Padel Magazine - Ruben Castilla laat ons verder kijken, door ons de voordelen van deze sport voor gehandicapte atleten uit te leggen ... Om het te ontdekken op een circuit van padel, ontdek ons ​​fotoalbum en onze video's op onze facebookpagina. 

Padel Magazine : Hallo Ruben, je bent een bekende speler van padel met een handicap, kunt u ons uw verhaal vertellen padel...

Ruben Castilla: Eerst heet ik Ruben Castilla, ik ben een padel gehandicapte sportprofessional sinds 5 jaar. Ik ben een speler die vooral aan de linkerkant speelt. Ik ken racketsporten zoals tennis goed en dat helpt enorm. Vandaag zijn we met mijn teamgenoot Oscar Ageo de nummer één van de wereld. Het laat zien dat we zelfs met een handicap, zelfs met beenproblemen, deze sport kunnen beoefenen, plezier kunnen hebben en efficiënt kunnen worden.

Padel Magazine : Je hebt me uitgelegd dat de padel was een sport die u persoonlijk heeft geholpen, waarom?

Ruben Castilla: Heel erg padel Het helpt je niet alleen fysiek, om jezelf te herstellen, maar het helpt je ook in het dagelijks leven, het helpt je ook op sociaal gebied. Mede dankzij mijn niveau heb ik een internationaal leven. Ik heb de mogelijkheid om met mensen te spelen zonder handicap. Voor mij, The padel stelt me ​​in staat om veel operationeler te zijn. Met de padel, ik heb alles wat ik nodig heb.

Padel Magazine : Toch heb je niet veel gespeeld padel voor uw ongeval?

Ruben Castilla: Ik was aan het oefenen voor mijn ongeval padel en eigenlijk niet zo slecht en ik was zeker beter. Met mijn huidige capaciteiten zijn we echter de nummer één in Spanje geworden.

Padel Magazine : Zodat we plezier kunnen hebben en goed kunnen spelen padel snel genoeg ?

Ruben Castilla: Ja, dat kan natuurlijk. Maar er is training voor nodig om een ​​niveau te verwerven waarmee je goed kunt spelen. Maar ja, het is een gemakkelijke sport, toegankelijk. Maar het is een sport die we moeten proberen, omdat er zoveel communicatie is in deze sport, dat het helpt om door te gaan en te verbeteren in deze sport.

Padel Magazine : Eerder vertelde je me dat er een heel sociaal aspect in zat padel, kun je jezelf uitleggen?

Ruben Castilla: Sociaal gezien de padel kan mensen veel dingen brengen, helpen om ze te maken of om ze opnieuw te maken. De padel is een spel, we spelen met en tegen mensen. Het is zeer interessant. Met 4 personen is het natuurlijk veel interessanter dan alleen spelen. Omdat je 2 bent, brengt spelen met iemand in een kleine ruimte veel positieve dingen. Je kunt ook spelen met je gezin, je vrouw, je kinderen, je vrienden… Het is erg belangrijk en maakt het verschil met andere sporten die moeilijker toegankelijk zijn. We ruiken niet slecht, integendeel. Het is een activiteit die we in een groep doen. Het is erg de moeite waard.

Padel Magazine : Je speelt met je gezin bij padel alsof de handicap niet meer bestond ...

Ruben Castilla: We spelen met twee tegen twee andere mensen. Dat is 4, en daardoor kun je veel mensen ontmoeten en met je gezin oefenen. De handicap verdwijnt. En ter herinnering, we hebben recht op het spel met twee rebounds, dat de soepelheid van het spel verder verbetert. Er zijn duizend redenen om aan het spel deel te nemen. padel voor niet-gehandicapten of gehandicapten.

Franck Binisti - Padel Magazine

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.