mij om te kunnen samenwerken en uit te wisselen met een Frans team "

Wat was de planning voor deze hardwarewijziging?

« A partir de janvier 2016, j’ai pu tester les raquettes Tecnifibre afin d’apporter mon expérience et mes recommandations. Mon choix s’est vite porté sur la raquette Wall Breaker qui correspond à mon style de jeu offensif et me permet de réaliser des smashs plus dévastateurs. Je souhaite tout particulièrement remercier Javier (Responsable Padel à Tecnifibre) et son équipe pour leur écoute et leur investissement afin de me proposer la meilleure raquette possible. Vandaag speel ik met de Wall Breaker die alles wat ik nodig heb in mijn spel brengt: balans, kracht en aanraking »jéry mijn scatena tecnifibre

Hoe zal deze samenwerking met het Tecnifibre-team worden geconcretiseerd?
"We hebben gekozen voor een partnerschap op 5-jaren om ons op de lange termijn te registreren en wederzijds te profiteren van onze respectieve expertise. We wilden echt een langetermijncontract ondertekenen om een partnerschap met "100% français" te markeren. Als merkambassadeur heb ik ook toegang tot "Preview" van de nieuwe productlijnen om mijn mening te geven en indien nodig alternatieven voor te stellen »

Wat vertegenwoordigt de geest van #TeamTecnifibre voor jou?
« Tecnifibre est une entreprise française à taille humaine qui s’appuie sur des valeurs que je partage à 200% telles que l’humilité, le travail d’équipe et la volonté de progresser. C’est grâce à leur équipe, que j’ai pu voir travailler au quotidien, que Tecnifibre est en train de devenir un acteur majeur sur le marché du Padel »

Hoe meng je je tijd tussen je sportleven en je privéleven?
"Dit jaar betekende een echte verandering in mijn logistieke organisatie. Inderdaad, met mijn huidige sportambities was het noodzakelijk dat ik meer tijd op het veld doorbracht. De beslissing om naar Spanje te gaan voor training werd al snel duidelijk, met de padel die daar goed ontwikkeld was. Het geeft me ook de mogelijkheid om te concurreren en te spelen tegen de beste spelers van de wereld vandaag. Ik heb de kans om een baan te hebben die stipte aanwezigheid in Frankrijk vereist en waarmee ik vaak naar Spanje kan gaan om mijn ambities te concretiseren "

Budget je je seizoen op een paar euro?
"Natuurlijk. We gaan niet op zo'n avontuur zonder een minimum aan financiële organisatie. Ik heb de kans om mezelf te organiseren, maar ik ben constant op zoek naar sponsors en sponsors. Dankzij Tecnifibre kon ik mijn avontuur beginnenâ € | Â »

Wat is de laatste rage die je hebt gemaakt?

« Ik weet niet of we over waanzin kunnen praten, maar met mijn partner Robin Haziza hebben we besloten een appartement in Spanje te huren om ons het hele jaar door te trainen. "

Interview van Jà © rà © my Scatena voor Padel Webmagazine

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.