Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen elke dag inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse padelkampioenschappen in Padel Lyon Club (Padel Central). La ligue Provence passe au crible.

provence meisjes

1 / fitness-parcours

Laura Clergue (LC) - Meerdere keren kampioen van de Provence tot mijn 14-jaren stop dan voor een overdosis en studies. Beste 4 / 6-ranglijst, momenteel 5 / 6. Ik heb ook 7 jaar sportschool en 4 jaar handbal gedaan: zoveel om de kracht van de arm in verschillende sporten te gebruiken!

Audrey Casanova (AC) - Ik speel tennis sinds de leeftijd van 5 jaar. Ik ben -2 / 6 geweest. Ik geef tennis sinds de leeftijd van 16 jaar. Ik ben tennis en ben dol op racketsporten (tafeltennis, vooral badminton).

2 / De ontdekking van het padel

LC - Oefen beoefenaar tennis in singles, ik waardeerde het niet om alleen op een veld te zijn. Mijn broer reisde vaak naar Spanje en stelde me voor aan de padel: het was liefde op het eerste gezicht voor ons allebei.

AC – J’ai découvert le Padel en 2010, au Set club à Aix-en-Provence, alors que je travaillais comme cordeuse dans la boutique du club. Jean-Marc Lenoir et Clément Forget m’ont fait découvrir le padel.

3 / Sportervaring en sportdoelen

LC - We kunnen niet echt over ervaring praten, omdat ik pas anderhalf jaar 1 ben begonnen. Maar omdat ik 5 6 keer per week speel. Het doel is om deel te nemen aan een wereldkampioenschap.

AC – J’y joue depuis 5 ans. J’ai fait partie de l’équipe de France en 2012 qui a fini 3ème au championnat du monde au Mexique. Actuellement, je joue beaucoup plus au Padel qu’au tennis et espère pouvoir faire partie de l’équipe de France de padel dans les années à venir.

4 / Welke club?

AC - Met mijn teamgenoot spelen we in de Set Club van Aix en Provence. Ik heb een vergunning bij de tennisclub van Goat Bel Air, strikt tennis lijkt het mij.

5 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

LC - Goed! Helaas hebben we maar weinig meisjesteams (3) geconfronteerd. Het laatste team, het team dat we in de finale speelden, maakte het ons moeilijk (Sandra Dalain en Carole Anne Lovera).

6 / Ambities voor de laatste fasen

LC - We zullen proberen de hele weg te gaan en de titel te winnen. We moeten echter de nieuwe paren en hun spel ontdekken.

AC - Ik ken alleen 3 van de spelers op het kampioenschap: Sandy, Géraldine en Line. Ik ben bang voor Spaans klinkende familienamen!

provence jongens

1 / Sport trail en Padel-ontdekking

Laurent Boulade (LB) - Ik speelde tennis tot de leeftijd van 15 jaar. Er is 12 jaar dat ik de peddel in de Set Club ontdekte tijdens een ontdekkingsles gemaakt door mijn school

Jérôme Ferrandez (JF) - Ik ben momenteel 1 / 6. Ik ken de padel al meer dan 10 en heb deze sport ontdekt tijdens tennistraining in Spanje

3 / Sportervaring en sportdoelen

LB - Ik ga naar het hoogste niveau en veel trainingen in Spanje met spelers in de top 20-wereld. De padel neemt een grote plaats in mijn leven in, mijn vooruitzichten met mijn partner zijn om Frans N ° 1 te worden en om te evolueren op het professionele circuit in Spanje

JF - De titel van kampioen van Frankrijk is mijn ambitie. Om het beste Franse paar te zijn 😉
Blijkbaar zijn Haziza en Scatena de favorieten, om te zien ...

4 / Welke club?

LB en JF-We zijn van de Set Club van Aix en Provence

5 / Reis van het paar

LB - Ongeveer 1 jaar. Ik was op zoek naar een lange tijd voor een drinkende partner, ik zie in dat een groot potentieel te benutten!

JF - Ik speel meestal sinds 6 maanden. Met Laurent kunnen we ver gaan.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

LB en JF - Alles ging heel goed. Zonder valse bescheidenheid waren de kwalificaties vrij eenvoudig.

7 / Ambities voor de laatste fasen

LB -JF - Verdien en word Franse 1-nummers.

provence league

Stéphane BASINI – Président de la commission Padel

Les championnats de Provence de Padel se sont très bien déroulés. Nous avons organisé les phases qualificatives le samedi sur un club (Set Padel Club) avec 24 équipes (20 paires masculines et 4 féminines). Puis les finales se sont déroulées le dimanche au Tennis Club de Marseille.

Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Tijdschrift. Aanvallend over alle onderwerpen van de padelwereld, keert hij met een altijd scherp oog terug op veel onderwerpen.