Julio Alegria is een van Pionniers du padel in Spanje. Op initiatief van de oprichting van het eerste federatie ter wereld, dat van Pays Basque, hij was de voorzitter van de FEP tijdens een termijn, evenals een zeer goed padel in de vroege dagen van deze sport. Hier is een fragment uit onze uitwisseling van videoconferenties.

'Ik heb ervoor gezorgd dat de padel goedgekeurd zijn als sport "

Lorenzo Lecci Lopez: Toen de padel aangekomen in Spanje, hoe ging u om met de situatie bij de tennisfederatie?

Julio Alegria: “Het was enerzijds erg moeilijk, en anderzijds gemakkelijker. Ze beschouwden de padel als een klein spelletje, iets om plezier te hebben ... We zagen hem bij Marbella, en we besloten het te importeren naar Bilbao​ Mijn tennisclub wilde geen padel, dus gingen we naar de golfclubs. In Spanje is het voornamelijk door golfclubs die de padel het is opgelegd​ Het gaf hen een pluspunt dat geen ruimte in beslag nam. Tennis wilde dat we ons bij hen voegden om meer geld te krijgen. "

"Ik geloofde in de toekomst van padel vanaf het begin​ Ik vocht voor de aanleg van rechtbanken. Op een dag kreeg ik te horen "ja ja, we gaan je klein maken zodat je met je vrienden kunt spelen", en ik werd boos. Heel snel wilden veel mensen spelen. "

"Le padel moet zich ontdoen van tennisfederaties. Het spijt me, maar zo is het. In 1992 werd de Baskische federatie als eerste ter wereld erkend. Ik ben erin geslaagd laat ons als sport goedkeuren. '

De theorieën van de meester

Julio Alegria: “Ik heb altijd gezegd dat de padel was de coolste sport. De eerste dag begin je en heb je plezier. De tweede dag beschouw je jezelf voor McEnroe of Pete Sampras - toen ze de goden waren -. Op de derde dag komt er iemand binnen die je slaat. De padel Het is misschien gemakkelijk voor jou, maar het is ook gemakkelijk voor hem. "

'Mijn andere theorie over de padel het is dat een prachtig punt evenveel waard is als de tegenstander missen. Ik was geen spectaculaire speler, maar ik was erg vervelend voor de tegenstanders. Ik heb alles teruggeplaatst. Destijds werd het doen van lobs afgekeurd, maar het kon me niet schelen, ik gooide de bal in de lucht en ik kreeg te horen dat hij als sneeuw viel. Ik deed wat ik wist hoe ik het moest doen. "

julio alegria padel biskaia

"Als er geld op het spel staat, is het moeilijk om overeenkomsten te vinden"

Lorenzo Lecci Lopez: Ik ga je dezelfde vraag stellen als aan Alfredo Garbisu​ In een interview vertelde Bela het me “Ze zouden hun ego opzij moeten zetten en aan dezelfde tafel moeten gaan zitten omwille van de padel"​ Wat hebben we nodig om het padel gezonder?

Julio Alegria: "Elke wedstrijd anders dan de WPT ziet er goed uit. In het tennis was het aanvankelijk ook ingewikkeld. Het beste zou zijn als iedereen natuurlijk bij elkaar zou komen. "

“Belasteguin Ik ontmoette hem in Argentinië toen hij een klein toernooi won met Mati Diaz. Later vertelde hij ons dat hij bij ons zou tekenen en toen schreef hij zich in bij de WPT. Maar ik begrijp het, ze hebben hem overtuigd, en ik kan goed met hem opschieten. De padel professional is soms erg "slecht". Als je veel geld wordt aangeboden, kan ik het begrijpen, ook al deel ik die mentaliteit niet. "

"Als er geld op het spel staat, kan het moeilijk zijn om tot overeenkomsten te komen, en met ieders belangen nog meer."

Alfredo Garbisu Lorenzo Skype-interview

"Alfredo Garbisu zou een uitstekende president van de FIP zijn"

Lorenzo Lecci Lopez: Je hebt licentie nr. 9 van padel, en je blijft het betalen als je niet meer kunt spelen. Wat betekent deze licentie voor jou?

Julio Alegria: "Met al het geld dat me heeft gekost padel, Ik ben er niet meer (lacht). Ik ben er erg trots op​ De nr. 1 was gereserveerd voor de koning, de volgende waren gereserveerd voor de presidenten ... ik denk dat ik de oudste heb. Helaas heb ik een aantal jaren niet kunnen spelen. Het is een grote trots voor mij. Ik had graag als basketbalshirts aan me gehangen! "

Lorenzo Lecci Lopez: Wat zou je op dit moment kunnen veranderen bij VET?

Julio Alegria:'Ik kijk niet te veel naar het nieuws. Ik wil niet de knorrige opa zijn, ik denk dat ik waarschijnlijk dingen zou veranderen, maar ze doen het goed​ Ik weet dat Alfredo het goed heeft gedaan. Toen we samenwerkten, communiceerden we heel goed. "

"Alfredo Garbisu zou een zijn uitstekende president voor de FIP​ Ik stopte het in de Baskische federatie en daarna in de Spaanse federatie. "

Vind de uitwisseling met Julio Alegria net hieronder:

Lorenzo Lecci López

Aan zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. De ambitie is om de grootste sportevenementen (Olympische Spelen en WK) te verslaan. Hij is geïnteresseerd in de situatie van padel in Frankrijk, en biedt perspectief voor optimale ontwikkeling.