Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central). De competitie Tennis Val de Marne wordt belegerd.

valdemarne jongens

1 / fitness-parcours

Fabien VEBER (FV): ik beoefende voetbal vanaf de leeftijd van 5 tot mijn 25-jaren. Ik begon tennis op 11 jaar en behaalde mijn beste ranglijst (5 / 6) en het staatstenniscertificaat op 21 jaar geleden.

Fabrice ORTIZ (FO): Mijn sportcarrière is voornamelijk gebaseerd op voetbal, tennis is voor mij een complementaire en vrijetijdsport.

2 / De ontdekking van Padel

FV: In september 2014 bij de opening van het Parkfutbol-centrum van Servon.

FO: Ik ontdekte Padel in 2009 in Alicante, Spanje, met vrienden.

3 / Ervaring en doelen

FV: Na een paar weken van ontdekking speel ik sinds februari 2015 regelmatig. Het padel heeft bijna alle andere sporten vervangen die ik heb beoefend. Mijn doel is om Loic Le Panse in te halen (gekwalificeerd in de competitie van Essonne).

FO: Mijn ervaring is beperkt tot die van een speler die padel beoefende tijdens zijn zomervakantie, met enkele overwinningen in tweederangs Spaanse toernooien. Momenteel neemt deze sport een belangrijkere plaats in dan in het verleden, omdat ik het voortaan niet ver van mijn huis kan oefenen en op een groep spelers van zeer goed niveau kan rekenen.

4 / Welke club?

FV en FO: Parkfutbol Servon

5 / Uw partner?

FV: We spelen samen sinds februari 2015 omdat het de enige is die bij mijn begin heeft geaccepteerd om met mij te spelen!

FO: Ik begon met mijn partner te spelen in december 2014. En de kwestie van keuze kwam niet echt op, het kwam vanzelf, vanzelfsprekend. Onze spellen zijn snel voltooid en het is een plezier om met een partner als Fabien te spelen. Dit is het soort persoon dat we graag de derde helft delen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

FV: Op een zaterdag met 8-teams

FO: We hadden niet al te veel problemen met het kwalificeren van mijn partner. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de organisatoren, Fabien Timbert van de competitie van de Val de Marne, maar ook Manu en Francisco Legret Parkfutbol van Servon te bedanken.

7 / Ambities en prognose voor de finale

FV: Versla de minder bekende en neem niet al te veel gewonnen tegen referenties !! Ik ken een paar paren, maar wees niet bang! Mijn favorieten: Haziza / Scatena

FO: Haal er het beste uit en speel veel tegen goede teams. Op langere termijn wil ik deze sport helpen ontwikkelen op het nationale grondgebied, op technisch of commercieel niveau. Ik ken enkele teams in Zuid-Frankrijk dankzij enkele video's van het net, en ook het paar Ruiz / Le Panse dat de Essonne zal vertegenwoordigen. Ik ben niet bang maar respecteer ze allemaal!

Logischerwijs moeten de winnaars een van de competities van het Zuiden verlaten, bestaande uit paren die competitiever en meer ervaren zijn dan die van het Noorden.

8 / bericht voor tegenstanders

FV: Als je ons volgt voor een drankje, zijn de wedstrijden evenwichtiger!

FO: Goed toernooi en goede laatste fasen.

valdemarne league

Referent: F. TIMBERT, ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

1-kwalificatiefase georganiseerd buiten 94-afdeling (bij Servon 77)

10 damesteams + 1 damesteam. Lage participatie. Het is noodzakelijk om de communicatie te verdichten. De deelnemende paren waren opgetogen

2 / Positie van de competitie

In onze competitie wordt de padel beschouwd als een aanvullende activiteit op tennis, al aanwezig. Laten we oppassen voor het fenomeen van concurrentie tussen de twee activiteiten.

3 / Help, acties en aankomende evenementen

Ontwikkel het regionale kampioenschap en denk aan andere promotionele acties.

4 / Met wie contact opnemen?

Geen DTR voor nu, ik ben de padelscheidsrechter voor de competitie.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Aanvallend op alle onderwerpen van de padelwereld, komt hij terug op vele onderwerpen met een altijd aandachtig oog.