Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  De Tennis Center League wordt belegerd.

1 / fitness-parcours

c (DG): Ik begon met tennis op de leeftijd van 5, en gaf les sinds mijn 17e. Sinds 2010 beoefen ik strandtennis (regerend regionaal vice-kampioen).

ik speel padel voor 3 maanden.

Émilie THAUVIN (ET): Ik begon met tennissen toen ik 10 was, en even later deed ik mee, totdat ik een negatieve ranking bereikte. Ik speelde ook een beetje badminton.

2 / De ontdekking van Padel

DG: Tijdens een schoolreisje naar Andalusië in 2012 was er een padel in onze residentie.

ET: Ter gelegenheid van de regionale evenementen dit jaar in Fleury les Aubrais.

3 / Ervaring en doelen

DG: Ik speel regelmatig sinds de kwalificatiefasen van de Franse kampioenschappen, heb Nationaal gespeeld Padel Cup en wist zich te plaatsen voor de finale van Cap d'Agde, in het gemengd dubbel.

La padel vervangen tennis. Ik heb niet deelgenomen aan tennis sinds ik begon met spelen padel !

Ik wil reizen, mijn niveau van oefenen verbeteren en deze sport ontdekken.

EN: 4 of 5 sessies. Geen specifiek perspectief behalve om plezier te hebben.

4 / Welke club?

DG en ET: We trainen op Soccer Park in Orléans in Loiret.

5 / Uw partner?

DG: we spelen al 3 maanden samen, eens in de twee weken. We zijn geografisch ver weg, en er is heel weinig land beschikbaar, bovendien hebben we allebei professionele beperkingen die ons ervan weerhouden om ijveriger te oefenen.

ET: We speelden al strandtennis samen, dus we wilden de padel.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

DG: Slechts twee teams betrokken!

EN: 1 enkele match die diende als ontdekking,

7 / Ambities en prognose voor de finale

DG: spelen, ontmoeten, ontdekken, delen, leren, plezier hebben. Geen idee over het eindresultaat van het toernooi, de spelers uit het zuiden zijn favoriet omdat ze vaker kunnen spelen.

ET: speel spel na spel, heb plezier, maak vorderingen en leer.
Op dit moment heb ik geen plannen Padel op middellange termijn en kennen geen van de spelers die aanwezig zijn voor de finale

8 / bericht voor tegenstanders

DG: Eerlijk spel en plezier

ET: Wees aardig!

 

1 / fitness-parcours

Virgil AMIOT (VA): beste rangschikking 1/6 in tennis, ik stopte volledig in 2009. Ik was ook Frans jeugdkampioen van Halfcourt, een variant van mini-tennis, en sinds 2011 ben ik begonnen Tafeltennis.

Xavier THOMAS (XT): Ik ben een professionele brandweerman en sportliefhebber in het algemeen, veelzijdig en beoefen veel sportdisciplines met een gemiddeld niveau. Ik begon met tennis in 2004 (ranking 30/4) om in 15 2012 te worden.

2 / De ontdekking van Padel

VA: Bij toeval tijdens de regionale kampioenschappen van de centrale competitie

XT: Het was mijn tennispartner Virgil die ons inschreef voor dit kampioenschap. Ik kende deze sport niet eerder.

3 / Ervaring en doelen

VA: Na een eerste ervaring op de regionale kampioenschappen, raakte ik al snel in het spel. Ik profiteerde van mijn vakantie in het zuiden van Frankrijk om te trainen voor Real Padel door Sophia Antipolis. Sinds mijn terugkeer heb ik besloten om regelmatig te oefenen om me voor te bereiden op het einde van de Franse kampioenschappen.

Door mijn verleden als tennisser ben ik de afgelopen maanden snel vooruitgegaan, maar nu moet ik me verdiepen in de "cultuur padel Om mijn spel verder te ontwikkelen.

XT: Zeer korte tijd geleden ontdekt, oefenen we zelden de padel voorlopig. In de nabije toekomst ben ik van plan om zowel tennis als padel.

4 / Welke club?

VA: Ik speel in Fleury les Aubrais Soccer Park, geopend in februari 2015 (2 banen van padel).

XT: We hebben een voetbalpark in Orléans waar er 2 zijn Padel.

5 / Uw partner?

VA: Ik stelde mijn partner Xavier voor om samen te werken voor de regionale kampioenschappen omdat het me leek dat onze speeleigenschappen bij tennis complementair konden zijn op een tennisbaan. padel.

XT: Het is een discipline waarmee je kunt delen. Het is ook erg leuk. Het maakt het ook mogelijk om de niveauverschillen tussen tennissers uit te wissen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

VA: Ongelofelijk en rijk aan emoties: naast het feit dat we veel plezier hebben beleefd aan het ontdekken van deze sport, was de uitkomst van het toernooi spannend, met de overwinning in de finale na 9/5 geleid te zijn naar de super tiebreak.

XT: Ze vonden plaats in een zeer aangename en goed georganiseerde sfeer.

7 / Ambities en prognose voor de finale

VA: Maak van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan de grote viering van padel nationaal. Laat ons weten hoe we deze ervaring kunnen gebruiken voor de toekomst, en grijp alle sportieve kansen volgens de loting.

Na enkele video's op internet te hebben bekeken, lijkt het Haziza Scatena-team behoorlijk solide, net als de andere teams uit het zuiden die de padel voor vele jaren.

XT: Het is duidelijk dat we de titel willen winnen, en waarom zouden we geen 100% spelers worden? padel…. Niet meer serieus, zoals bij tennis is alles mogelijk, vooral in het dubbelspel! Ik zal pretentieus zijn om u te vertellen dat we favorieten zijn, maar uiteindelijk: moge de beste winnen!

8 / bericht voor tegenstanders

VA: Praten is goed, acteren is beter !! Veel succes allemaal en moge de besten winnen !!

XT: Moge de beste winnen!

 

Philippe DEBRE ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

Zeer goed rendement met 16-teams (14 heren en 2 dames)

2 / Positie van de competitie

Deze training is erg leuk en heeft als voordeel: we hoeven niet aan 200 km / uur te serveren om te winnen!

3 / Help, acties en aankomende evenementen

Ja, het competitiekampioenschap wordt verwacht 19 en 20 maart 2016. We helpen ook bestaande structuren om discipline te bevorderen.

4 / Met wie te contacteren?

Officieel hebben we geen contact PadelIn de praktijk voegt de ontwikkelingsadviseur zich bij de territoriale technische adviseur om het probleem aan te pakken

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.