Voor zijn eerste selectie in het Franse team, Jean-Thomas Peyrou is uiteraard verheugd om deel uit te maken van de groep die naar de . zal vliegen Europese Kampioenschappen in Marbella.

“Ik bewees dat ik het niveau had om bij het team te komen”

Padel Magazine : Eerste selectie in het Franse team van padel voor jou, had je gedacht dat het uiteindelijk zo snel zou gebeuren?

Jean-Thomas Peyrou: Ik denk dat alle planeten een beetje op één lijn stonden voor mij. Robin werd manager en maakte een plek rechts vrij. Aan de voorwaarden voor Max om tot de selectie toe te treden was nog niet voldaan. Ik heb getraind, ik ben de 4e Franse speler, ik heb me uitstekend voorbereid op het kamp. Maar de concurrentie is zwaar, er zijn veel spelers die heel goed spelen in Frankrijk, het had heel goed een andere kunnen zijn. Ik ben erg trots en blij dat de coach voor mij heeft gekozen. Ik hield van de toespraak die hij met mij hield.

Padel Magazine : Denk je dat de stage het verschil heeft gemaakt? Het feit dat je ook met Adrien Maigret speelt?

Jean-Thomas Peyrou: Ja natuurlijk, de coach maakte ons duidelijk dat het een selectiekamp was. Ik kwam zo goed mogelijk voorbereid aan, ik heb fysiek veel getraind, ik kwam klaar. Ik speelde erg goed met alle partners, dus ik denk dat ik natuurlijk punten heb gescoord op het veld en heb bewezen dat ik het niveau had om bij het team te komen.

Spelen met Adrien hielp natuurlijk ook om de weegschaal in mijn voordeel te doen doorslaan. We zijn erin geslaagd om een ​​aantal internationale toernooien te doen, vooral in Italië, waar we het Italiaanse nummer 3 paar in straight sets versloegen. Ik ben erin geslaagd om een ​​structuur om me heen op te zetten in Bordeaux waardoor ik tijd heb om te spelen met veel helpers, sponsors, een academie op hoog niveau binnen de Big Padel Bordeaux, met een fysieke trainer. Ik probeer deze sport zoveel mogelijk te professionaliseren, en noodzakelijkerwijs tussen het project met Adrien en wat ik in de padel, dat hielp onvermijdelijk.

JT peyrou groot padel mand met ballen

“Houder, niet houder: ik stel mezelf de vraag niet!”

Padel Magazine : Met welke spelers heb je je het beste gevoeld op het veld?

Jean-Thomas Peyrou: Ik vond het geweldig om met Adrien te spelen, we hadden een geweldige eerste game waar het heel goed werkte. We hebben een uitstekende chemie, samen slagen we erin om op een zeer interessant niveau te spelen. Ik speelde ook graag met Jo (redactie: Johan Bergeron). Ik vond hem geweldig bij mij, super kalm, altijd positief. Ik heb een kleine anekdote over dit onderwerp. Zeker een forehand bajada, op een gegeven moment maakte ik een fout en hij kwam meteen naar me toe en vertelde me dat het geweldig was omdat de tegenstanders konden denken dat ik deze zet vanaf nu kon maken, dus eerlijk gezegd vond ik hem geweldig in houding.

Een beetje teleurgesteld over mijn laatste wedstrijd met Jérémy Scatena, we hebben in het verleden veel trainingswedstrijden samen gehad toen ik naar Barcelona ging om hem te vergezellen, we zijn hyperverbonden, maar op de laatste ontmoeting beschuldigden hij en ik de klap van de 5e game, we waren erg moe, maar ik speel graag met hem.

Padel Magazine : Zie je jezelf vandaag meer als vervanger of als houder?

Jean-Thomas Peyrou: We zijn een team, we zijn 8 spelers. Spelers springen er duidelijk uit. Ik denk aan 5 spelers die onverwoestbaar zijn. Dan is het de keuze van de coach. Ik stel mezelf de vraag niet, houder niet houder. Als Alexis Thomas, Jerome of mij als zesde man aanspreekt, zullen we allebei aanwezig zijn. We zullen volledig achter het een of het ander staan, de concurrentie is supergezond en ik denk dat er veel factoren meespelen. De morele staat, de fysieke staat van elk, het begrip met de partner met wie we gaan spelen, de speelomstandigheden, de tegenstanders. De keuze van de fokker hangt af van deze parameters.

JT Peyrou Jérôme Inzerillo

“De belangrijkste in padel, het is het team ”

Padel Magazine : Mogen we zeggen dat deze selectie voor jou een droom is die uitkomt?

Jean-Thomas Peyrou: Een droom nee, aan de andere kant is het een grote trots om deel uit te maken van het Franse team van padel. Ik denk dat het ondanks mijn leeftijd een geweldige boodschap afgeeft. Ik ben 36, niet 37 (lacht), maar ik voel me echt jong in mijn hoofd. Ik ben helemaal nieuw in de padel , Ik begon mijn eerste toernooien in augustus 2017. Ik merk dat mijn selectie een heel sterke boodschap uitstraalt: met werk, passie, ambities, goede wil kunnen we geweldige dingen doen en ik voel me beter voorbereid dan 20-jarigen!

JT Peyrou Adrien Maigret FIP ​​​​Italië selfie

Padel Magazine : Laten we zeggen dat je niet de meest agressieve speelstijl hebt, denk je dat dat een handicap kan zijn?

Jt Peyrou tijdens padel grote backhand volley padel

Jean-Thomas Peyrou: Ik ben het er niet echt mee eens. Voor mij in Frankrijk beschouwen we de padel te individueel. We hebben de neiging om de spelers in dozen: verdediger, hij slaat niet heel hard hij heeft geen talent... Ik denk dat het vermogen om te trainen een talent is.

Ik zie wat er gaande is in Spanje en voor mij is het team het belangrijkste. Het begrip tussen twee spelers is het belangrijkste. Ja, natuurlijk heb ik niet de beste par 3, maar ik ben in staat om het spel van achteren opnieuw in evenwicht te brengen, om al mijn goede wil te brengen, om mijn partner goed te laten spelen en ik denk dat dit eigenschappen zijn die minstens zo belangrijk zijn als het hebben van een grote klap.

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.