Sébastien Corbelli is al een voormalige padelspeler en toch is hij een nieuwe speler. Gepassioneerd vocht hij vele jaren om padel aan te bieden in de Tennis Club Vence ... En dat deed hij. Terug op een rijke padelroute:

[src googlemap = ””Breedte =” 150 ″ hoogte = ”150 ″]

De club in beeld:

Franck Binisti (FB) - De padel en jij, het is een lang verhaal?

Sébastien Corbelli - Ik had de eerste aanleg om padel te spelen sinds ik -15 tennis was. Ik werd snel betrapt door dit spel en tussen de jaren 2000 en 2007 speelde ik veel.

Ik heb een aantal jaren voor het Franse team gespeeld. Tussen 2002 en 2005 nam ik deel aan de wereldkampioenschappen padel.

Ik speelde zelfs in Spanje. Ik had geen keus omdat in Frankrijk de concurrentie niet erg hoog was. In 2007 ben ik eindelijk gestopt. De lus was op dat moment compleet voor mij.

Ik heb veel gespeeld met Arnaud Dalbergue die me heeft getraind. Maar ik speelde ook mijn eerste wedstrijd met Laurent Bensadoun (voorheen -15).

In 2009 reageer ik op een aanbesteding van de stad Vence met betrekking tot de TC vençois waar ik al de installatie van 2 padelvelden voorstel. Helaas verloren biedingen. In 2015, nieuwe aanbesteding, waarbij ik de padel in het hart van het project bij het stadhuis voorstel. De tennissituatie bevindt zich op een gevaarlijke helling. Tennisclubs zonder diversiteit aan activiteiten zijn naar mijn mening gedoemd om niet op tijd mee te gaan. Dit keer reageert het stadhuis gunstig en word ik de manager van de TC vençois waar ik in september vorig jaar 10 panoramische padelvelden installeer.

2 / Hoe is het padel de club binnengekomen?

Ik was heel voorzichtig. Maar vandaag zijn we op een zeer goede basis. Velen verlaten tennis. En gelukkig bieden we een alternatieve activiteit met betrekking tot het racket waarmee deze spelers in de club kunnen blijven of zelfs naar de club kunnen komen.

We zijn op een modefenomeen. Maar de club is ook mooi.

De padel geeft energie aan mijn clubhuis. Omdat mensen bij elkaar blijven voor een drankje tijdens het tennis, hebben spelers de neiging om na hun wedstrijd te vertrekken.

We hebben ook een regelmatig spelersbestand van ongeveer veertig spelers.

Het is een sport, als je het niet animeert, werkt het niet.

3 / Wat gebeurt er binnenkort in de club?

We zullen binnenkort 2 FFT padel toernooien lanceren.

Reeds in september lanceerden we ons eerste FFT-toernooi dat 12-teams samenbracht en waarvan ik finalist was met mijn partner Mickael Tan tegen Ritz / Moreau, 10 / 6 verloor in de tie-break. Ik heb het nog steeds in mijn buik (glimlach ...).

Wat betreft de projecten van de club, er zijn mogelijke mogelijkheden om 2 extra padelbanen voor te stellen in semi-overdekte of indoor. Maar het vereist nog steeds werk voor ons en met het stadhuis.

Interview door France Binisti bij TC de Vence

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.