Melissa Martin wel zijn grote eerste cals journalist bij Cupra Padel-Point Tour 4Padel Toulouse door haar partner, tegenstander, vriendin en gast te interviewen: Léa Godallier, de Franse n°2.

Voor de tweede etappe van de Cupra Padel-Point Tour thuis in Toulouse, de speler van World Padel Tour en van Premier Padel vloog vanuit Paraguay om deze geweldige face-to-face niet te missen.

Begin van het jaar, Premier Padel, Europese Spelen, moeilijkheden, alles kan.

Onderhoud.

Cupra Padel-Point Tour : een uitstekende formule

Ik kwam gisteren terug. Ik geef toe dat de jetlag op dit moment ingewikkeld is om mee om te gaan, maar het was belangrijk voor mij om hier met het hele team te zijn.

De Formuleen Cupra Padel-Point Tour is echt geweldig. Deze mix tussen amateurtoernooien, tentoonstelling en deze beroemde "één punt"-competitie verhoogt de padel.

Het "één punt" is stressvol omdat je geen ruimte hebt voor fouten. Maar ik heb de halve finale gehaald. Zo trots op mij!

Het jaar van vernieuwing

Nieuwe partner, nieuwe kant. Voor mij is dit het jaar van vernieuwing. Ik heb het gevoel dat ik helemaal opnieuw begin. Maar het is echt heel interessant werk. Ik wilde van kant wisselen. Het was een van mijn wensen voor enkele maanden. Ik had al pogingen ondernomen op het circuit. Bij Teresa Navaro bleef ik aan de rechterkant omdat ze zich aan de linkerkant meer op haar gemak voelde.

Dit jaar om zeker te zijn dat ik links speel, speel ik met een linkshandige. Zo was er geen keuze meer. Met Carolina Orsi gaat het heel goed. Behalve dat ze samen is met een partner met wie ik menselijk heel goed kan opschieten, heeft ze een zeer professionele staf. Het is behoorlijk indrukwekkend.

Ze is zeer goed omringd met met name Alejandra Salazar, Gemma Triay en Rodrigo Ovide die een uitstekende trainer is. En dus heb ik er natuurlijk ook baat bij.

Ik ging een week weg om met haar te trainen.

le-godallier-carolina-orsi

Een grote stap voorwaarts

Ik vind het een positieve start van het jaar. We leren elkaar nog steeds kennen met Carolina. Ik denk dat er veel ruimte is voor verbetering, zowel individueel als collectief.

We zullen proberen te zien hoe het verder gaat. Het is een mooi project met veel ambities.

Het is de eerste keer dat ik tegen mezelf zei, sinds ik aan het spelen ben padel, het is echt gaaf, ik heb een geweldig project waar ik zin in heb. En ik kan niet wachten om te zien wat het gaat brengen.

Nog steeds in bedwang

Ik ben nog terughoudend in sommige vroege wedstrijden. We zagen het in de eerste twee rondes van de Zuid-Amerikaanse tour met wedstrijden die niet succesvol waren.

Tijdens de laatste Open in Paraguay speelden we tegen Alix Collombon en Carla Mena. We pakken 6/0 in de eerste set en komen er goed uit.

Het is nog steeds verlegen. Maar ik heb veel meer plezier. Fysiek aan de linkerkant is het anders. En ik wil links blijven.

Aan de andere kant moet ik wat meer loslaten. Mensen die mij kennen weten dat het mij kost om risico's te nemen. Maar ik ben aan het leren, het zal tijd kosten voordat ik uit mijn comfortzone kom. Daarom ben ik heel benieuwd waar dit project met Carolina me zal brengen.

De meisjes met Premier Padel

Het was erg lang. Alles gebeurde tijdens deze Zuid-Amerikaanse tournee. We hebben het contract.

Behalve dat dit contract vereiste dat er een bepaald aantal spelers uit de top 100 minimum in Premier Padel zodat het kan werken.

We waren echter bang dat het niet tot het einde zou gaan omdat we wisten dat er bepaalde spelers waren die gelinkt waren aan de World Padel Tour en die dus niet konden tekenen Premier Padel.

Uiteindelijk stemden de spelers ermee in en stemden ermee in Premier Padel.

Ik denk dat alle spelers dachten dat het een goede zaak voor ons was. We moeten doen zoals de jongens en we kunnen doorspelen Premier Padel ook.

Het is alleen maar positief, ik zie niet in hoe het negatief kan zijn op dit nieuwe circuit.

Nieuwe data, maar ik ben er klaar voor!

Dit voegt zeker datums toe. Maar daar trainen we ook voor. Premier Padel, dit is de toekomst. We beginnen in juli in Rome.

Meer toernooien betekent meer reizen. Het is waar dat het voor sommigen niet gemakkelijk is. Maar voor mij integendeel, ik vind het leuk en ik ben er klaar voor.

Toen ik aan het tennissen was, was ik blij dat ik drie keer per dag op de tour speelde en ik vond het geweldig. Dus ik ben niet bang.

Ook is er nieuwsgierigheid naar het verschil dat er in de organisatie zou kunnen zijn, bijvoorbeeld tussen de World Padel Tour et Premier Padel.

Het is een nieuw ding toegevoegd aan mijn nieuwe dingen. (lachen)

Lea Godallier Hope

Schakel over van WPT naar Premier Padel : niet genoeg data

Er zijn niet genoeg data op Premier Padel zodat ik tegen mezelf zeg dat ik er geen toernooi van zal maken World Padel Tour.

We moeten in de toekomst afwachten hoe het tussen de twee circuits gaat lopen. Komen ze tot een akkoord of niet... we zien wel volgend jaar.

Daarentegen zal ik zeker toernooien uit het FIP-circuit (FIP Tour) toevoegen. We hebben het er met Carolina over gehad. We hebben punten nodig om te spelen Premier Padel.

We moeten ook eerlijk zijn, we zijn geen Ale Salazar en Gemma triay. We spelen pas zondag. Soms eindigen we op woensdag. En om tegen onszelf te zeggen dat we nog een kans hebben om op donderdag of vrijdag een ander toernooi te spelen met een grotere kans om door te gaan in een toernooi en misschien zelfs om het te winnen, is het ook goed om tegen onszelf te zeggen dat we andere toernooien hebben.

Als nieuw paar is het ook gunstig voor ons om meer wedstrijden te spelen, meer toernooien te spelen en mogelijk meer wedstrijden te winnen.

We zullen ons goed moeten organiseren.

Le World Padel Tour tegen Europese Spelen

Tijdens de Europese Spelen (red. van 21 juni tot 2 juli 2023) hebben we de Valladolid Master 2023 (red. van 17 tot 25 juni). We hebben alle informatie verzonden om te proberen deel te nemen.

Maar we hebben dit probleem van data. Als er geen oplossing kan worden gevonden, wordt de World Padel Tour zou kunnen winnen van de Europese Spelen. Voorlopig staat onze carrière op de tocht World Padel Tour, en als we met Alix een keuze moeten maken, gaan we richting de World Padel Tour, ook al zouden we natuurlijk graag deze mogelijkheid willen hebben met Alix om de Europese Spelen en de Master te doen.

Als we woensdag verliezen en we kunnen de volgende dag in Polen zijn, dan zijn we er. Wat kan er nu worden gedaan? Kunnen we ons inschrijven voor de Europese Spelen, terwijl we weten dat het risico bestaat dat we er niet bij kunnen zijn?

Natuurlijk willen we Frankrijk vertegenwoordigen op de Europese Spelen.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.