Lucile Pothier vervangen Jessica Ginier, geblesseerd, at selectiecursus voor het Franse team in Perpignan. Focus op deze in Frankrijk nog onbekende speler.

[Interview gehouden op de dag na de stage van het Franse team]

Slechts 2 jaar padel !

Padel Magazine : Lucile, kun je jezelf een beetje voorstellen en ons vertellen sinds je aan het spelen bent padel en hoe heb je deze sport ontdekt?

Lucile Pothier: Ik ben 24 jaar oud, ik kom uit Aix-les-Bains in de Savoie, tussen meren en bergen.

Ik ben begonnen padel in september 2019 na de bouw van twee padel buiten de Chambéry Tennis Club in augustus 2019. We hadden geen tennisbanen. padel daarvoor in Savoye.

Ik heb deze sport ontdekt dankzij mijn vriend! Voormalig tennisser (3/6), moest stoppen met tennissen vanwege een hernia. Tennis was te traumatisch geworden. Hij begon te spelen padel en ik sloot me natuurlijk bij hem aan.

Padel Magazine : Wat was uw eerste contact met de padel , was je meteen overtuigd?

Lucile Pothier: In het begin vond ik het helemaal niks! Ik speelde met tennissers die de bal niet voorbij lieten gaan, die hard sloegen, ik had het gevoel dat ik minitennis aan het spelen was. Toen leerde ik deze sport beetje bij beetje ontdekken tijdens de spelen.

Ik had de kans om spelers te ontmoeten en in mijn entourage te hebben die al aan het spelen waren padel voor meerdere jaren, en die veel wedstrijden had gedaan. Ze hebben me vanaf het begin veel technisch en tactisch advies gegeven, het speelde veel in mijn vooruitgang maar vooral mijn aantrekkingskracht voor deze sport verscherpt! Het is leuk om de te ontdekken padel met gepassioneerde mensen.

Een verleden als tennisvrouw

Padel Magazine : Voordat je start padel, heb je veel tennis gespeeld? Blijf je het spelen?

Lucile Pothier: Ik begon met tennis op 4-jarige leeftijd, ik was op 11-jarige leeftijd in Pôle Espoir in Grenoble. Daarna ging ik van 4 tot 1 voor 2014 jaar naar de Verenigde Staten aan een universiteit in Divisie 2018 in Texas om te blijven tennissen terwijl ik mijn studie voortzette. Ik stond hoogstens op 0.

Toen ik terugkwam uit de Verenigde Staten, wilde ik blijven tennissen om te proberen negatief te worden geclassificeerd. Ik heb daar veel vooruitgang geboekt, ik wilde mijn niveau testen toen ik terugkeerde naar Frankrijk. Ik wisselde af tussen tennis en padel, maar ik speelde meer tennis.

Toen deed ik mijn eerste toernooi padel gemengd, bij Game Set Padel in oktober 2019. Jhield van de sfeer en het in een team zijn?. Bij tennis vond ik dubbelspel en teamwedstrijden erg leuk. Het zorgde ervoor dat ik de concurrentie meer wilde ontdekken. Toen gebeurde de Covid, ik deed een paar toernooien in de zomer van 2020. Ik speelde veel, maar ik had niet de kans om veel te concurreren vanwege de Covid. En nu Ik kreeg de koorts caught padel, ben ik een echte liefhebber geworden! Ik denk dat ik in 2021 twee keer heb getennist. Ik speel graag zo met vrienden, maar de concurrentie trekt me helemaal niet. Ik heb nieuwe doelen gevonden bij padel die ik niet meer per se in het tennis had.

Lucile Pothier Wildcat Tennis

 

“Ik hield van het netto tennisspel”

Padel Magazine : Au padel speel je liever rechts of links? Wat zijn je sterke punten, je zwakke punten?

Lucile Pothier: Ik speel beide kanten, rechts als ik met mannen speel en links met vrouwen. Ik geef nog steeds de voorkeur aan de linkerkant!

Laten we zeggen dat ik een ongebruikelijk partijtje tennis had. Ik deed veel serve/fly return. Ik hield van het netspel. Mijn trainer vertelde me altijd dat mijn smash mijn sterke punt was, dus ik zou zeggen dat mijn sterkste punt de smash is! Ik heb ook het voordeel dat ik een goede volley heb. ik vind bij padel alle shots waar ik van hield in tennis eigenlijk !

Mijn zwakke punten zou ik zeggen verdediging, ik heb de rotaties nog niet perfect onder de knie, maar ik werk eraan! Ik mis ook wat gameplay-tactieken.

lucile pothier forehand volley

Op de tenen op het trainingskamp van het Franse team

Padel Magazine : Je kwam naar de EDF-stage om het pakket van Jessica Ginier te compenseren: kun je ons meer vertellen? Heeft de coach je gebeld? Had je verwacht deel uit te maken van zo'n bijeenkomst?

Lucile Pothier:  Ik wist dat er een stage zou plaatsvinden in Perpignan omdat ik graag het nieuws volg padel, maar ik had me nog lang niet voorgesteld dat ik daarheen zou gaan! Robin Haziza belde me de zondag voor het weekend van het kamp. Ik kwam uit een deel van padel precies! Hij vroeg me of ik klaar was om naar het kamp te komen. Ik dacht niet te veel na, ik zei direct ja! Maar Dat had ik helemaal niet verwacht. Het was een leuke verrassing!

Padel Magazine : Hoe ben je in deze stage geïntegreerd? Was de sfeer goed?

Lucile Pothier: Natuurlijk was het in het begin een beetje raar omdat ik zo aankwam, ik kende niet veel mensen. Maar beetje bij beetje ging de integratie goed. De sfeer is echt super! We voelen echt een echte cohesie tussen de spelers. Tussen de wedstrijden door steunen de spelers elkaar, 's avonds komen we allemaal bij elkaar om plezier te hebben. Ik heb een geweldig weekend gehad! Ik had de kans om de baan te delen met verschillende partners en tegen verschillende tegenstanders. Het was geweldig om tegen meisjes te spelen die je niet gewend bent te ontmoeten. Ik voelde me op mijn gemak bij alle spelers !

Ik had ook de kans om met Alix en Léa te spelen. Ze staan ​​bovenaan. Ik heb echt genoten op het veld. Ze gaven vaak advies en aarzelden niet om me aan te moedigen. Het was super vormend en een geweldige ervaring!

De wereldkampioenschappen in de kijker

Padel Magazine : Er wordt gezegd dat je een sterke indruk hebt gemaakt tijdens de selectiecursus. De manager moet hoofdpijn hebben om zijn team af te ronden, denk je dat je meegenomen kunt worden? Zou je blij zijn?

Lucile Pothier: Natuurlijk doe ik graag mee aan deze Europese Kampioenschappen! Het kan een gekke ervaring zijn en vooral je land vertegenwoordigen in dit soort competities, het is onbetaalbaar!

Mais mijn selectie zou zeker een beetje voorbarig zijn : het was mijn eerste ontmoeting met het Franse team, ik heb de afgelopen twee jaar niet de kans gehad om deel te nemen aan belangrijke wedstrijden in Frankrijk en dan zijn er veel spelers die meer ervaring hebben padel dan ik !
Deze stage heeft mij enorm gemotiveerd! Ik heb nieuwe doelen in de padel en ik zal deze stage gebruiken om te werken aan verbeterpunten.

Padel Magazine : Het Franse team van padel maakt daarom deel uit van uw toekomstige doelen! Zien we jou in 2021 vaker op Franse toernooien? Zo ja, met wie? En waarom ook niet op internationale toernooien?

Lucile Pothier: Natuurlijk ! Door deze stage kon ik zien waar ik sta ten opzichte van andere EDF-spelers en de punten om aan te werken om verder te komen. Robin vertelde ons over de wereldkampioenschappen die in november plaatsvinden, dit doel heb ik in mijn hoofd gezet. Het motiveert me enorm voor de toekomst en zorgt ervoor dat ik meer wil trainen en games wil spelen om mijn ranking te verbeteren!

Vóór de Covid had ik gepland om veel toernooien te doen. Ik zal profiteren van de hervatting van toernooien om er deze zomer veel van te doen. Ik zal ook proberen deel te nemen aan P2000. Ik zal ook deelnemen aan mijn eerste P2000 in Perpignan in juli met Wendy Barsotti. Ik kan niet wachten!

Voor internationale toernooien, waarom niet! Ik werp voorlopig geen barrières op, maar het zal meer op middellange termijn zijn denk ik.

Padel Magazine : Heeft deze stage bij het Franse team ervoor gezorgd dat je jezelf meer tijd wilt geven om te trainen? Is dit mogelijk met jouw werk?

Lucile Pothier: Ja het gaf me vol verlangen en motivatie om te trainen om te werken aan spelsituaties waar ik me tijdens de stage minder op mijn gemak voelde. Ik ben bezig om navraag te doen om mogelijk aan het eind van de week regelmatiger in Lyon te trainen. Ik heb het geluk dat ik in de sport werk, het is een vrij flexibele omgeving.

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !