Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  De competitie van Essonne zift.

1 / fitness-parcours

Kildine ALBERT (KA): Ik speel tennis sinds de leeftijd van 7 jaar. Mijn beste ranking was 15, ik ben momenteel 15 / 2. Ik heb deelgenomen aan het Franse kampioenschap strandtennis in 2014.

Nadia BOUSSARD (NB): ik begon met tennis op 7 jaar. Ik sta op 5 / 6, het is mijn beste ranglijst. Ik heb nu een paar jaar geleden deelgenomen aan de Franse tenniskampioenschappen 4e en 3e ...

2 / De ontdekking van Padel

KA: Ik ben begonnen Padel op vakantie in Spanje vorig jaar.

NB: ik speelde voor de 1leeftijden een week voor het kampioenschap van Essonne, Roland Garros deze zomer.

3 / Ervaring en doelen

KA: Ik speelde deze zomer op vakantie bij de Tennis Club de Marseille. Ik vond het meteen geweldig, het is erg leuk. Ik heb toen mijn partner ingewijd en ze was verslaafd.

NB: ik heb nog niet veel gespeeld, maar ik vind het geweldig! Ik hoop in de toekomst regelmatig te kunnen oefenen en verbeteren.

4 / Welke club?

KA en NB: Sinds de Ulis-velden begin september zijn geopend, spelen we daar.

5 / Uw partner?

KA: We werkten deze zomer allebei aan het Mimosa Ball International Youth Tennis Tournament in Nantes toen we de registratie-e-mail ontvingen voor het competitiekampioenschap. padel. En in een opwelling, toen mijn partner nog nooit had gespeeld, hebben we ons aangemeld. Het was moeilijk om gronden en partners te vinden om te oefenen. We speelden voor het eerst samen op het veld van Roland Garros dat in augustus toegankelijk is tijdens de French Open.

NB: Alles wordt gezegd! Het is een beetje een combinatie van omstandigheden, maar we wilden samen spelen en ik denk dat we elkaar behoorlijk aanvullen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

KA en NB: Er waren maar 2 teams en we moesten in een andere competitie spelen (77) omdat er nog geen veld in onze competitie was.

7 / Ambities en prognose voor de finale

KA en NB: We hopen plezier te hebben en te verbeteren naarmate de wedstrijden vorderen. Het lijkt erop dat de meisjes uit het zuiden sterk zijn, maar we kennen niemand

8 / bericht voor tegenstanders

KA en NB: Veel succes 😉

 

1 / fitness-parcours

Loïc LE PANSE (LLP): Beste ranking -15, 850 ATP in dubbels

Sébastien RUIZ DE CONEJO (SR): Hooguit op 4/6 en nu 15/2 (ik speel geen tennis meer)

2 / De ontdekking van Padel

LLP: Mijn moeder is Spaans en ik ontdekte de padel daarginds, tijdens de boom padel!

SR: het is een lang verhaal, maar om het kort te houden, een oude vriend, Patrick Tauma (sommige voormalige padel zal toegeven) me lastiggevallen om de sport te spelen. Het was in de jaren 1995-2000. Hij had geprobeerd de padel in Frankrijk op dat moment! Ik test en ik vond deze sport helemaal gek en top. In 2007 gingen we tijdens een doorgangscursus bij de ISP in Sophia Antipolis bijna elke dag spelen bij de Tennisclub in Nice of bij La Gaude. In 2009 kreeg ik een telefoontje van de Pyramides club in Port Marly met de vraag of ik voor de initiatie van clubleden kon zorgen. Gaan! Vervolgens initieer ik de goede Franck Stibine (onder anderen) die, zoals je weet, verslaafd is aan padel… En aan wie ik adviseerde om aan het avontuur te beginnen, op dit moment lijkt het hem toe te lachen!

3 / Ervaring en doelen

LLP: Ik speel al een aantal jaren regelmatig, ik probeer minstens één keer per week te spelen.

In de toekomst hoop ik dat het niveau in de regio Parijs even hoog zal zijn in het zuiden en dat ik kan bijdragen.

SR: Een paar jaar om ze niet te tellen. Ik probeer regelmatig te spelen. De vooruitzichten zijn simpel, het is een sport die momenteel exponentieel is en daarom in volle ontwikkeling ...

4 / Welke club?

LLP: Park Futbol in Servon

SR: Verschillende clubs, het begon met de Pyramides in Port-Marly in 2009, daarna met het Soccer Park in Champigny sur Marne met Fred en Medhi vanaf hun opening in 2013, de Parkfutbal in Servon met Manu en Francisco medio 2014 en ook Padel Horizon de Fontenay Sous Bois, met Jean-Baptiste en Pierre die net begonnen zijn in 2015. Laten we niet vergeten, de Paris Country Club in Rueil-Malmaison met Philippe die aan het avontuur begint en waarvoor ik de leiding heb sportieve ontwikkeling.

5 / Uw partner?

LLP: Hij was een paar maanden een van mijn trainingspartners

SR: Iets minder dan 2 jaar met Loic Lepanse. Een goede en efficiënte bruut met een slag die een primeur waardig is, alles in een fluwelen handschoen

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

LLP: zonder al te veel problemen

SR: In alle bescheidenheid, vrij snel ...

7 / Ambities en prognose voor de finale

LLP: Doe de best mogelijke koers, laat bijvoorbeeld kippen achter.

Door de teams van het zuiden als een goede speler worden beschouwd. Alle teams zijn gevaarlijk. We praten over Robin en Jeremy als favorieten.

SR: Topgeheim. Lol ik ken er een paar, allemaal uitstekende spelers. Vrees spelers? Absoluut niet, integendeel, haastig om de strijd aan te gaan en vooral veel plezier te beleven aan het spelen door deel te nemen aan dit eerste Franse FFT-kampioenschap. Ik ken een paar paren, allemaal uitstekende spelers.

8 / bericht voor tegenstanders

SR: Scherp je palas en maak je klaar voor de derde helft!

 

 Scheidsrechter: Benoît JACOB, coördinator ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

we organiseerden een dames- en herenkampioenschap met respectievelijk 2 en 4 teams. Dit gebeurde in een privéstructuur.

2 / Positie van de competitie

"Wordt niet uitgesproken" (sic)

3 / Help, acties en aankomende evenementen

2 projecten, een subsidie ​​van 1000 € voor de oprichting van Padel werd gestemd door het ligabureau

4 / Met wie te contacteren?

Gilbert HOUEDE van de Sportcommissie of mijzelf.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.