Het is een winnende comeback voor Laura Clergue die na een jaar pauze in de padel, keert terug met een overwinning voor zijn eerste P1000 van het jaar 2022.

Inderdaad, terwijl we een paar dagen geleden aan u hebben aangekondigd dat het is kom terug naar Esprit Padel Lyon, keerde de Aixoise terug naar de voorkant van het podium naast de international Fiona Ligi.

In dit geval Padel Magazine kon Laura spreken tijdens een interview waarin ze haar jaar 2021 toevertrouwde, maar ook over haar toekomstige projecten en natuurlijk over haar terugkeer naar de sporen van padel.

“De tijd heeft me bevestigd dat ik de juiste beslissing heb genomen”

Padel Magazine : Alvorens over de toekomst te praten, hoe gaat het met u? Wat heb je doe je in 2021? Ben je blijven trainen? 

Laura Clergue: "Alles gaat goed met mij. De tijd bevestigde voor mij dat ik de juiste beslissing had genomen door me terug te trekken uit het profcircuit en terug te keren naar Frankrijk. Mijn professionele projecten gingen heel goed, ik kon mijn evenementactiviteit lanceren in de padel en was in staat om een ​​uniek moment te beleven door mijn eerste stappen als consultant bij Canal te zetten, het was ongelooflijk. Het begin van het jaar was niet gemakkelijk, want het is nooit gemakkelijk om helemaal opnieuw te beginnen, om van land te veranderen, maar ik hou van het leven dat ik voor mezelf heb opgebouwd en ik ben zo vervuld van voldoening.

Gedurende het jaar 2021 heb ik weinig getraind, sterker nog, ik gaf de voorkeur aan de ontwikkeling van andere professionele activiteiten. Ik bleef echter regelmatig spelletjes spelen met vrienden in Aix voor de lol, waardoor ik het ritme een beetje kon vasthouden in afwachting van een mogelijke terugkeer naar de competitie die ik altijd in een hoekje hield.

PM: Tijdens het WK in Qatar hebben we het even over je gehad. een Laura Clergue op 100% had interessant kunnen zijn, pdenk je dat je deel had kunnen uitmaken van het Franse team?

LC: “Zoals ik in de vorige vraag al zei, was 2021 een jaar van keuze voor mij, en ik had de keuze gemaakt om een ​​pauze te nemen, te stoppen met wedstrijden en de training te verminderen. Ik was dus duidelijk niet competitief genoeg op dat moment om naar het WK in Qatar te gaan”.

Laura Clergue netto race

“De smaak voor concurrentie is teruggekeerd”

PM: Wat is jouw programma in 2022? Heb je ambities in Frankrijk of internationaal?

LC: “Na een pauze van een jaar is de smaak voor competitie duidelijk terug, de adrenaline van wedstrijden, voorbereidingen, tactische analyses etc. Ik heb mezelf een klein schema opgesteld om te proberen terug te keren naar het niveau, terwijl ik mezelf tijd overhoud voor mijn professionele leven en mijn persoonlijke leven. Misschien zie ik vandaag met ervaring de dingen anders en wil ik vooral de dingen anders doen.

2021 opende het veld van mogelijkheden voor mij professioneel, dit zijn ervaringen die ik vandaag in mijn leven wil behouden. Of het nu gaat om evenementen, toernooien of als adviseur, ik wil niets opgeven.

Het zal wat organisatie vergen, maar ik denk dat ik de dingen altijd op een beredeneerde manier heb gedaan. Daarom heb ik de beslissing genomen om alleen terug te keren naar het Franse circuit, om ruimte te maken voor elk van mijn projecten.

Ik heb voor het plezier van het spel de beslissing genomen om terug te keren naar het Franse circuit in 2022. Ik ben verheugd om dit samen met Fiona te doen, we zullen samen alles geven op het veld. Door op maximaal P1000 en P2000 en de Franse kampioenschappen aanwezig te zijn”.

PM: Volgend jaar is ook het WK 2022. Zal Laura Clergue een van de kanshebbers zijn?

LC: “Ik ga het tempo opvoeren en weer strijden, dus ik ben potentieel selecteerbaar, maar het is duidelijk de coach die zal beslissen en het zal geen gemakkelijke taak zijn omdat het niveau exponentieel stijgt onder meisjes in Frankrijk. We zullen zien !"

Laura Clergue backhand

Een succesvolle terugkeer naar Esprit Padel

PM: Je bent een consultant voor Canal +, dus we zien je bij de antenne tijdens bepaalde toernooien van de World Padel Tour uitgezonden op de zender. Wat was de weg naar deze status?

LC: “De Canal-ervaring was uniek. Om de ... te zien padel op onze tv's was het al ongelooflijk om het met mijn woorden nog meer uit te kunnen leggen. Het tactische deel van padel is degene die ik het liefste heb, daarom was deze rol van consultant erg logisch voor mij en ik had er veel plezier in. De sfeer op de set was erg goed en het team was buitengewoon zorgzaam.

Ik had nooit gedacht of gedroomd dat ik commentator zou kunnen worden. Canal + nam contact met mij op, ze belden mij voor een interview wat erg goed ging en wat leidde tot dit live bij de finale Masters van de WPT.

laura clergue kanaal + commentator

PM: Tot slot, wat zijn je gevoelens na dit hersteltoernooi en deze overwinning op de P1000 d'Esprit Padel ?

CL: “Ik ben zeer aangenaam verrast door deze overwinning in de P1000 voor Esprit Padel. We hadden onszelf geen doel gesteld, alleen als team onze weg vinden, plezier maken en vechten in elke wedstrijd.
Ik vond dat het niveau van de meisjes vanaf de eerste rondes van het toernooi heel erg hoog was en dit op alle terreinen.

We verloren bijna in onze eerste wedstrijd en kwamen uiteindelijk uit met een score van 7/6 6/4 na een goed gevecht. We speelden tegen 4 paren waar ik persoonlijk nog nooit tegen had gespeeld.

Dus moesten we hun wedstrijden observeren en effectieve tactieken vinden om ze allemaal te verslaan, want goed spelen is niet langer genoeg, je moet eerlijk spelen en ik denk dat ik dat het meest heb gemist toen ik de competitie stopzette. Vind oplossingen om de paren te verslaan en geef dan alles.

Dat was wat we moesten doen in de finale, in een zeer spannende wedstrijd tegen Lucile Pothier en Wendy Barsotti, waarin we uiteindelijk met 7/6 wonnen in de derde. We hadden een smalle ontsnapping! Ik moet toegeven dat het fysiek en technisch een paar keer bij benadering was omdat ik geen training heb. Maar het zal komen. Ik vond het geweldig om terug te keren naar het veld, Fiona daar te ontmoeten, in een goed humeur, mensen te zien die ik lang niet had gezien, een weekend door te brengen met mijn vrienden met de overwinning als bonus”.

Team Padel Mei

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.