Juan Tello heeft een geweldige tijd in Bordeaux met Fernando Belasteguin ! De Argentijn komt aan onze microfoon om commentaar te geven op diverse actuele onderwerpen, en legt zelfs de oorsprong uit van zijn bijnaam: “El Gato”!

Veel mensen in Bordeaux

Premier Padel Bordeaux zwart-wit openbaar centraal spoor

“Ik ben erg blij om in Bordeaux te zijn. We proberen ons aan te passen aan de omstandigheden, tussen de ballen en deze zwarte kleur, het is niet gemakkelijk, maar ik ben blij, we hadden een aantal niet gemakkelijke wedstrijden, maar we hebben de intensiteit erin gezet, dus we hopen zo door te gaan en er te zijn tot Zondag, als God het wil!”

“Zaad 1 is slechts een getal. Tegenwoordig verandert het niet veel, of je nu 1, 4 of 8 bent, want de wedstrijden zijn zeer gebalanceerd, het niveau is veel gestegen en elke wedstrijd is een nieuw verhaal. We moeten in elke wedstrijd op ons best zijn en op dit moment doen we dat heel goed, dus ik ben blij dat we dit niveau hier in Bordeaux hebben. Ik ben ook verrast, want er waren veel mensen vanaf de eerste dagen en we hopen dat de weinige lege stoelen die er waren, de volgende wedstrijden bezet zullen zijn!”

Le padel, een sport die mondiaal aan het worden is

“Ik ben 29 jaar oud, en als je twee kinderen hebt, word je sneller ouder (lacht). Ik ben blij om te zien dat er nu spelers van overal komen. Ik denk dat er een heel goede toekomst zal zijn, niet alleen voor jongeren uit Argentinië of Spanje, maar ook voor jonge spelers van over de hele wereld. Ik denk dat ik nog een flink aantal jaren te gaan heb op het hoogste niveau, dus ik hoop dat ik tegen al deze jonge spelers op de baan kan strijden.”

Zijn bijnaam

“Mon père a les yeux clairs, et on l'a toujours surnommé “El Gato” (le chat) dans notre ville, parce qu'il est blond, a les yeux clairs, c'est un “gringo” comme on dit chez wij. Hij speelde basketbal, tennis en ik volgde hem overal, en mensen begonnen mij “het kleine katje” te noemen. Het kitten is volwassen geworden en nu is het een kat! Dat is het echte verhaal. Sommige mensen zeggen achteraf dat ze mij die bijnaam geven vanwege mijn sprongen, vanwege de manier waarop ik beweeg… maar in werkelijkheid heeft het te maken met mijn vader.”

Blij voor Fede

“Ik ben erg blij voor hem, om de sprong te zien die hij heeft gemaakt. Vandaag vecht hij voor de eerste plaats met Galan, die duidelijk een uitzonderlijke speler is. Ik ben erg blij voor Fede, om te zien wat hij ondanks zijn grootte allemaal kan doen. Hij heeft ongelooflijke verdiensten. Ik hoop dat hij kan blijven vechten voor de eerste plaats. Ik hoop hem ook onder ogen te zien, want het is alweer een tijdje geleden dat we elkaar hebben gezien!’

overwinning van chingotto galan argentinië

De terugkeer van Chingotto/Tello?

“Ik hoop dat we op een dag samen onze carrière kunnen beëindigen. Als het eerder perfect is, zal ik uiteraard heel blij zijn. Maar tegenwoordig doet iedereen zijn eigen ding. Ik geloof dat deze scheiding ons allebei goed heeft gedaan en ik hoop dat we op een dag weer bij elkaar kunnen komen en deze etappe kunnen afmaken, want het duo Tello / Chingotto duurde zeven jaar en het was een van de beste ervaringen uit mijn leven en uit mijn carrière. Dus waarom niet, maar het zal nog wel even duren voordat dat gebeurt.”

Na Bela

Vertel Belasteguin

“Het is duidelijk dat ik zonder partner zit als Bela stopt, maar het is nog geen tijd om aan mijn toekomstige partner te denken. Er zijn nog veel toernooien over, deze sport is een beetje gek geworden door al deze veranderingen, dus we zullen nog even wachten. Op dit moment ben ik bij Bela, ik wil van hem blijven leren, en ik denk aan niets anders dan aan het team, samen vooruitgang blijven boeken, we hebben een paar toernooien samen gespeeld, dus voor Op dit moment denk ik over het heden, en we zullen later zien met wie ik volgend jaar speel.”

Om het interview in zijn geheel te zien, staat het hieronder!

https://youtu.be/O-_pGxgBG54

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !