Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  De competitie Tennis Val de Marne wordt belegerd.

1 / fitness-parcours

Fabien VEBER (FV): Ik speelde voetbal vanaf mijn vijfde tot mijn 5e. Ik begon met tennis op 25, en behaalde mijn beste ranking (11/5) en de Brevet d'Etat tennis op 6.

Fabrice ORTIZ (FO): Mijn sportcarrière is voornamelijk gebaseerd op voetbal, tennis is voor mij een complementaire en vrijetijdssport.

2 / De ontdekking van Padel

FV: In september 2014 bij de opening van het Parkfutbol-centrum in Servon.

FO: Ik ontdekte de Padel in 2009 in Alicante, Spanje, met vrienden.

3 / Ervaring en doelen

FV: Na een paar weken van ontdekking, speel ik sinds februari 2015 regelmatig. The padel bijna alle andere sporten die ik speelde vervangen. Mijn doel is om Loic Le Panse (gekwalificeerd in de Essonne-competitie) in te halen.

FO: Mijn ervaring is beperkt tot die van een speler die heeft geoefend padel tijdens zijn zomervakantie, met enkele overwinningen in Spaanse toernooien van de tweede categorie. Momenteel neemt deze sport een belangrijkere plaats in dan vroeger aangezien ik hem vanaf nu niet ver van mijn huis kan beoefenen en reken op een groep spelers van zeer goed niveau.

4 / Welke club?

FV en FO: Parkfutbol Servon

5 / Uw partner?

FV: We spelen samen sinds februari 2015 omdat hij de enige is die ermee instemde om met mij te spelen toen ik begon!

FO: Ik begon met spelen met mijn partner in december 2014. En de vraag van de keuze kwam niet echt op, het gebeurde natuurlijk, want het was duidelijk. Onze spellen waren snel voltooid en het is een plezier om met een partner als Fabien te spelen. Hij is het soort persoon met wie we de derde helft graag delen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

FV: Op zaterdag met 8 teams

FO: We hadden niet al te veel moeite om met mijn partner in aanmerking te komen. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de organisatoren, Fabien Timbert van de Val de Marne-competitie, maar ook Manu en Francisco Legret van de Parkfutbol in Servon, te bedanken.

7 / Ambities en prognose voor de finale

FV: Versla de minder bekende en neem niet al te grote klappen tegen de referenties !! Ik ken een paar paren, maar wees niet bang! Mijn favorieten: Haziza / Scatena

FO: Om zo goed mogelijk te presteren en plezier te hebben bij het spelen tegen goede teams. Op de langere termijn wil ik deze sport op het nationale grondgebied helpen ontwikkelen, technisch of commercieel. Ik ken een paar teams uit Zuid-Frankrijk dankzij een paar video's van het net, en ook het paar Ruiz / Le Panse dat Essonne zal vertegenwoordigen. Ik ben niet bang, maar respecteer ze allemaal!

Logischerwijs zouden de winnaars uit een van de competities in het zuiden moeten komen, bestaande uit meer competitieve en meer ervaren paren dan die in het noorden.

8 / bericht voor tegenstanders

FV: Als je ons volgt voor het aperitief, zullen de wedstrijden evenwichtiger zijn!

FO: Goed toernooi en goede finales allemaal.

 

 

 

 

Referent: F. TIMBERT, ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

1-kwalificatiefase georganiseerd buiten 94-afdeling (bij Servon 77)

10 damesteams + 1 damesteam. Lage participatie. Het is noodzakelijk om de communicatie te verdichten. De deelnemende paren waren opgetogen

2 / Positie van de competitie

Binnen onze competitie, de padel wordt beschouwd als een aanvullende activiteit voor tennis, al aanwezig. Pas op voor het fenomeen van concurrentie tussen de twee activiteiten.

3 / Help, acties en aankomende evenementen

Ontwikkel het regionale kampioenschap en denk aan andere promotionele acties.

4 / Met wie te contacteren?

Momenteel geen DTR, ik ben de referent padel voor de competitie.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.