Jessica Castello Lopez wordt vandaag 24. de partner vanAlix Collombon is op het beste niveau van haar carrière, maar de Valenciaanse wil altijd meer. Padel Magazine gaat naar de Alix's "Spaanse Jess".

Wie is zij volgens Alix

Voor wie het niet weet Jessica castelló, zullen we het presenteren. En daarvoor, wie beter dan Alix Collombon?

Alex Collombon: "Ze is een speelster die alles goed kan. Lichamelijk gaat ze heel snel, en vooral stinkt ze naar padel ! Ze vindt het leuk om naar voren gedragen te worden en begrijpt het spel.Ze doet pijn met haar forehand volley en tweehandige backhand. Als we allebei goed zijn, zijn we een heel gevaarlijk paar.”

“Ze wordt 24, maar ze heeft haar hoofd op haar schouders. Ze is heel intelligent, we kunnen over alles praten.”

“Het doel op korte termijn is om samen in de top 20 te staan, van 36. Volgend jaar mikken we op 8 paren voor doe de laatste master aan het einde van het jaar. We beperken ons niet.” 

ariana-sanchez_paula-jose-maria-martin_allix-collombon_jessica-castello__cervezas-victoria-cordoba-open-2021_cuartos_24264-copia-2-1170x653 (1)

Een concurrent in hart en nieren

Lorenzo Lecci López: Kun je ons vertellen waar je vandaan komt, en vooral hoe je op de top van de padel Valenciaans? Hoe is het avontuur begonnen?

Jessica Castelló:“Ik kom uit Villena, een stad in de provincie Alicante. Heel weinig, mijn vader ging naar toernooien en ik was nog een baby, maar ik had al een racket in mijn handen. Toen ik oud genoeg was om te beginnen met trainen, deed ik dat. Van 5 tot 18 jaar speelde ik tennis en speelde ik op het circuit in de regio. Toen ik 18 was, stopte ik met tennissen.”

“Toen ontdekte ik de padel met mijn vrienden, en beetje bij beetje raakte ik verslaafd. Ik heb de wedstrijd gemist. Toen ik 19 was, begon ik geleidelijk te trainen. In 2016 begon ik met het circuit van Valencia en in 2017 begon ik op de World Padel Tour. '

“Alix is ​​zeer professioneel”

Lorenzo Lecci López: Wat is je relatie met Alix? Hoe is ze dit jaar gevorderd en wat brengt ze jou buiten het veld?

Jessica Castelló:“Onze relatie is uitstekend. In het begin hadden we wat moeite omdat we elkaar niet echt kenden. Nu we vertrouwen hebben, kunnen we het heel goed met elkaar vinden.”

"Ze is altijd een speelster geweest die ik leuk vond. Ze is een echte vechter. Ze is erg stevig en ze mist nooit iets. Dit jaar zijn we erg complementair. Daardoor hadden we onze goede resultaten. Buiten de baan is ze erg professioneel en geeft ze me vertrouwen, gemoedsrust en stabiliteit.”

Lorenzo Lecci López: Hoe ver zie je jezelf reiken met Alix?

Jessica Castelló:“Het idee met Alix was om het volledige seizoen te doen, en als het goed uitpakt om door te gaan met andere seizoenen. Ik denk dat het goed is gelukt en dat jullie allebei en het hele team hand in hand willen blijven groeien. Samen kunnen we veel meer geven.”

Jessica-castelló-Alix-Collombon_GPV_6416

Een detail om de Top 8 te verslaan

Lorenzo Lecci López: Waarom zijn de resultaten aan het einde van het seizoen zo goed? Wat veranderde ?

Jessica Castelló:“De resultaten van dit seizoen zijn het resultaat van het werk van voorgaande jaren. Alle trainingen die we doen met Alix en Juan (Alday) en Pablo (Crosetti). We hebben onszelf doelen gesteld en het klopt dat we in het eerste jaar niet zulke goede resultaten hadden verwacht.”

Lorenzo Lecci López: Als je tegen de topparen in de WPT speelt, sta je bijna altijd in de weg. Je begint ze zelfs te verslaan -overwinning tegen Bea Gonzalez en Marta Ortega-. Welke details ontbreken om vaker de Top 8-paren te verslaan?

Jessica Castelló:“Dit seizoen hadden we moeite om door de achtste te komen, omdat we altijd behoorlijk harde remises hadden, zoals Sainz / Gonzalez of Icardo / Brea. We hebben in die wedstrijden niet ons beste kunnen laten zien. In Cordoba hebben we Bea en Marta weten te verslaan door een geweldige match te maken.”

“De details die ontbreken, zijn eigenlijk de beleving van dit soort games. Om het fysiek, maar vooral mentaal, langer dan twee uur uit te kunnen houden. Je moet solide zijn en beetje bij beetje ervaring opdoen.”

Uiteindelijk gebeuren er goede dingen

Lorenzo Lecci López: Vandaag vier je je 24e verjaardag op de 19e plaats op de ranglijst. Wat mogen we je wensen voor de toekomst?

Jessica Castelló:“Je mag me wensen dat de resultaten volgend seizoen net zo goed zijn… of een beetje beter! Ik teken voor dezelfde resultaten, maar we zullen proberen ze te verbeteren. Mijn belangrijkste doel is om plezier te blijven hebben en op dezelfde manier te werken. Ik denk dat de resultaten de vruchten zijn van het dagelijkse werk. Uiteindelijk gebeuren er goede dingen.”'

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !