Exclusief interview met Johan Bergeron, onlangs viervoudig kampioen van Frankrijk geworden.

“Ik negeer altijd de voorgaande jaren”

Padel Magazine : Hoe voelt het om de geschiedenis in te gaan van padel Frans ? 4 Franse kampioenschappen, realiseer je je dat?

Johan Bergeron: “Ja en nee, dat besef ik omdat het mij is verteld. Elk jaar zijn de kampioenschappen anders en altijd ingewikkelder. Ik negeer altijd de voorgaande jaren, maar het geeft me zeker vertrouwen in mijn voorbereiding en in mijn management van het toernooi."

Padel Magazine : Wat was de meest gecompliceerde wedstrijd van de 4 gespeelde finales?

Johan Bergeron: “De twee tegen Benjamin Tison en Adrien Maigret, want het zijn altijd wat hete wedstrijden geweest. Dit werd uitgespeeld in de voorbereiding van de wedstrijd, de eerste wedstrijden...
Daarna was dit jaar mijn eerste overwinning op links. Het was dus anders. Ik had minder ervaring aan die kant, maar aangezien ik Ben aan mijn zijde had, die ik beschouw als de beste Franse speler aan de rechterkant, gaf het me vertrouwen en kon hij me helpen als het minder goed ging. Ik denk dat de finale van dit jaar het moeilijkst was."

Padel Magazine : Terugkomend op Thomas Leygue, we kregen feedback dat hij in een paar weken fysiek en in zijn spel was veranderd, wat denk je?

Johan Bergeron: “Het is waar dat hij meer vertrouwen in zijn spel heeft gekregen en daardoor heeft Bastien ook nog meer vertrouwen in Thomas. Beiden spelen erg goed en twijfelen een stuk minder, meer loslaten en risico's nemen. Het werkte voor hem en ik denk dat het hem de komende weken goed van pas zal komen."

Een gouden FIP in St-Tropez

Padel Magazine : Nu je bij All In bent, zouden we je binnenkort moeten zien in internationale toernooien, met name FIP. We hebben ook gehoord van een toernooi dat in Zuid-Frankrijk is georganiseerd, kun je ons daar iets over vertellen? 

Johan Bergeron: ”We hebben de ambitie om grote nationale en internationale evenementen te organiseren. Die in Lyon is niet gesloten ook al zouden we het graag willen doen, maar degene die wel gesloten is is de FIP Gold in het zuiden van Frankrijk op een prachtige plek (in St Tropez).
We zullen er alles aan doen om er een geweldig toernooi van te maken, ik denk dat dat is wat er in Frankrijk ontbreekt, ook al zijn het er steeds meer. Het is aan alle spelers in Frankrijk om dingen te ontwikkelen en onze sport te promoten.

In Canet-en-Roussillon het was een geweldig toernooi, voor de promotie van sport konden we niet beter wensen. We hebben de ambitie om dit te doen op plaatsen die bezocht worden, dus we hadden de kans om de plaats van de haven in Saint-Tropez te hebben. Het is geweldig. Een week voor de zeilen van St Tropez (in september) zullen we daar in een sterke passage zitten. Het doel dat we hebben is om sport te promoten, en ik denk dat deze plek dit zal toestaan. Het idee is dat het door de media en sociale netwerken wordt doorgegeven, en oprecht dat een televisie als Canal + de wedstrijd uitzendt, zou het te bereiken doel zijn. ”

Minder internationale circuits, meer All-In

Padel Magazine : Wat is je programma de komende maanden, in het nationale en internationale circuit?

Johan Bergeron: “Om eerlijk te zijn, behalve mijn familie (inclusief Ben Tison), wist niemand het, ik zei dat ik na de Franse kampioenschappen het internationale circuit ging inkrimpen. Ik deed 4-5 maanden of ik was grondig op alle toernooien gedurende de ALLES IN, plus de Franse toernooien... Elke 3 dagen was ik in verschillende steden. Het is saai en het beperkte me vooral om te ontwikkelen wat ik wilde doen voor de All In. Ik had me voorbereid op de Franse kampioenschappen omdat dat het doel van het jaar was. Daar zal ik vanaf vandaag veel minder in internationale toernooien spelen en me concentreren op de ontwikkeling van All In. Volgend jaar zal ik enkele WPT-fasen doen, enkele FIP-fasen, waarom niet de APT, maar ik zal selecteren volgens de kalender en de schoonheid van het toernooi”.

 

Het interview is hier volledig te vinden:

 

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.