De Franse 2015 en 2016 padelkampioen Jérémy Scatena blikt terug op zijn start van het jaar, zeker de belangrijkste van zijn carrière met een veelbelovende start in Spanje met zijn Spaanse partner Closa.

Je begint een bepaald jaar ...

Het is waar… Sinds april 2016 ben ik in Spanje om een ​​project uit te voeren dat me al jaren na aan het hart lag: “Living Padel ". 2017 is het eerste trainingsjaar dat ik volledig zal kunnen doen ... in de hoop de top 30 te halen op het Catalaanse circuit, mijn hoofddoel.

De professionele peddel, vereist het offers?

De professionele en amateur / pro padel zijn al in een configuratie van persoonlijke behoefte. Om het hoge niveau te bereiken, moet je je concentreren op het fysieke gedeelte en niet gewond raken. Ik doe alles van voeding tot herstel. Ik hoor soms dat de padel een sport is die niet zo fysiek is ... Echter, op mijn niveau van semi-professioneel, voldoen aan de eisen van topsporters is noodzakelijk. Het beperken van de risico's van deze nieuwe manier van leven is ook veel werk.

Hoe zit het met je ambitie in Frankrijk?

Het kampioenschap van Frankrijk zal ook een zeer belangrijk doel zijn met bijzonder veelbelovende jonge paren zoals Blanqué / Bergeron.

In Frankrijk zien we veel veranderingen, paren vormen, anderen op zoek naar elkaar. Maar voor nu, Robin Haziza en ik, is het voorbij. We hebben veel samen gewonnen. We hebben een aantal geweldige tijden gehad. Daarom duurde het proces lang om onze scheiding te bereiken. Het is tien jaar geleden dat ik met Robin speelde, maar helaas is het plezier van spelen een beetje vervaagd. Het is tijd voor mij om andere doelen in Frankrijk te vinden.

Wat zijn ze precies? Heeft u dit jaar een partner?

Ik moet toegeven dat de scheiding met Robin ook echt verliefd is geworden op mijn nieuwe partner Jeremy Ritz. We hebben samen 4-toernooien in Spanje gedaan en dit werd steeds duidelijker. Hij is een speler die een jaar lang sterk is vooruitgegaan en zijn partner in goede spelomstandigheden brengt.

De concurrentie ziet er zwaar uit in Frankrijk, er zijn steeds meer spelers. Om aan de top te blijven, zullen we moeten werken en dat is wat ik in Spanje probeer te doen.

Je fans en jij?

Ik zal natuurlijk mijn resultaten delen, probeer mijn nieuws aan meer mensen te volgen als ze dat willen. Ik ben ook een column aan het voorbereiden Padel Heel bijzonder tijdschrift, dat techniek, tactiek en mentaliteit zal combineren en ik ben er zeker van dat veel padelliefhebbers zullen helpen. Kortom, het idee is om alles wat ik in Spanje kan leren te delen met de padelwereld. We zullen zien ... Ik zal binnenkort meer zeggen.

Je padel-programma dit jaar?

Ik zal aan alle Catalaanse toernooien deelnemen met mijn partner Guille Closa, zei de metronoom. Dit circuit is van een zeer hoog niveau, het is het tweede circuit achter de WPT (World Padel Tour). Ik denk dat ik een paar Franse toernooien tussen 4 en 6 zal spelen, omdat het niveau echt beter is. Ik zal ook een aantal WPT-etappes doen, maar dat is niet mijn hoofddoel voor dit jaar omdat ik op dit moment niet kan deelnemen aan wedstrijden.

Wat brengt Spanje u? Wat heb je geleerd sinds je daar was?

Spanje voor de Padel, het is zoals Bordeaux of Bourgondië voor wijn, het is de beste. De beste coaches, een groot aantal spelers van zeer goed niveau, ervaring met padel in training, techniek maar ook in speltactiek. Als ik maar één punt had om te benadrukken, zou het dit zijn: deze.

Wat kan er in Spanje worden gedaan om het in Frankrijk aan te passen?

Wat erg opvalt, is de kwaliteit van sportfaciliteiten met clubs, vaak met een fitnessruimte, een zwembad en zelfs een spa. Ik denk dat dit padelclubs een stuk aantrekkelijker maakt.

Interview door Franck Binisti

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.