Winnaar van de P2000 in Bordeaux afgelopen februari, blijft het paar Ginier/Pothier schitteren. Na het ketenen van een 5Eme opeenvolgende overwinning in Beausoleil voor de A1Padel Franse Open, Lucile Pothier en Jessica Ginier plaatsten zich voor de halve finales van het toernooi. De kans voor hen om hun eerste herinneringen op te halen.

De P2000 naar Padel Horizon als eerste herinnering

Jessica Ginier Lucile Pothier Joy Head Snelheid Pro 4Padel Bordeaux

Jessica : Het is ongeveer een jaar geleden dat we besloten om samen te spelen. Ik was terug na de bevalling. Ik vroeg Lucile om met me te spelen en ze stemde ermee in me te steunen. We kunnen het goed met elkaar vinden naast en op het veld. Begin vorig jaar was het wat ingewikkeld om automatismen te vinden, omdat we elkaar nog niet zo goed kenden, maar aan het eind van het jaar hadden we goede resultaten en op het veld was dat voelbaar.

Lucille: De eerste wedstrijd die ik me herinner het ging toen om P2000 Padel Horizon. Het was behoorlijk stressvol omdat ik met "Jess Ginier" aan het spelen was. Ik kende haar niet zo goed en ik hoorde veel over haar, vooral haar goede resultaten met Alix, dus ik stond duidelijk een beetje onder druk. Ik speelde aan de linkerkant en ik ging naar rechts om met haar te spelen, het waren nieuwe maatstaven. We haalden een kwartfinale en wonnen in drie sets. Er waren veel emoties aan beide kanten en ik heb goede herinneringen aan dit toernooi.

Jessica : We konden het meteen goed met elkaar vinden op het veld. Fysiek was het voor mij nog ingewikkeld. Maar beetje bij beetje vonden we samen de juiste automatiseringen. Het belangrijkste is dat we het eens zijn en dat was mijn prioriteit.

Als je één eigenschap en één fout van je partner zou moeten kiezen, welke zou dat dan zijn?

Jessica : Ze is erg geduldig, kalm, kalm, in tegenstelling tot mij, dus daar zijn we erg complementair aan. Voor het defect komt het niet bij me op.


Lucile : Ik neem ! Jessica is een werker, dus aan de andere kant motiveert het mij. Ze geeft echt dat imago, ze heeft veel opgeofferd om terug te komen, ze is nog steeds betrokken bij wat ze doet. Na standaard zou ik zeggen dat ze "chagrijnig" is. Ze klaagt een beetje op de baan, het is niet negatief, maar het maakt me aan het lachen, want we zijn vijf jaar uit elkaar en het is aan mij om haar te kalmeren.

Een begrip op en naast het veld dat is hun kracht

Jessica Ginier en Lucile Pothier A1Padel Beausoleil

jessica: Ik heb de neiging om overal heen te gaan, dingen heel snel te doen zonder na te denken. Mijn kracht zijn ook mijn fysieke kwaliteiten als ik in het volle bezit ben van mijn vermogens. Lulu slaagt erin heel kalm te zijn, heel evenwichtig, mentaal slagen we er allebei in om elkaar te managen en op het veld voelen we deze complementariteit en dat is onze kracht.

Lucile : Jess is erg agressief op het veld. Het is waar dat ik de neiging heb om kalm te zijn, misschien een beetje te veel soms, en ze spoort me ook aan om agressiever te zijn in mijn spel.

Jessica : We zagen het het hele toernooi, er waren veel meisjes die de leiding namen. Het is niet onze stijl, het zit niet in ons temperament om dat te doen. We steunen elkaar en we zeggen dingen anders zonder boos te worden.

Lucile : Ze is positief, zelfs als ik iets vreselijks doe, zegt ze me " het maakt niet uit dat we Lulu nemen ". Als we onze partner in moeilijkheden zien, waarom zouden we hem dan nog verder begraven?

"Zulke momenten meemaken op Roland-Garros zou de heilige graal zijn"

jessica: Onze doelstellingen liggen voornamelijk in Frankrijk, tussen P2000 en P1500 die zullen worden uitgevoerd. Ook op de World Padel Tour in Toulouse, waar we hopen te kunnen spelen. Internationaal met het Franse team en ook met de Premier Padel waar we willen dat het actueel is voor meisjes. Zulke momenten beleven op Roland-Garros zou de Heilige Graal zijn. Voer daarna verschillende FIP's of A1-stappen uitPadel, qua organisatie is het niet eenvoudig. We werken allebei, we moeten een week vrij nemen en we hebben ons gezinsleven. We gaan dit niet elke week doen, maar als het af en toe kan, waarom niet.

Lucille: We hebben erg aardige echtgenoten, dus dat helpt. Als we de kans krijgen om internationale toernooien te spelen, zullen we dat doen, maar we richten ons meer op het Franse circuit omdat we aan het werk zijn. Of het nu gaat om het WPT-podium in Toulouse of Roland-Garros voor de Premier Padel, we zullen er alles aan doen om daar te zijn. We weten dat we deze toernooien moeten doen om nog meer ervaring op te doen.

Om het video-interview te zien :

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.