Speler van hoog niveau, coach, selector, consultant... Elke keer dat we de Française Line Meites ontmoeten, heeft ze nieuwe hoeden en evenveel ervaringen op haar naam staan. We interviewden deze nooit tevreden liefhebber, die tegenwoordig gedijt in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Padel Magazine : Hoe komt het dat we je vandaag in Abu Dabhi vinden?

Line Meites : “In december 2021 kreeg ik een telefoontje met een mooi project. Ik dacht heel weinig: anderhalve maand later had ik mijn baan opgezegd, mijn appartement verlaten, mijn auto verkocht en mijn koffers gepakt. Ik bevond me in Abu Dhabi om te werken voor een bedrijf genaamd " Wij gaan padel die werkt met Ledap [Padel in het jargon]. Het is een bedrijf van Scandinavische investeerders dat velden en clubs van padel over de hele wereld en meer in het bijzonder in de Emiraten. »

PM: Weet je al wat je gaat doen na deze missie?

ML: “Ik heb vandaag bijna alles gedaan in de padel en de kans die ik hier had, stelt me ​​in staat om mijn vaardigheden en ervaring volledig uit te drukken. Ik heb deze kans hier gekregen, dus ik maak er gebruik van. De rest weet ik niet. Ik geef mezelf volledig aan deze ervaring, we hebben in slechts acht maanden tijd al vier clubs geopend in Abu Dhabi. Ik deed verschillende missies zoals HRD, coach, receptioniste, het opzetten van projecten en clubs.

Lijn Meites Dubai 2022

“Mijn eigen club creëren? Het is een doel, op de lange termijn”

Vandaag ben ik de manager van een nieuw centrum met tennisbanen padel binnen en buiten. Ik kom ook nog even terug op het veld. Dat zijn heel veel verschillende dingen waardoor ik alle ervaring kan ontwikkelen die ik in de loop der jaren heb opgedaan. »

PM: Wat zijn hier de verschillen met Frankrijk?

ML: “Het is een ongelooflijk land. Alles wat we hebben geleerd, alle leidinggevenden die we kennen in Frankrijk en in Europa, nou, we zetten alles terug op nul. Op het gebied van sport hebben ze momenteel niet de sportcultuur, maar ze komen eraan en realiseren zich wat sport allemaal kan brengen in het leven van iedereen in termen van waarden. , een voorliefde voor inspanning en uithoudingsvermogen ... Ik probeer voor mijn deel om deze gemoedstoestand en deze waarden te brengen, om te laten zien wat sport allemaal kan brengen en om mensen naar sport te brengen.

Lijn Meites Dubai 2022

“Een damesteam opzetten in de Emiraten, een mooie uitdaging”

De bewoners hier leven in een dienstverlenende samenleving, maar zijn niet gewend te bewegen, te zweten, zichzelf te geven, zich in te spannen. Deze sportcultuur, we zijn bezig het te brengen, deze gemeenschap padel met banen, toernooien, academies en vooral het plezier om te spelen terwijl je vrienden ontmoet. »

PM: En je eigen club oprichten, is dat een wens?

ML: “Waarom niet, dat heb ik nog steeds in mijn achterhoofd. Creëer mijn eigen club padel, het is een langetermijndoel voor mij, maar het is niet het enige. Ik denk dat ik alle functies ken die nodig zijn om een ​​club te runnen padel en ontwikkel het. En dat interesseert me, want ik hou ervan om alles aan te raken en mezelf te diversifiëren. »

PM: Sommige landen zijn op zoek naar vrouwelijke spelers voor hun teams, waarbij ze ze soms naturaliseren...

ML: “Ik denk dat het een geweldige ervaring voor mij zou zijn, maar zonder Frankrijk per se in de steek te laten, want het blijft mijn land, mijn thuisland. Ik heb een zeer sterke band met wat ik heb meegemaakt toen ik speler was voor het Franse team en vervolgens coach en coach van veteranen [op de wereldkampioenschappen]. Dit zijn emoties die ik graag ervaar. Maar breng mijn ervaring mee, misschien om een ​​team te coachen – en waarom niet de Emiraten? Het zou een hele uitdaging zijn om in dit land een damesteam op te zetten. de padel komt van heel ver hier, we zagen het tijdens het WK. Maar ik ben geïnteresseerd. »

Bekijk het volledige interview hieronder:

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.