Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Centraal). De competitie van de Provence wordt onder de loep genomen.

1 / fitness-parcours

Laura Clergue (LC) - Meerdere keren kampioen van de Provence tot ik 14 was, daarna stopte voor overdosering en studies. Beste 4/6, momenteel 5/6. Ik heb ook 7 jaar gym en 4 jaar handbal gedaan: je kunt net zo goed de kracht van de arm gebruiken bij verschillende sporten!

Audrey Casanova (AC) - Ik speel tennis sinds ik 5 jaar oud was. Ik was -2/6. Ik geef tennis sinds ik 16 was. Ik ben tennis en hou van racketsporten (vooral tafeltennis, badminton).

2 / De ontdekking van padel

LC - Een toegewijde tennisser in het enkelspel, ik vond het niet langer leuk om alleen op een baan te zijn. Mijn broer reisde vaak naar Spanje en stelde me voor aan de padel: het was liefde op het eerste gezicht voor ons allebei.

AC - Ik ontdekte het Padel in 2010, bij de Set club in Aix-en-Provence, terwijl ik als stringer in de clubwinkel werkte. Jean-Marc Lenoir en Clément Forget hebben me kennis laten maken met de padel.

3 / Sportervaring en sportdoelen

LC - We kunnen niet echt spreken van ervaring, aangezien ik pas anderhalf jaar geleden ben begonnen. Maar sindsdien speel ik het 1 tot 5 keer per week. Het doel is om deel te nemen aan een wereldkampioenschap.

AC - Ik speel het al 5 jaar. Ik maakte deel uit van het Franse team in 2012 dat als derde eindigde op het wereldkampioenschap in Mexico. Momenteel speel ik veel meer Padel tennis en hoopt deel uit te maken van het Franse team van padel in de komende jaren.

4 / Welke club?

AC - Met mijn teamgenoot spelen we in de Set Club van Aix en Provence. Ik heb een vergunning bij de tennisclub van Goat Bel Air, strikt tennis lijkt het mij.

5 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

LC - Goed! Helaas hebben we maar weinig meisjesteams (3) geconfronteerd. Het laatste team, het team dat we in de finale speelden, maakte het ons moeilijk (Sandra Dalain en Carole Anne Lovera).

6 / Ambities voor de laatste fasen

LC - We zullen proberen de hele weg te gaan en de titel te winnen. We moeten echter de nieuwe paren en hun spel ontdekken.

AC - Ik ken alleen 3 van de spelers op het kampioenschap: Sandy, Géraldine en Line. Ik ben bang voor Spaans klinkende familienamen!

1 / Sport- en ontdekkingsparcours padel

Laurent Boulade (LB) - Ik speelde tennis tot ik 15 jaar oud was. 12 jaar geleden ontdekte ik de padel bij de Set Club tijdens een ontdekkingsles gemaakt door mijn school

Jérôme Ferrandez (JF) - Ik ben momenteel 1/6. ik weet de padel meer dan 10 jaar en ontdekte deze sport tijdens tennistrainingen in Spanje

3 / Sportervaring en sportdoelen

LB - Ik ga naar het hoogste niveau en ga naar veel trainingen in Spanje met spelers in de top 20 van de wereld. De padel neemt een grote plaats in in mijn leven, mijn vooruitzichten met mijn partner zijn om nr. 1 Frans te worden en te evolueren op het professionele circuit in Spanje

JF - De titel van kampioen van Frankrijk is mijn ambitie. Om het beste Franse paar te zijn 😉
Blijkbaar zijn Haziza en Scatena de favorieten, om te zien ...

4 / Welke club?

LB en JF-We zijn van de Set Club van Aix en Provence

5 / Reis van het paar

LB - Ongeveer 1 jaar. Ik was al lang op zoek naar een drinkpartner, ik zie in hem een ​​groot potentieel om te exploiteren!

JF - Ik speel meestal sinds 6 maanden. Met Laurent kunnen we ver gaan.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

LB en JF - Alles ging heel goed. Zonder valse bescheidenheid waren de kwalificaties vrij eenvoudig.

7 / Ambities voor de laatste fasen

LB -JF - Verdien en word Franse 1-nummers.

Stéphane BASINI - Voorzitter van de commissie Padel

De kampioenschappen van de Provence Padel ging heel goed. We organiseerden de kwalificatiefasen op zaterdag bij een club (Set Padel Club) met 24 teams (20 mannelijke paren en 4 vrouwelijke). Daarna vond de finale plaats op zondag in de Tennis Club de Marseille.

Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.