Een paar dagen geleden konden we lezen over de lijst van degenen die zijn geselecteerd om zich bij het Franse team aan te sluiten met het oog op de werelden van Padel die van 15 tot 20 november 2020 wordt gespeeld in Doha, Qatar.

Als sommige namen al bekend zijn binnen de Franse selectie, de kapitein van de meisjes, Robin Haziza, wilde dit team nieuw bloed brengen door 3 nieuwe een kans te geven.

Dit is hoe Fiona Ligi, Elodie Invernon et Lucile Pothier zal het voorrecht hebben om de driekleurige kleuren te dragen tijdens het WK in Qatar.

Padel Magazine sprak met een van deze veelbelovende spelers, Lucile Pothier.

Tijdens deze uitwisseling keerde ze terug naar haar selectie voor het Franse team, haar relatie met haar aanvoerder Robin Haziza, maar ook op de inspanningen die ze leverde op de training.

Een droom die uitkomt

“Ik had helemaal niet verwacht dat ik geselecteerd zou worden en was aangenaam verrast door het nieuws. Voor het Franse team spelen is een droom, ik ben er erg blij mee en ik zal er alles aan doen om klaar te zijn.

Robin gaf me veel steun en moedigde me enorm aan toen ik me realiseerde dat de stage bij het Franse team. Hij vertelde me dat ik hard moest werken, maar dat ik alle kansen kreeg, dat ik erin moest geloven. Zijn woorden raakten me en motiveerden me vooral om het beste van mezelf te geven. Na deze stage ben ik betrokken geraakt bij verschillende wedstrijden, naast Wendy (Barsotti).

Barsotti- Pothier - P2000 Pyramides 21

 

Ook heb ik mijn trainingsuren uitgebreid. Aangezien ik momenteel in Chambery ben en er niet genoeg structuren of coaches zijn, ga ik regelmatig naar Lyon om te trainen”.

Intensieve training

“In augustus ben ik begonnen met trainen voor All In Padel. Ik heb veel collectief kunnen doen met Arnaud Taboni en zelfs een beetje Johan Bergeron.

Momenteel ben ik aan het trainen geest Padel avec François Authier. Hij nam me onder zijn hoede en we doen follow-ups vooral tijdens toernooien. Hij heeft me tactisch en technisch veel gegeven. Dankzij dit werk kreeg ik steeds meer vertrouwen en dat was te merken tijdens de Franse kampioenschappen.

Wendy Barsotti Lucile Pothier Perpignan P2000 2021 vibora

Ik zal er echt alles aan doen om volledig voor de Worlds te zijn Padel in Katar. Het wordt een geweldige ervaring en het is waar dat als ik een jaar terugkijk, ik het net serieus begon te worden. padel.
Er is een evolutie geweest en ik ben erg blij om deel te nemen aan dit project. Ik heb de afgelopen maanden veel meer persoonlijk geïnvesteerd omdat Lyon nog steeds 2 uur heen en terug van mijn huis is en ik aan veel meer toernooien heb deelgenomen!

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.