Lucas Campagnolo, die de . zal spelen eerste carrière finale op een Open van World Padel Tour, gaat naar de microfoon van Padel Magazine voor de gelegenheid.

Campagnolo en Garrido leven een wakende droom. Voor dit eerste toernooi van 2022 zijn de twee spelers respectievelijk 39e en 20e op de ranglijst van de World Padel Tour tart alle voorspellingen in Miami!

Inderdaad, na de nummers 1 . te hebben gedomineerd Lebron en Galan in de achtste losten de Braziliaan en de Andalusiër Pablo Lima en Maxi Sanchez in het kwartier, dan Sanyo Gutiérrez en Agustin Tapia in de halve finale! Een uitzonderlijke prestatie voor dit duo gevormd aan het einde van vorig seizoen en die een indrukwekkende degelijkheid op de baan getuigt.

Terwijl hij gisteravond na zijn wedstrijd aan het rusten was, stemde "Campa" ermee in om onze vragen te beantwoorden en ons te vertellen over dit ongelooflijke epos waarin hij en zijn partner de zaden 1, 3 en 6 uitschakelden! De inwoner van Porto Alegre praat ook met ons over zijn herpositionering aan de rechterkant en de zeer grote wedstrijd die vanmiddag wordt aangekondigd tegen Bela en Coello !

“Morgen spelen we een epische wedstrijd”

Altijd in zijn kleine bubbel, Lucas kijkt terug op deze ongelooflijke overwinningen en deelt zijn gevoelens met ons:

"Dit had ik niet verwacht, als iemand mij had verteld dat dit toernooi zo zou zijn had ik het niet geloofd ! Ik denk dat Javi en ik nog steeds niet beseffen wat we hebben bereikt.

We blijven de overwinning vieren in de halve finales. We zijn heel blij, er valt niet veel te zeggen behalve dat we in onszelf moeten blijven geloven, hard moeten werken. Morgen zullen we een epische wedstrijd voor ons moeten spelen omdat het onze eerste finale zal zijn en tegen niemand omdat we zullen vechten tegen de beste speler in de geschiedenis, Bela. En wat zeker is, is dat we tijdens de wedstrijd alles zullen geven."

Een verandering van functie die loont

De Braziliaan vertrouwde zijn gevoelens toe over zijn zijdelingse wissel op de baan.

“Het is een klus die we al hadden gedaan met Gabi (Reca), en toen ik jonger was begon ik op rechts te spelen. Het was toen ik in Spanje aankwam toen ik lid werd Lucas bergamini dat ik naar links zwaaide.

Ik ben echter nooit gestopt met rijden. Ik vind het erg leuk om aan deze kant van de baan te spelen omdat ik me op mijn gemak voel. Ik dacht altijd dat als ik terug zou komen naar rechts met de defensieve degelijkheid die ik heb en een krachtige partner, we een gevaarlijk paar zouden kunnen zijn.

Vandaag heb ik het geluk een van de beste spelers te hebben in termen van fysiek potentieel en met veel werk en vertrouwen in dit project zullen we geweldige dingen bereiken.

'Morgen wacht ons een agressievere wedstrijd'

Aan de vooravond van zijn eerste finale vertelde Lucas hoe hij zijn wedstrijd morgen zag tegen een steeds sterker paar.

Fernando Belasteguin en Arturo Coello onder de indruk tijdens deze Open, door de degelijkheid die ze toonden maar ook door de manier waarop ze zich opdrongen, met een hardnekkige Bela en een altijd beslissende Coello.

De Braziliaan vertelt meer over wat hem deze zondag te wachten staat.

"Voorlopig hebben we de wedstrijd van morgen nog niet onderling besproken, maar de omstandigheden zouden niet hetzelfde moeten zijn.

Inderdaad, toen we deze week speelden, was het vaak tijdens de laatste rondes, er was meer vochtigheid. Het is gunstig voor mijn juiste spel, omdat het me in staat stelt meer lobs te gooien en het tempo te vertragen als dat nodig is.

Ik stel me voor dat we morgen rond 15 uur zullen spelen, het zal moeilijk voor me zijn om te lobben Arthur (Coello) omdat hij de bal bij de smash zal exploderen. Het zal voor beide paren een minder strategisch en agressiever spel zijn.

Weliswaar Bela is precies in zijn schoten, maar we hebben nog steeds een aanzienlijk offensief potentieel. We gaan kijken of we daar gebruik van kunnen maken."

Tot zondag na de damesfinale voor deze clash tussen twee teams die we niet hadden verwacht op zo'n niveau tijdens deze Blockchain.com Miami Padel Open - World Padel Tour

Vind nu het interview in het Spaans met Lucas Campagnolo

Team Padel Mei

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.