Louise Bahurel is een van de jonge beloften van de padel Frans. De huidige 30e Franse speler, ondanks zijn 16e, eindigde als 8e op de Franse kampioenschappen in padel 2022 met Camille Martinet.

Onderhoud.

Het EK: onvergetelijk

Padel Magazine – Kun je ons vertellen over je begin in? padel ?

Louise Bahurel (LB) – Ik begon te spelen padel toen mijn tennisclub drie of vier jaar geleden twee banen liet bouwen. In het begin speelden we af en toe met onze tennisvrienden. Daarna was de keuze snel gemaakt. Ik haakte meteen aan.

Ik speel soms met mijn ouders en mijn broer die er ook in meeging.

PM – Ben je teleurgesteld dat je niet hebt deelgenomen aan de Franse Juniorenkampioenschappen?

POND - Ik nam niet deel aan de Franse Juniorenkampioenschappen, omdat het een teamevenement was en er niet genoeg meisjes waren om er een te doen. De ARA-competitie presenteerde daarom alleen jongens.

Ik heb echter deelgenomen aan Europese Kampioenschappen Junioren vorige maand, en dat blijft voor mij onvergetelijk!

Louise Bahureli

Spelen met mijn vrienden, het verschil!

PM – Waarom je oriënteren in de padel wanneer ben je een goede tennisser?

POND - Ik heb liever de padel in tennis omdat het grappiger is. Ik ontdekte interesse in deze sport en een verlangen om te leren die ik niet meer had in tennis. En dan kon ik met mijn vrienden spelen, ook in toernooien. 

Ik hield van tennis, maar ik ging niet graag alleen naar tennistoernooien om er de volgende dag terug te gaan... Ik vond alleen de zomertours leuk met alle vrienden van de club. 

Au padel,,Ik mocht eerst spelen met de jongens die ik goed kende. Daarna kon ik door gemengde toernooien in Lyon te doen, meisjes ontmoeten die bereid waren om met mij te spelen en met name Camille (Martinet). Met de meiden gingen we dit jaar overal toernooien doen (P 1000), het was geweldig! Ik heb de geest van de tours herontdekt en ben veel verbeterd door deze toernooien te spelen.

PM – Hoe voelt het om tegen de Franse nummers 1 te spelen?

POND - Het was een "kiff" om tegen Alix en Léa te spelen. Ik was bang om helemaal op straat te staan. Met Camille hebben we toch het een en ander kunnen doen. Daarna is er veel werk om zo'n niveau te bereiken! Maar het is heel motiverend.

Ik weet niet of ik ooit dit niveau zal hebben, maar ik wil doorgaan!

Doe het volgend jaar beter

PM – Op de achtste plaats eindigen in de Franse kampioenschappen is al goed, nietwaar?

POND - Ik ben erg blij dat ik met Camille als achtste ben aangekomen op de Franse kampioenschappen. We moeten ons nog verbeteren om op het niveau van de top 15/20 spelers te staan. Maar ik ben gemotiveerd en hoop er te komen.

Volgend jaar hoop ik het net zo goed of zelfs beter te doen!

Louise Bahureli

PM – Hoe train je?

POND - Dit jaar train ik twee keer per week bij Pringy (als het niet regent...) met Philippe Lucca, mijn "historische" tenniscoach en padel. Ik speel met mijn (tennis)vrienden Basile en Alexis die dit jaar junior vice-kampioenen van Frankrijk zijn.

Bovendien bood François Authier zo vriendelijk aan om mij op te leiden. Dus ik ga een keer per week naar Lyon. Het is een geweldige kans voor mij. Hij coacht ons ook op bepaalde toernooien.

Ook al zou ik ooit eens in Spanje willen gaan trainen, het is niet in het nieuws. 

Op mijn niveau geloof ik dat ik nog steeds goede vooruitgang kan boeken in Frankrijk en ik moet ervoor zorgen dat mijn opleiding ...

Louise Bahureli

PM – Hoe omschrijf je je spel?

POND - Volgens mijn coaches heb ik een vrij complete wedstrijd. Ik speel graag met de ramen, verdedig en controleer graag vanaf de basislijn en tegelijkertijd vind ik het heerlijk om Lucile Pothier "stompen" te sturen!

Ik speel liever op links, ik voel me comfortabeler en efficiënter, maar soms speel ik ook rechts in het gemengd.

PM – Heb je al een herinnering die je gemarkeerd heeft?

POND - Mijn mooiste herinnering padel het is de overwinning tegen Portugal in de kwartfinales van het EK… de sfeer was te gek, we waren erg gespannen met Thaïs en na drie matchpunten te hebben gemist, eindigden we. Het was geweldig. 

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.