Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central). De liga van de Languedoc Rousillon wordt belegerd.

languedoc meisjes

1 / fitness-parcours

Line MEITES (LM): Sinds ik heel jong ben, stopte ik enkele jaren voordat ik het racket naar 23 jaar bracht ... Ik bracht mijn BE 1er dan 2eme-diploma door in Grenoble. Ik geef les in Toulouse sinds 2015, na een paar jaar doorgebracht te hebben in Perpignan.

Emmelien LAMBREGTS (EL): Ik speel nu al een paar jaar tennis, binnenkort 38, regelmatig en regelmatig, enkele onderbrekingen vanwege zwangerschap, andere voor blessures. Geclassificeerd 4 / 6.

2 / De ontdekking van Padel

LM: Ik heb de kans gehad om deze sport te ontdekken, er zijn ongeveer 15-jaren, in Nice, en tijdens 10-jaren zag ik geen toegang tot de padelvelden tot een zomeranimatie van ontdekking en inwijding, in St Cyprien. Het jaar daarop bouwde de TC Mas een veld voor mijn grootste plezier!

EL: Sinds 2013 bij TC du Mas in Perpignan.

3 / Ervaring en doelen

LM: Het is 3ans dat ik regelmatig padel speel met verschillende partners, mannen of vrouwen ... zoals mijn schema dat toelaat! Ik wil spelers vaker confronteren, omdat er momenteel weinig meisjes spelen. We worden vaak gedwongen om met jongens te spelen; Ik denk dat het spel tussen meisjes anders is!

EL: Ik verliet het tennis ten behoeve van de padel, die in mijn ogen een sport is die zeer speels, vriendelijk en toegankelijk is voor een breed publiek!

4 / Welke club?

LM en EL: The Tennis Club du Mas, Perpignan

5 / Uw partner?

LM: We zijn samen begonnen ... natuurlijk omdat we al samen spelen als een team in tennis, helaas zijn kansen om samen te trainen zeldzaam.

EL: Met Line begonnen we vanaf het begin samen lokale toernooien te doen, we profiteren van onze ervaring in tennisteamwedstrijden; en hoe dan ook, het is de beste!

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

LM: Er waren alleen 3-teams geregistreerd ... inclusief een beginnend team. Het is jammer, we hopen volgend jaar meer tegenstand te ontmoeten.

EL: De kwalificaties werden besteed aan een dag in het Grand Stade in Saint-Cyprien
7 / Ambities en prognose voor de finale

LM: Ga natuurlijk zo ver mogelijk !! Breng de beker terug 🙂

Op langere termijn wil ik graag de kans krijgen om te trainen en door te gaan om deel te nemen aan internationale toernooien! Ik ken momenteel heel weinig meisjes in het padel ... en ik vrees iedereen omdat ik weet dat er veel sterker is dan wij.

EL: Voor deze laatste fasen hopen we zo ver mogelijk te gaan en vooral plezier te hebben! Persoonlijk ken ik de andere teams niet, want het is de 1er keer dat ik een toernooi buiten de competitie Languedoc-Roussillon doe, meestal doe ik toernooien / wedstrijden-team aan de andere kant van de grens , in Spanje.

8 / bericht voor tegenstanders

LM: Aandacht, hier zijn we. !

languedoc jongens

1 / fitness-parcours

Jean Pascal PELLICER (JPC): In tegenstelling tot veel padelspelers, is mijn tenniscarrière bijna onbestaand omdat ik van rugby en skiën kom. In rugby werd ik geselecteerd in het nationale team, op junior niveau, toen ik bij USAP speelde. In alpine skiën, regionaal kampioen meerdere keren en 4ème in het kampioenschap van Frankrijk junior in slalom en downhill.

Erwan NICOL (EN): Young Ik beoefende tennis en ping-pong en ging toen naar volleybal, dat ik op een professioneel niveau beoefende. Ik nam toen het tennis en begon de padel, in 2013.

2 / De ontdekking van Padel

JPC: 3 jaar geleden gaan we nu een potje Squash spelen in de tennisclub van de Mas de Perpignan.

NL: Ik heb de padel ontdekt dankzij mijn club die twee jaar geleden in Perpignan diep in deze sport heeft geïnvesteerd

3 / Ervaring en doelen

JPC: Ik werd "verslaafd" aan de padel, ik speel bijna elke dag (nooit meer dan 3h). Perspectief: verbeter duidelijk en neem vooral plezier om de Catalanen van het zuiden te verslaan.

EN: Mijn plaats is die van een persoon die eerst plezier neemt en beetje bij beetje wil vooruitgaan.

4 / Welke club?

JPC: In de prachtige Mas-club in Perpignan

NL: Tennisclub boerderij in Perpignan

5 / Uw partner?

JPC: We zijn bijna tegelijkertijd aan de padel begonnen, we spelen niet alle toernooien samen omdat we proberen de teams te mixen en mee te evolueren met andere spelers.

Waarom hij? gewoon omdat hij een goede kerel is en hij is heel, heel hard! Ik geef er de voorkeur aan hem als teamgenoot te hebben in plaats van als tegenstander.

EN: JP is niet mijn gebruikelijke partner, maar hij is een heel aardige persoon met wie ik altijd een goede tijd doorbreng, naast een gepassioneerde en succesvolle speler.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

JPC: Op een dag ging alles goed voor ons, in de finale hadden we een evenwichtige wedstrijd tegen 2 Kevin, die ik terloops begroet. Hier zijn we in Lyon. Ik heb alleen spijt dat mijn vriendin Alsina niet in aanmerking kon komen.

EN: Niets te melden, alles ging redelijk goed.

7 / Ambities en prognose voor de finale

JPC: We zijn concurrenten van Erwan, we komen naar Lyon om onze prachtige regio te eren. We kennen natuurlijk een aantal tegenstanders, er zijn zeer goede spelers, bijvoorbeeld Carity / Halls.

NL: Plezier hebben en evolueren tegen spelers van elders. Ik ken heel weinig spelers.

8 / bericht voor tegenstanders

JPC: Pas op dat je geen bal van Erwan in de billen neemt: hij prikt!

EN: Dat de beste wint

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Aanvallend op alle onderwerpen van de padelwereld, komt hij terug op vele onderwerpen met een altijd aandachtig oog.