Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central). De competitie Dauphiné Savoie wordt belegerd.

jonge dolfijnen

1 / fitness-parcours

Jean Charles COLAS-ROY (JCCR): Ik begon met tennis tot 7-8 jaar en het is al dertig jaar dat ik speel voor de lol en competitie. Ik sta op 15 en ben afgestudeerd aan GUC Tennis in Grenoble.

Alexandre PERILHON (AP): Ik beoefen tennis sinds mijn 9-jaren en ik sta momenteel op de ranglijst 2 / 6. Ik heb veel badminton gespeeld en ik heb dit jaar ook Beach Tennis getest.

2 / De ontdekking van Padel

JCCR: Ik ontdekte PADEL iets meer dan een jaar geleden. Het is toevallig dat we besloten om het met een paar vrienden van het tennis te proberen en we waardeerden onmiddellijk de gezelligheid en de speelse kant van deze sport.

AP: Ik ontdekte de padel afgelopen zomer (2014) dankzij mijn partner Jean-Charles en ik werd meteen verslaafd.

3 / Ervaring en doelen

JCCR: We spelen regelmatig voor de lol. Soms spelen we games die 3 speeluren kunnen overschrijden. We willen nu een aantal wedstrijden doen om ons niveau te testen en om andere paren, buiten de regio, te confronteren.

AP: Sinds de ontdekking van de padel speel ik regelmatig, 1 2 keer per week is een gek plezier. Ik hoop vooruitgang te boeken en nieuwe spelers te ontmoeten, omdat we vaak tegen dezelfde tegenstanders in Grenoble spelen.

4 / Welke club?

JCCR ET AP: Onze tennisclub is het GUC-tennis en we spelen voetgangers PADEL Echirolles.

5 / Uw partner?

JCCR: Het is een jaar geleden dat ik regelmatig speel met mijn partner, Alexandre PERILHON. Naast zijn fysieke en technische kwaliteiten die hem tot een uitstekende verdediger maken, waardeer ik vooral zijn goede humeur.

AP: We spelen samen sinds 1, maar we zijn vaak tegengesteld in het veld. Ik koos hem omdat ik goed met hem kon opschieten buiten de rechtbank. Op het veld is het gewoon een buitenaards wezen: het punt is nooit af, het is overal en ik kan soms rusten!

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

JCCR: Er zijn weinig PADEL-velden in onze competitie, dus we hebben een kwalificatiewedstrijd gespeeld tegen een ander ervaren paar. Op papier hadden we dezelfde tennisranglijst en wisten we te winnen in een redelijk evenwichtig spel.

AP: We moesten slechts één game spelen die we ondanks de stress hebben gewonnen vanwege de enorme wens om deel te nemen aan dit kampioenschap van Frankrijk!

7 / Ambities en prognose voor de finale

JCCR: Probeer zo ver mogelijk te gaan, maar vooral om goede tijden te delen met andere teams. Tijdens en buiten games, in contact met andere paren, zal het ook een manier zijn om te kalibreren en te leren vooruitgang te maken. We kennen de andere teams nog niet, dus geen angst of bijzondere ambitie. Naast de tegenstanders zal de ontdekking van een nieuw oppervlak en het beheer van meerdere dagen competitie een echte uitdaging zijn. Mijn favorieten: de South West-teams die zeker zeer ervaren zijn.

AP: We zijn helemaal onbekend en kennen het niveau van de andere teams niet. Ik hoop dat we er goed uit kunnen komen!

8 / bericht voor tegenstanders

JCCR: Veel geluk en ga voor een goede tijd naar Lyon, op en naast de baan.

AP: Veel geluk voor iedereen!

Wat we doen is de manier waarop we cement produceren evolueren door het gebruik van een deel van de traditionele klinker (basismateriaal voor het maken van cement) te vervangen door thermisch geactiveerde kleien. Het product dat het resultaat is van dit proces, hebben we groen cement genoemd omdat het milieuvriendelijker is en alle eigenschappen en technische specificaties heeft behouden.

Wat we doen is de manier waarop we cement produceren evolueren door het gebruik van een deel van de traditionele klinker (basismateriaal voor het maken van cement) te vervangen door thermisch geactiveerde kleien. Het product dat het resultaat is van dit proces, hebben we groen cement genoemd omdat het milieuvriendelijker is en alle eigenschappen en technische specificaties heeft behouden.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Aanvallend op alle onderwerpen van de padelwereld, komt hij terug op vele onderwerpen met een altijd aandachtig oog.