Laura Clergue is niet alleen kampioen van padel, maar het is ook een vechter. Ze wil zichzelf de middelen geven om zo ver mogelijk te gaan. De dubbele kampioen van Frankrijk in 2015 en 2016 vertrekt met haar partner Audrey Casanova om haar geluk te beproeven op de World Padel Tour.

Laura, had je verwacht zo snel te gaan midden in de padel ?

Alles gaat inderdaad heel snel voor mij. Ik ontdekte het padel in 2014. Bovendien was het ook gedeeltelijk bij u, in Manosque (nota van de redacteur. tijdens de inauguratie van de Club de Padel de Manosque - Henri Leconte). Ik denk noodzakelijkerwijs aan mijn opleiding bij de Set Club d'Aix. De padel, het is een bliksemschicht. Dankzij mijn tennisachtergrond heb ik al snel een goede basis kunnen opdoen. Ik werd geholpen door mijn professionele entourage padel.

Een jaar later werd je kampioen van Frankrijk ...

Het is waar dat het vrij ongelooflijk is. Met Audrey zijn we erin geslaagd om 2 keer Frans kampioen van te worden padel in 2015 en dit jaar. Terwijl ik niet speel padel sinds 2014. Alles gaat ongelooflijk snel en des te beter!

En nu om de World Padel Tour...

Een nieuw avontuur voor mij. Ik leg werk opzij om me 100% aan te wijden padel. Ik ga naar Madrid, het hart van padel professioneel. Geweldige spelers van padel kom uit Madrid. Ik ga trainen in het Sportcentrum Manolo Santana. De beste coaches zijn in Spanje. En de mijne zal Gaby Reca zijn, de voormalige wereldkampioen van padel. We konden niet meer vragen.

 Heb je ambities van dit eerste jaar?

Le World Padel Tour, het is niet eenvoudig. Voordat u ver gaat, moet u fasen doorlopen. En deze zijn verre van eenvoudig. Net als bij tennis, moet je punten halen om deel te nemen aan professionele fasen van padel. En dan moet je de kwalificaties behalen voordat je mogelijk meedoet aan het hoofdtoernooi. Kortom, de weg is lang.

Maar ja, ik ben een concurrent. Ik weet dat het mogelijk is om iets te doen. Dus ik ga er grondig naar toe.

We zien de World Padel Tour flirt met buitenlanders om ze naar het pro-circuit te brengen. Een goed ding ?

Wat ik nu zie is de moeilijkheid om voor te bereiden voor de World Padel Tour.

Alles wordt gespeeld in Spanje of bijna. Dus als er enkele voorzieningen zijn, zullen we geen nee zeggen. Maar uiteindelijk zal het veld zegevieren zoals altijd.

Je bent de eerste Frans die het professionele avontuur probeert.

Ik denk dat ik niet de enige zal zijn. Maar we hebben het over Spanje. Het is pal naast Frankrijk. We gaan spelen padel. Ja, het avontuur gaat geweldig worden en we zullen er alles aan doen om zo ver mogelijk te gaan, maar ik heb er alle vertrouwen in mijn aanpassing in Spanje.

Ik denk dat het goed voor me zal zijn om de enige buitenlander te zijn in deze zeer Spaanse of Argentijnse omgeving. Ik ken de gemeenschap van padel professional is verheugd om te zien dat deze sport internationaal wordt.

Binnenkort volgen andere Fransen?

Ik hoop het. In elk geval hoop ik dat mijn avontuur in Spanje anderen in staat stelt om op het professionele circuit te komen.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.