Vers het Rocafort / Gaspar-paar gewonnen, Jérémy Scatena gaf ons een interview met zijn standpunt over zijn prestaties van de dag en zijn verwachtingen voor de wedstrijd die hem morgen wacht op deze Italië Major Premier Padel.

“Ik nam mijn verantwoordelijkheden”

Padel Magazine : Deze overwinning, wat betekent het voor jou?

Jérémy Scatena : “Het is een belangrijke overwinning, op veel punten voor mij. Ten eerste is er het hele ranking-aspect, en het is zeker dat het een boost is voor mijn doelstelling. Nu, buiten dat, het is vooral dat ik al heel lang geen wedstrijd heb kunnen winnen zonder per se heel goed te spelen, zonder noodzakelijkerwijs sterker te zijn dan de anderen, maar aan de andere kant heb ik mentaal echt een grote spel. Daar ben ik best trots op, ik heb me van het eerste tot het laatste punt vastgehouden. Ik was een echte vechter en ik denk dat ik sterker was op de belangrijke momenten. Ik heb vandaag mijn verantwoordelijkheden genomen, al als ik dat doe en ik verlies, ben ik nog steeds trots op mezelf, maar als ik win, is het nog beter. Het was het belangrijkste aspect van deze wedstrijd en ik hoop dat ik morgen nog beter zal spelen en dat ik op mentaal niveau dezelfde ingrediënten zal inzetten. “

Padel Magazine : Waar zou u het plaatsen in uw ranglijst van de beste overwinningen?

Jérémy Scatena : “Deze overwinning is een grote overwinning, maar het is niet een van mijn grootste overwinningen. Dat is zeker, want met Ben hebben we er nogal wat gewonnen, dus ik zou zeggen in de top 10 waarschijnlijk. Maar goed, ik had Gaspar/Zapata die sterker waren, Toni Bueno en andere spelers al verslagen... Premier Padel, het is zeker een grote overwinning en qua emoties is het lang geleden dat ik een grote wedstrijd heb gewonnen. Dus ik word er natuurlijk blij van. “

“Ik ben een bijzondere speler”

Padel Magazine : We herinneren ons dat je nog niet zo lang geleden in de problemen zat. En het voelt alsof je terug bent als nooit tevoren. Wat was de trigger?

Jérémy Scatena : "Ik heb het al meer dan een jaar moeilijk, omdat ik een bepaalde speler ben. Ik moet duidelijke doelstellingen hebben en weten waar ik heen ga, waarom, hoe... Het feit dat er dit nieuwe circuit is, is superduidelijk en dat is wat ik met mijn leven wil doen! Het feit ook dat ik een vaste partner heb, ook al speelde ik daar met Sergio Icardo. Gerust zijn en weten dat ik het hele jaar door een vaste partner heb om bij Mercadal te spelen, geeft me een goed gevoel. Het zorgt ervoor dat ik 's ochtends opsta met een duidelijk doel: sterker worden in mijn spel! “

Padel Magazine : Voor Sergio Icardo, vertel ons je verhaal met hem. Hij is een speler die je goed kent, waarom heb je niet eerder met hem gespeeld? Is het ook een verrassing en een schitterende overwinning voor hem?

Jérémy Scatena : “Met Sergio speelden we een beetje de APT, het ging niet goed in termen van menselijke relaties. Daar op dit toernooi was hij echt geweldig met mij, in termen van houding. Ik denk dat ik het in deze laatste wedstrijd was die zijn billen een beetje redde. Vooral op de moeilijke momenten, toen ik hem op 2-2 ging opzoeken toen we 0-40 achter stonden. Ik heb een weddenschap met hem afgesloten, ik heb hem gezegd: "Ik wed alles wat je wilt dat als we 0-40 teruggaan, we de wedstrijd zullen winnen". We kwamen terug met 0-40 en we wonnen de wedstrijd, dus het was echt op dat soort kleine dingen dat ik vandaag erg sterk was. En niet noodzakelijk padel, Ik maakte veel fouten en verdedigde niet goed. Maar kijk, ik heb ze een groot gevecht aangeboden en dat maakte uiteindelijk het verschil."

Padel Magazine : Je volgende match: heb je een plan met je partner? Hoe ga je deze wedstrijd tegen Sager Nagel / Ortega aanpakken?

Jérémy Scatena : “Het grote voordeel van de volgende wedstrijd is dat wat we moeten doen superduidelijk is. We hebben een speler aan de rechterkant die nogal wat verdedigt en die niet erg agressief is, en een speler aan de linkerkant die hout gooit en heel hard slaat. Hij is de voormalige partner van Thomas Leygue, hij is zeer getalenteerd. We zullen moeten aanvallen op de grote denk ik en verdedigen op de kleinere. Het is klassiek in de padel ! "

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.