Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse padelkampioenschappen in Padel Lyon Club (Padel Central). De Tennis Center League wordt belegerd.

MIDDEN meisjes

1 / fitness-parcours

c (DG): ik begon met tennis op de leeftijd van 5 jaar, geeft les sinds de leeftijd van 17 jaar. Ik beoefen strandtennis sinds 2010 (regionaal kampioen verdedigen).

Ik speel padel sinds 3 maanden.

Émilie THAUVIN (ET): Ik begon tennis op 10 jaar, de competitie een beetje later, om een ​​negatieve ranking te bereiken. Ik heb ook een beetje badminton geoefend.

2 / De ontdekking van Padel

DG: Tijdens een schoolreisje naar Andalusië in 2012 was er een padelveld in onze residentie.

EN: Ter gelegenheid van regionale dit jaar in Fleury les Aubrais.

3 / Ervaring en doelen

DG: Ik speel regelmatig sinds de kwalificatiefasen van de Franse kampioenschappen, heb Nationaal gespeeld Padel Cup en wist zich te plaatsen voor de finale van Cap d'Agde, in het gemengd dubbel.

Padel heeft tennis vervangen. Ik speel niet in tennis omdat ik padel speel!

Ik wil reizen, mijn niveau van oefenen verbeteren en deze sport ontdekken.

EN: 4 of 5-sessies. Geen specifiek perspectief behalve plezier maken.

4 / Welke club?

DG en ET: We trainen in het Orleans Soccer Park in Loiret.

5 / Uw partner?

DG: we spelen samen sinds 3 maand, eens in de twee weken. We zijn geografisch ver weg, en er zijn maar weinig landen beschikbaar, bovendien hebben we allebei professionele beperkingen die ons verhinderen om ijveriger te oefenen.

ET: We speelden al strandtennis dus wilden we de padel proberen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

DG: Slechts twee teams deden mee!

EN: 1 alleen match die ons van ontdekking diende,

7 / Ambities en prognose voor de finale

DG: Spelen, ontmoeten, ontdekken, delen, leren, plezier hebben. Geen idee over het eindresultaat van het toernooi, de zuidelijke spelers zijn favorieten omdat ze vaker kunnen spelen.

ET: speel wedstrijd na wedstrijd, veel plezier, vooruitgang en leer.
Op dit moment heb ik geen plannen Padel op middellange termijn en kennen geen van de spelers die aanwezig zijn voor de finale

8 / bericht voor tegenstanders

DG: Eerlijk spel en plezier

EN: Wees aardig!

CENTER jongen

1 / fitness-parcours

Virgil AMIOT (VA): beste 1 / 6-ranglijst in tennis, ik stopte volledig in 2009. Ik was ook Junior Frans kampioen van Halfcourt, een variant van mini-tennis, en sinds 2011 begon ik tafeltennis te spelen.

Xavier THOMAS (XT): Ik ben een professionele brandweerman en sportfanaat in het algemeen, veelzijdig en praktisch voor veel sportdisciplines met een gemiddeld niveau. Ik begon met tennis in 2004 (30 / 4) om 15 te bereiken in 2012.

2 / De ontdekking van Padel

VA: Bij toeval ter gelegenheid van de regionale kampioenschappen van de Central League

XT: Het is mijn tennispartner Virgile die ons heeft aangemeld voor dit kampioenschap. Ik kende deze sport niet eerder.

3 / Ervaring en doelen

VA: Na een eerste ervaring op de regionale kampioenschappen, raakte ik al snel in het spel. Ik profiteerde van mijn vakantie in het zuiden van Frankrijk om te trainen voor Real Padel door Sophia Antipolis. Sinds mijn terugkeer heb ik besloten om regelmatig te oefenen om me voor te bereiden op het einde van de Franse kampioenschappen.

Door mijn verleden als tennisspeler heb ik de afgelopen maanden snel vooruitgang kunnen boeken, maar ik moet me nu onderdompelen in de 'padelcultuur' om mijn spel te blijven ontwikkelen.

XT: Kort geleden ontdekt, oefenen we momenteel zelden Padel. Binnenkort ben ik van plan om zowel tennis als padel te spelen.

4 / Welke club?

VA: Ik speel Soccer Park Fleury les Aubrais, geopend in februari 2015 (2 padelbanen).

XT: We hebben een voetbalpark in Orléans waar er 2 zijn Padel.

5 / Uw partner?

VA: Ik stelde mijn partner Xavier voor om samen te werken voor de regionale kampioenschappen, omdat het me leek dat onze tennisspeeleigenschappen complementair zouden kunnen zijn op een padelbaan.

XT: Het is een discipline waarmee je kunt delen. Het is ook erg speels. Het maakt het ook mogelijk om niveauverschillen tussen tennisspelers te wissen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

VA: Ongelofelijk en rijk aan emoties: naast het veel plezier hebben gehad bij het ontdekken van de sport, was het resultaat van het toernooi opwindend, met de overwinning in de finale nadat hij werd geleid door 9 / 5 super tiebreak.

XT: Ze vonden plaats in een zeer aangename en goed georganiseerde sfeer.

7 / Ambities en prognose voor de finale

VA: Maak gebruik van de gelegenheid om deel te nemen aan de grote viering van het nationale padel. Laten we deze ervaring voor de toekomst gebruiken en alle sportmogelijkheden invoeren volgens de trekking.

Voor het bekijken van enkele video's op internet lijkt het team Haziza Scatena behoorlijk solide, net als andere teams in het zuiden die jarenlang padel oefenen.

XT: Natuurlijk willen we de titel winnen, en waarom worden we niet 100 spelers% padel .... Niet meer serieus, zoals tennis, alles is mogelijk, vooral dubbelspel! Ik zal pretentieus zijn om je te antwoorden dat we favorieten zijn, maar uiteindelijk: dat de beste overwinning!

8 / bericht voor tegenstanders

VA: Spreken is goed, handelen is beter !! Veel geluk voor iedereen en moge de beste winnen !!

XT: Moge de beste overwinning behalen!

Wat we doen is de manier waarop we cement produceren evolueren door het gebruik van een deel van de traditionele klinker (basismateriaal voor het maken van cement) te vervangen door thermisch geactiveerde kleien. Het product dat het resultaat is van dit proces, hebben we groen cement genoemd omdat het milieuvriendelijker is en alle eigenschappen en technische specificaties heeft behouden.

Philippe DEBRE ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

Zeer goed rendement met 16-teams (14 heren en 2 dames)

2 / Positie van de competitie

Deze oefening is erg leuk en heeft een voordeel: we hoeven 200 Km / uur niet te serveren om te winnen!

3 / Help, acties en aankomende evenementen

Ja, het competitiekampioenschap wordt verwacht 19 en 20 maart 2016. We helpen ook bestaande structuren om discipline te bevorderen.

4 / Met wie contact opnemen?

Officieel hebben we geen contact PadelIn de praktijk voegt de ontwikkelingsadviseur zich bij de territoriale technische adviseur om het probleem aan te pakken

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Tijdschrift. Aanvallend over alle onderwerpen van de padelwereld, keert hij met een altijd scherp oog terug op veel onderwerpen.