Laura Clergue est non seulement une championne de padel, mais c’est aussi une battante. Elle veut se donner les moyens d’aller le plus loin possible. La double championne de France en 2015 et 2016 avec sa partenaire Audrey Casanova part tenter sa chance au World Padel Tour.

Laura, had je verwacht zo snel in het midden van het padel te gaan?

Tout va très vite pour moi en effet. J’ai découvert le padel en 2014. D’ailleurs, c’était aussi en partie avec toi, à Manosque (ndlr. lors de l’inauguration du Club de Padel de Manosque – Henri Leconte). Je pense forcément à mes entraînements au Set Club d’Aix . Le padel, c’est un coup de foudre. Grâce à mon passé de tennis, j’ai pu rapidement acquérir quelques bonnes bases. J’ai été aidée par mon entourage pro padel.

Een jaar later werd je kampioen van Frankrijk ...

Het is waar dat het behoorlijk verbazingwekkend is. Met Audrey zijn we erin geslaagd om 2 herhaaldelijk kampioen van Frankrijk Padel 2015 te worden en dit jaar. Terwijl ik alleen Padel speel vanaf 2014. Alles is ongelooflijk snel en zoveel beter!

Et maintenant à l’assaut du World Padel Tour...

Een nieuw avontuur voor mij. Ik leg het werk opzij om mezelf te wijden aan 100% padel. Ik ga naar Madrid, het hart van het professionele padel. Geweldige padelspelers komen uit Madrid. Ik ga trainen in het Sportcentrum Manolo Santana. De beste coaches zijn in Spanje. En de mijne, het wordt Gaby Reca, de voormalige wereldkampioen padel. We kunnen niet beter dromen.

Heb je ambities van dit eerste jaar?

Le World Padel Tour, ce n’est pas simple. Avant d’aller loin, il faut passer par des étapes. Et celles-ci sont loin d’être faciles. Comme au tennis, il faut obtenir des points pour participer à des étapes professionnelles de padel. Et ensuite, il faut passer les qualifications avant d’éventuellement intégrer le tableau principal. Bref, la route est longue.

Maar ja, ik ben een concurrent. Ik weet dat het mogelijk is om iets te doen. Dus ik ga er grondig naar toe.

On voit le World Padel Tour draguer les étrangers pour les faire venir sur le circuit pro. Une bonne chose ?

Pour l’instant ce que je vois, c’est la difficulté de préparation avant le World Padel Tour.

Alles wordt gespeeld in Spanje of bijna. Dus als er enkele voorzieningen zijn, zullen we geen nee zeggen. Maar uiteindelijk zal het veld zegevieren zoals altijd.

Je bent de eerste Frans die het professionele avontuur probeert.

Ik denk dat ik niet de enige zal zijn. Maar we hebben het over Spanje. Het is pal naast Frankrijk. We gaan padel spelen. Ja, het avontuur zal mooi zijn en we zullen er alles aan doen om zo ver mogelijk te gaan, maar ik heb veel vertrouwen in mijn aanpassing in Spanje.

Ik denk dat het een goede zaak is om de enige buitenlander te zijn in deze zeer Spaanse of Argentijnse omgeving. Ik weet dat de professionele paddle-gemeenschap heel blij is om deze sport internationaal te zien worden.

Binnenkort volgen andere Fransen?

Ik hoop het. In elk geval hoop ik dat mijn avontuur in Spanje anderen in staat stelt om op het professionele circuit te komen.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.