Toen we je vertelden dat de padel spelers uit alle lagen van de bevolking aangetrokken, we houden je niet voor de gek: Léa Van Der Zwalmen (282e), de nummer 2 van de wereld op het gebied van palmtennis speelt hierin Interclubs N1 2024 voor Groot Padel. En ze heeft zojuist haar eerste ontmoeting gewonnen!

Op 28-jarige leeftijd draagt ​​Léa veel hoeden... of liever multi-rackets. Zij, die op zeer jonge leeftijd met squash begon, ging tennissen en de passie was geboren. Vandaag heeft ze een snaar aan haar racket toegevoegd: speler van padel worden.

Zijn begin in het palmspel

In principe, Ik ben een squashspeler. Ik begon op 8-jarige leeftijd en speelde 10 jaar in Toulouse. Daarna kreeg ik de kans om naar Engeland te verhuizen en deed ik een equivalent van de BAC op een Engelse school. En ze hadden een tennisbaan op de campus.

Ze kwamen mij ophalen en vertelden mij dat ik met mijn squashachtergrond deze sport absoluut moest proberen. Wat heb ik gedaan, ik hield van en in 2017, toen mijn juniorjaren voorbij waren, Ik wijdde mij volledig aan het tennissen.

Het is een heel andere sport en tegelijkertijd aan de oorsprong van alle racketsporten. Het is een beetje een padel XXL omdat het een baan is van 30 bij 10 meter met oude houten tennisrackets en een vrij zware bal.

Ik vond de uitdaging om alles opnieuw te moeten leren erg leuk, of het nu de techniek of het strategische aspect is dat erg aanwezig is in dit spel.

Sinds 2017, Ik daagde mezelf uit om de nummer 1 van de wereld, die een beetje op Serena Williams lijkt, te prikkelen. Dus na een jaar lang drie uur trainen ging ik van de nummer 20 van de wereld naar de nummer 2.

Tegenwoordig ben ik gevestigd in Bordeaux en dat ben ik ook voorzitter van de tennisclub. Ik speel vandaag minder met werk, maar de doelstellingen zijn er nog steeds: winnen een eerste titel voor Frankrijk sinds de jaren vijftig.

Léa Van Der Zwalmen palmspel

Zijn aankomst in de padel

Sinds anderhalf jaar beantwoord ik telefoontjes van vrienden om hier en daar te gaan spelen padel. En ik neem veel plezier erheen gaan.

Ik ben erg blij om deel te nemen aan deze Franse teamkampioenschappen. Het is waar dat ik heb deelgenomen aan de Franse squashkampioenschappen, daarna aan Jeu de Paume en nu padel, het is een geweldige ervaring.

Ik ben ervan overtuigd dat al deze racketsporten complementair zijn. Als ik tennis, ben ik ervan overtuigd dat het mij helpt padel en vice versa. Het werkt op verschillende aspecten van het spel.

Ik begon te spelen padel in Bordeaux, in de zomer, buiten. Voor mij was het een verandering omdat het tennisspel uitsluitend binnen gespeeld wordt en het soms frustrerend is als er buiten een felle zon staat. Stap voor stap, Ik werd opgemerkt en ik raakte betrokken bij P250's, P500's en soms in iets zwaardere toernooien.

Maar waar ik het meeste plezier in heb, is het gemengd dubbelspel. Ik speel met een geweldige vriend, Thomas Lagarde. We reizen een beetje, we verdienen punten, ook al neem ik het uiteindelijk niet per se heel serieus.

Zijn aanwezigheid bij Interclubs

Ondanks alles moet ik toegeven dat ik, nadat ik geleidelijk aan de ranglijst had opgeklommen om de Franse kampioenschappen te bereiken, het is behoorlijk ongelooflijk. Het zorgt ervoor dat ik meer tijd wil vrijmaken om er echt serieus mee aan de slag te gaan!

In deze interclubs Ik ben verbaasd, ik ben als een kind! De sfeer is gek. Door mannen en vrouwen tegelijkertijd te laten spelen, is het mogelijk om ongelooflijke wedstrijden te zien. JIk herken nogal wat sterren die ik bewonderde in de P2000 en ik ben hier om zoveel mogelijk ervaring op te doen en vooral om te besteden een geweldig weekend met mijn vrienden.

Lea Van Der Zwalmen Catherine Lalanne

De rest van deze interclubs kun je live en integraal volgen op Padel MagTV.

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.