Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central). De competitie van Essonne zift.

essonne meisjes

1 / fitness-parcours

Kildine ALBERT (KA): Ik speel tennis sinds de leeftijd van 7 jaar. Mijn beste ranking was 15, ik ben momenteel 15 / 2. Ik heb deelgenomen aan het Franse kampioenschap strandtennis in 2014.

Nadia BOUSSARD (NB): ik begon met tennis op 7 jaar. Ik sta op 5 / 6, het is mijn beste ranglijst. Ik heb nu een paar jaar geleden deelgenomen aan de Franse tenniskampioenschappen 4e en 3e ...

2 / De ontdekking van Padel

KA: Ik begon Padel vorig jaar op vakantie in Spanje.

NB: ik speelde voor de 1leeftijden een week voor het kampioenschap van Essonne, Roland Garros deze zomer.

3 / Ervaring en doelen

KA: Ik speelde deze zomer op vakantie in de Tennis Club van Marseille. Ik vond het meteen geweldig, het is erg speels. Ik heb toen mijn partner ingewijd en zij hing.

NB: ik heb nog niet veel gespeeld, maar ik vind het geweldig! Ik hoop in de toekomst regelmatig te oefenen en vooruitgang te boeken.

4 / Welke club?

KA en NB: Sinds de landen van Ulis begin september openden, spelen we daar.

5 / Uw partner?

KA: We waren beiden bezig met het International Youth Tennis Tournament of the Ball Mimosa deze zomer in Nantes toen we de registratie-e-mail voor het Padel League-kampioenschap ontvingen. En in een opwelling, terwijl mijn partner nog nooit had gespeeld, registreerden we ons. Het was moeilijk om land en partners te vinden om te oefenen. We speelden voor het eerst samen op het veld van Roland Garros dat toegankelijk is in augustus tijdens de French Open.

NB: Alles is gezegd! Het is een beetje toeval, maar we wilden samen spelen en ik denk dat we elkaar behoorlijk aanvullen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

KA en NB: Er waren alleen 2-teams en we moesten in een andere competitie spelen (77) omdat er nog geen veld in onze competitie was.

7 / Ambities en prognose voor de finale

KA en NB: We hopen plezier te hebben en vooruitgang te boeken tijdens het spelen. Het lijkt erop dat meisjes in het Zuiden sterk zijn, maar we kennen niemand,

8 / bericht voor tegenstanders

KA en NB: Veel geluk 😉

essone jongens

1 / fitness-parcours

Loïc LE PANSE (LLP): Beste rangorde -15, 850 ATP verdubbelt

Sebastian RUIZ DE CONEJO (SR): Beste bij 4 / 6 en nu 15 / 2 (ik speel geen tennis meer)

2 / De ontdekking van Padel

LLP: Mijn moeder is Spaans en ik ontdekte de padel daar, bij de padelboom!

SR: het is een lang verhaal, maar kort gezegd, een oude vriend, Patrick Tauma (een voormalig padel zal het herkennen), heeft me lastiggevallen om deze sport te spelen. Het was in de 1995-2000-jaren. Hij had toen geprobeerd padel in Frankrijk te lanceren! Ik test en ik vond deze sport gek en top. In 2007, tijdens een sessie op de ISP Sophia Antipolis, speelden we bijna elke dag in de Nice Tennis Club of La Gaude. In 2009 krijg ik een telefoontje van de Pyramids Club in Port Marly, die me vraagt ​​of ik kan zorgen voor de initiatie van clubleden. Go! Vervolgens initieer ik de goede Franck Stibine (onder andere) die, zoals je weet, een padel is die verslaafd is aan drugs ... en die ik adviseerde om aan het avontuur te beginnen, voor nu lijkt het te glimlachen!

3 / Ervaring en doelen

LLP: Sinds enkele jaren speel ik regelmatig, ik probeer minstens een keer per week te spelen.

In de toekomst hoop ik dat het niveau in de regio Parijs even hoog zal zijn in het zuiden en dat ik kan bijdragen.

SR: Een paar jaar om ze niet te tellen. Ik probeer regelmatig te spelen. De vooruitzichten zijn eenvoudig, het is een sport die momenteel exponentieel is en daarom in volle ontwikkeling ...

4 / Welke club?

LLP: Park Futbol in Servon

SR: Verschillende clubs, het begon met de piramides in Port-Marly in 2009, vervolgens bij het Soccer Park in Champigny sur Marne met Fred en Medhi vanaf hun opening 2013, Parkfutbal Servon met Manu en Francisco mi-2014 en ook Padel Horizon Fontenay Sous Bois, met Jean-Baptiste en Pierre die net 2015 hebben gelanceerd. Laten we niet vergeten dat de Paris Country Club in Rueil-Malmaison met Philippe het avontuur aangaat en waarvoor ik verantwoordelijk ben voor de ontwikkeling van sport.

5 / Uw partner?

LLP: De afgelopen maanden was hij een van mijn trainingspartners

SR: Iets minder dan 2 jaar met Loic Lepanse. Een goede, efficiënte brute met een uitstekende stoot, alles in een fluwelen handschoen

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

LLP: Zonder al te veel problemen

SR: In alle bescheidenheid, vrij snel ...

7 / Ambities en prognose voor de finale

LLP: Maak de best mogelijke koers, ga bijvoorbeeld uit kippen.

Door de teams van het zuiden als een goede speler worden beschouwd. Alle teams zijn gevaarlijk. We praten over Robin en Jeremy als favorieten.

SR: TTop geheim. Lol Ik ken een paar, allemaal uitstekende spelers. Spelers vrezen? Absoluut niet, integendeel, enthousiast om te vechten en veel plezier te beleven door deel te nemen aan dit eerste FFT Frankrijk Kampioenschap. Ik ken een paar paren, allemaal uitstekende spelers.

8 / bericht voor tegenstanders

SR: Verscherp je palas en bereid je voor op de 3 rusttijd!

essonne league

Scheidsrechter: Benoît JACOB, coördinator ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

we organiseerden een dames- en herenkampioenschap met respectievelijk 2 en 4 teams. Dit gebeurde in een privéstructuur.

2 / Positie van de competitie

"Zeg niet" (sic)

3 / Help, acties en aankomende evenementen

2-projecten, een hulp van 1000 € voor de oprichting van Padel werd door het league office gestemd

4 / Met wie contact opnemen?

Gilbert HOUEDE van de Sportcommissie of mijzelf.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Aanvallend op alle onderwerpen van de padelwereld, komt hij terug op vele onderwerpen met een altijd aandachtig oog.