Sébastien Corbelli is al een van de alumni van padel en toch is hij een nieuwe speler. Gepassioneerd, vocht hij vele jaren om aan te bieden padel bij de Tennis Club de Vence ... En dat deed hij. Terug op een reis rijk aan padel :

[src googlemap = ””Breedte =” 150 ″ hoogte = ”150 ″]

De club in beeld:

Franck Binisti (FB) - The padel en jij, is dat een lang verhaal?

Sébastien Corbelli - Ik was aanvankelijk geneigd om te spelen padel sinds ik -15 was in tennis. Ik was snel gegrepen door dit spel, tussen de jaren 2000 en 2007 heb ik veel gespeeld.

Ik speelde een aantal jaren voor het Franse team. Tussen 2002 en 2005 heb ik deelgenomen aan de wereldkampioenschappen van padel.

Ik speelde zelfs in Spanje. Ik had geen keus omdat in Frankrijk de concurrentie niet erg hoog was. In 2007 ben ik eindelijk gestopt. De lus was op dat moment compleet voor mij.

Ik heb veel gespeeld met Arnaud Dalbergue die me heeft getraind. Maar ik speelde ook mijn eerste wedstrijd met Laurent Bensadoun (voorheen -15).

In 2009 reageerde ik op een aanbesteding van de stad Vence betreffende de TC Vençois waar ik al de installatie van 2 padel. Helaas, inschrijving verloren. In 2015 nieuwe aanbesteding, waar ik de padel in het hart van het project bij het stadhuis. De tennissituatie is op een gevaarlijke helling. Tennisclubs zonder een verscheidenheid aan activiteiten zijn naar mijn mening gedoemd om niet lang mee te gaan. Dit keer reageerde het stadhuis positief, en werd ik de manager van de TC Vençois waar ik op 10 september de laatste 2 plaatsen van padel panoramisch.

2 / Hoe het padel kwam integreren in de club?

Ik was heel voorzichtig. Maar vandaag zijn we op een zeer goede basis. Velen verlaten tennis. En gelukkig bieden we een alternatieve activiteit met betrekking tot het racket waarmee deze spelers in de club kunnen blijven of zelfs naar de club kunnen komen.

We zijn op een modefenomeen. Maar de club is ook mooi.

Le padel geeft energie aan mijn clubhuis. Doordat mensen daarna bij elkaar blijven voor een drankje, hebben spelers bij tennis de neiging om na hun wedstrijd te vertrekken.

We hebben ook een regelmatig spelersbestand van ongeveer veertig spelers.

Het is een sport, als je het niet animeert, werkt het niet.

3 / Wat gebeurt er binnenkort in de club?

We gaan 2 toernooien lanceren van padel FFT binnenkort.

Reeds in september lanceerden we ons eerste FFT-toernooi dat 12-teams samenbracht en waarvan ik finalist was met mijn partner Mickael Tan tegen Ritz / Moreau, 10 / 6 verloor in de tie-break. Ik heb het nog steeds in mijn buik (glimlach ...).

Met betrekking tot de projecten van de club zijn er mogelijke mogelijkheden om 2 voor te stellen padel extra half overdekt of binnen. Maar het vergt nog steeds werk voor ons en met het gemeentehuis.

Interview door France Binisti bij TC de Vence

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.