Terwijl het laatste tableau hiervan Franse mens Padel begint deze woensdag in het Palais des Sports André Brouat, we hebben elkaar kunnen ontmoeten Jessica castello, de partner vanAlix Collombon op het professionele circuit.

We konden met haar praten over haar eerste indrukken van de organisatie van de wedstrijd, maar ook over het shockpaar dat ze vormt met de jonge Lyonnaise.

“Een ongelooflijke organisatie”

"Hoewel ik niet degene ben die thuis speelt, zoals ik tegen Alix zei, wilde ik hier heel graag komen spelen. Ik heb het precies met Alix en Robin kunnen bespreken, de organisatie van het toernooi is ongelooflijk, al het personeel heeft geweldig werk geleverd en voor een primeur in Frankrijk kunnen we zeggen dat ze dingen groots hebben gedaan.
De centrale baan is prachtig en ik wil heel graag aan de wedstrijd beginnen.

De stad is erg mooi, ik had een paar jaar geleden al een keer kunnen komen om een ​​evenement bij te wonen van padel en het is waar dat ik Toulouse erg leuk vond."

“Een ingewikkeld spel vandaag”

Vandaag staan ​​we tegenover Carla Mesa en Claudia Jensen, een heel sterk team. Het wordt een ingewikkelde wedstrijd, want ze draaien een goed seizoen. Een paar dagen geleden wisten ze in Wenen de halve finale te bereiken en kwamen ze dicht bij de finale. We hebben helaas van hen verloren in Vigo. Deze nederlaag was moeilijk maar ook wij hebben de laatste tijd goede resultaten behaald, we hebben ons goed voorbereid dus we zullen zien wat de uitkomst van deze wedstrijd zal zijn.

Als we solide zijn, kunnen we een goede wedstrijd spelen. Ik bereidde me zoals gewoonlijk voor, met mijn persoonlijke routine. We weten wat ons te doen staat, geef nooit op, wees solide en vooral veel plezier.

Jessica-Castelló_Alix-Collombon_GPV_7175

“We hebben een goed seizoen 2021 gehad”

"Met Alix hebben we voor ons eerste jaar samen goede resultaten behaald. Dit jaar zijn we helaas wat minder regelmatig, maar we hebben goed gepresteerd op het veld.

We zullen gemotiveerd, gefocust en vastberaden blijven en ik denk dat we met deze gemoedstoestand het beter zullen kunnen doen".

“Alix is ​​aanstootgevender dan Ana”

"Alix en mijn voormalige partner Ana Cortiles zijn twee verschillende soorten spelers. Ana was wat kleiner en had een meer verdedigende speelstijl. Integendeel, Alix is ​​groter en speelt veel omdat ze een grotere spanwijdte heeft en aanvallender kan zijn, wat me soms kan helpen. Tegelijkertijd is ze verdedigend heel solide en het feit dat ze uit het tennis komt, kan op bepaalde punten helpen.

Bovendien structureert het het spel effectief, waardoor ik wat meer vrijheid heb tijdens wedstrijden.

Een steeds hoger niveau

“We zien dat het niveau onder meisjes de laatste jaren steeds hoger wordt, ondanks een steeds jongere gemiddelde leeftijd. Elk seizoen komen er nieuwe paren op het circuit en het wordt steeds moeilijker om je te kwalificeren. Het verschil met vorig jaar is dat er meer sterke paren zijn, en na de Top 10 merken we dat er 5 – 6 paren zijn die voor de verrassing zorgen en ik denk dat het niveau niet zal stoppen om te stijgen'.

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.