Halvefinalist van Premier Padel Bordeaux P2 legt Lucas Bergamini, een hardwerkende rechtsbuiten van 1m65, ons de redenen uit voor zijn overstap naar links met Pablo Cardona.

“Ik ben een rechtshandige speler, maar vanwege de omstandigheden heb ik voor dit toernooi samengewerkt met de linkshandige Pablo Cardona: zijn teamgenoot Javi Ruiz en de mijne, Victor Ruiz, raakten beiden geblesseerd. Dus omdat hij ook alleen was, bood ik aan om met mij te spelen en hij accepteerde dit avontuur. Toen ik jonger was, speelde ik ondanks mijn kleine gestalte links, waardoor ik me ontwikkelde als linksbuiten. Daarom heb ik Pablo deze uitdaging voorgesteld, omdat ik min of meer weet hoe ik aan die kant moet spelen. Het is niet zo dat ik mijn hele leven aan de rechterkant heb doorgebracht, maar het is nog steeds erg moeilijk omdat het jaren geleden is dat ik voor het laatst op links speelde! Ondanks alles ben ik best tevreden met de sensaties die ik heb kunnen ervaren.”

“Natuurlijk stelde ik voor om op links te spelen, omdat ik wist dat ik Pablo naast me had, die heel lang is, die heel hard slaat en die zorgt voor de dingen die ik niet kan doen. Uiteindelijk was het alsof ik de rol had van een rechtse speler, maar dan aan de linkerkant: ik bereidde de punt zo voor dat hij een exploiteerbare bal had en maakte de klus af.”

En het werkte best goed, want Bergamini en Cardona bereikten de halve finale, waar ze een set pakten van de uiteindelijke toernooiwinnaars, Jon Sanz en Coki Nieto! Zien we de Braziliaan terug aan de linkerkant? In ieder geval niet snel, aangezien hij deze week in Rome zijn vaste partner Victor Ruiz ontmoet!

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !