Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  De liga van de Languedoc Rousillon wordt belegerd.

1 / fitness-parcours

Line MEITES (LM): Tennisser sinds zeer jonge, ik stopte verschillende jaren voordat ik het racket opnam rond 23 jaar oud… Ik behaalde mijn BE 1e en 2e graad in Grenoble. Ik geef sinds 2015 les in Toulouse, na een paar jaar in Perpignan te hebben doorgebracht.

Emmelien LAMBREGTS (EL): Ik speel nu een paar jaar tennis, bijna 38, ijverig en regelmatig, sommige onderbrekingen door zwangerschap, andere door blessures. Geclassificeerd 4/6.

2 / De ontdekking van Padel

LM: Ik had de kans om deze sport bijna 15 jaar geleden te ontdekken, in Nice, daarna zag ik 10 jaar lang geen toegang meer tot padel tot een zomeractiviteit van ontdekking en initiatie, in St Cyprien. Het jaar daarop bouwde de TC du Mas een perceel voor mijn grootste plezier!

EL: Sinds 2013 bij TC du Mas in Perpignan.

3 / Ervaring en doelen

LM: Ik speel al drie jaar regelmatig padel met verschillende mannelijke of vrouwelijke partners… zodra mijn schema het toelaat !! Ik wil spelers vaker tegenkomen, omdat er momenteel maar weinig meisjes spelen. We moeten vaak met jongens spelen; Ik denk dat het spel anders is tussen meisjes!

EL: Ik heb tennis verlaten ten gunste van padel, dat is in mijn ogen een hele leuke sport, vriendelijk en toegankelijk voor een groot publiek!

4 / Welke club?

LM en EL: Le Tennis Club du Mas, Perpignan

5 / Uw partner?

LM: We zijn samen begonnen… natuurlijk omdat we al samen tennissen als team, helaas zijn de kansen om samen te trainen zeldzaam.

EL: Met Line zijn we vanaf het begin samen begonnen met lokale toernooien, we profiteren van onze ervaring in teamtenniswedstrijden; en hoe dan ook, het is de beste!

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

LM: Er waren maar 3 geregistreerde teams… inclusief een beginnersteam. Het is jammer, we hopen volgend jaar meer tegenstand te ontmoeten.

EL: De kwalificatie vond plaats gedurende een dag in het Grand Stade in Saint-Cyprien
7 / Ambities en prognose voor de finale

LM: Ga natuurlijk zo ver mogelijk !! Breng de beker terug 🙂

Op langere termijn zou ik graag de kans willen krijgen om te kunnen trainen en vooruitgang te boeken om deel te nemen aan internationale toernooien! Ik ken tot nu toe maar weinig meisjes in de padel… En ik vrees iedereen, omdat ik weet dat er veel sterker is dan wij.

EL: Voor deze laatste fasen hopen we zo ver mogelijk te gaan en vooral plezier te hebben! Persoonlijk ken ik de andere teams niet, want het is de eerste keer dat ik een toernooi heb gedaan buiten de Languedoc-Roussillon competitie, ik ben meer gewend aan teamtoernooien / -wedstrijden aan de andere kant van de grens , in Spanje.

8 / bericht voor tegenstanders

LM: Wees voorzichtig, hier zijn we. !

1 / fitness-parcours

Jean Pascal PELLICER (JPC): In tegenstelling tot veel spelers uit padel mijn tennisachtergrond is bijna onbestaande sinds ik uit rugby en skiën kom. In rugby werd ik geselecteerd voor het nationale team, bij de junioren, toen ik aan het evolueren was bij USAP. Bij het alpineskiën, vele malen regionaal kampioen en 4e in het Franse juniorenkampioenschap slalom en afdaling.

Erwan NICOL (EN): Toen ik jong was, beoefende ik tennis en pingpong, daarna ging ik verder met volleybal, wat ik op professioneel niveau beoefende. Ik ben toen weer gaan tennissen en ben begonnen padelIn 2013.

2 / De ontdekking van Padel

JPC: Het is nu 3 jaar geleden dat ik een potje squash ga spelen bij de tennisclub van de Mas de Perpignan.

NL: Ik ontdekte het padel dankzij mijn club die diep in deze sport heeft geïnvesteerd, twee jaar geleden in Perpignan

3 / Ervaring en doelen

JPC: Ik raakte "verslaafd" aan padel, Ik speel bijna elke dag (nooit meer dan 3 uur). Perspectief: om mezelf duidelijk te verbeteren en vooral om plezier te hebben om de Catalanen van het zuiden te verslaan.

NL: Mijn plaats is die van een persoon die vooral plezier beleeft en beetje bij beetje vooruitgang wil boeken.

4 / Welke club?

JPC: In de prachtige Mas club in Perpignan

NL: Tennisclub le mas in Perpignan

5 / Uw partner?

JPC: We begonnen bijna tegelijkertijd padel, we spelen niet alle toernooien samen omdat we proberen de teams te mixen en met andere spelers te evolueren.

Waarom hij ? simpelweg omdat hij een goede kerel is en hij heel, heel hard slaat! Ik heb hem liever als teamgenoot dan als tegenstander.

NL: JP is niet mijn gebruikelijke partner, maar hij is een heel aardige persoon met wie ik altijd een goede tijd heb, naast een gepassioneerde en succesvolle speler.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

JPC: Op een dag ging alles goed voor ons, in de finale hadden we een evenwichtige wedstrijd tegen de 2 Kevin, die ik terloops groet. Hier zijn we in Lyon. Ik vind het alleen jammer dat mijn vriendin Alsina niet in aanmerking kwam.

NL: Niets te melden, alles is redelijk goed verlopen.

7 / Ambities en prognose voor de finale

JPC: We zijn concurrenten van Erwan, we komen naar Lyon om onze mooie regio te eren. We kennen natuurlijk enkele tegenstanders, er zijn hele goede spelers, Carité / Salles bijvoorbeeld.

NL: Om plezier te hebben en te spelen tegen spelers van elders. Ik ken maar heel weinig spelers.

8 / bericht voor tegenstanders

JPC: Pas op dat je geen kogel van Erwan in de billen krijgt: hij steekt!

NL: Moge de beste winnen

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.