Het was rond een heerlijke koffie waar we mee konden ruilen Maximiliaan Sánchez. Voor degenen die hem nog niet kennen, de inwoner van Villa Mercedes, in Argentinië ook wel "el tiburon" (de haai) genoemd, was in 1 samen met zijn vriend de nummer 2018 van de wereld Sanyo Gutierrez.

Terug op zijn eerste contacten met het pala en op zijn reis van zijn jeugd in Argentinië tot vandaag.

Roland-Garros: het hoogtepunt

“Het is een idyllische plek voor ons, spelers van padel. We hadden nooit gedacht dat we hier zouden komen spelen. Twee jaar geleden was dit ondenkbaar. de padel een ongelooflijke sprong voorwaarts gemaakt. Het vervult me ​​met vreugde en trots, want ik hou van deze sport en ik wil het zien in deze prachtige stadions (Foro Italico, Roland-Garros ..)”.

“Het is moeilijk om de sfeer die deze plek uitstraalt onder woorden te brengen. Voor een sporter is het het toppunt. Om op deze emblematische plek te zijn, moet je je 100% professioneel voelen, tegen jezelf zeggen dat al het werk dat al zoveel jaren is gedaan, eindelijk vruchten afwerpt. Duizenden spelers zijn door dit centrale veld gegaan, we hebben ze op televisie bewonderd en vandaag is het onze beurt.”

“Ik belde mijn vader om hem te vertellen dat ik professional wilde worden”

"Ik ben begonnen padel toen ik heel jong was, in mijn geboorteplaats Villa Mercedes, San Luis in Argentinië. Ik moet 6 of 7 jaar zijn geweest. Mijn broers speelden ook padel en elk weekend legden we enkele kilometers af om deel te nemen aan wedstrijden. Het was dit sociale aspect dat ik ook leuk vond, omdat ik in deze periode veel vrienden heb kunnen maken.

Rond mijn 15e, 16e zag ik dat ik in conditie was om toernooien te doen en dat vond ik leuk, trainen, werken om competitief te zijn op de baan. Hier maakte ik mijn debuut in het professionele circuit in Argentinië. Toen ik 18 werd, nam ik de beslissing om naar Spanje te gaan, want daar waren de beste spelers in deze sport. Toen ik deelnam aan mijn eerste wedstrijd in Marbella, herinner ik me nog heel goed, ik werd verliefd op zowel het Spaanse profcircuit als het land. Dus belde ik mijn vader om hem te vertellen dat ik dat wilde: professional worden padel.

Vanaf dat moment ging ik er 100% in en in 2008 verhuisde ik naar Spanje om te komen trainen en profvoetballer te worden.”

“Vandaag zijn er meer circuits dan voorheen”

“Het was niet gemakkelijk voor mij om naar Spanje te komen.
Tegenwoordig is er veel concurrentie met verschillende circuits waarmee jongeren de ladder kunnen beklimmen om de hoogten te bereiken. Bovendien is het economisch gezien padel wordt steeds beter en zoals u al zei, kunnen jongeren gemakkelijker naar Argentinië terugkeren om hun gezin te vinden. Het is waar dat als je jong bent en om je doelen te bereiken, je je huis moet verlaten, je land voor een andere plek duizenden kilometers verderop, het kan moeilijk zijn. Naast training en competitie die erg intens is, stellen onze geesten ons op de proef.

Het feit dat er tegenwoordig meer circuits zijn, stelt steeds meer jonge mensen in staat om in competitie te komen."

“De APT is een geweldig circuit”

“De APT is een geweldig circuit, een belangrijke structuur die enorm helpt bij de padel ontwikkelen. Zoals ik al zei, het is een extra optie voor jonge mensen die een professioneel circuit willen betreden. Er zijn veel podia in Latijns-Amerika waardoor jongeren van het continent gemakkelijker voet aan de grond krijgen in de competitie.

Het helpt ook de padel heel snel groeien en dat vind ik geweldig.”

“Ik hoop dat de circuits zich verenigen”

We konden zien dat de spelers dit jaar niet stil zaten.
Sommigen zullen inderdaad deelnemen aan maar liefst 34 etappes verspreid over twee circuits. Een keuze die enkele maanden geleden werd gemaakt door spelers die wedden op het nieuwe officiële circuit van de FIP, Premier Padel.

"Ja, 34 toernooien in het jaar is moeilijk, maar we hebben besloten om op dit nieuwe circuit te wedden en we zijn blij om hier vandaag aanwezig te zijn. We zullen dit seizoen en volgend jaar alles geven om aan alle mogelijke evenementen deel te nemen. We hebben verplichtingen aan de World Padel Tour en Premier Padel maar we zullen de inspanning leveren om er alles aan te doen om de padel. En dan zullen we zien wat er gebeurt.

Vandaag Premier Padel geeft zichzelf de middelen om de padel en zet het waar het verdient. We zullen zien of er over twee jaar een unie mogelijk is tussen de twee entiteiten en ik hoop dat er een zal zijn voor het welzijn van de padel. Ik hoop echt dat er een verbintenis tussen de circuits komt, zodat het onze discipline ten goede komt en ik wil er echt in geloven."

“Een goed seizoen met Lucho”

"Ik ben een speler die al zijn doelen in zijn carrière heeft bereikt. Vandaag is mijn doel om competitief te zijn en me op mijn best te voelen. de padel is erg competitief geworden en ik haat verliezen (lacht): ik wil elke wedstrijd winnen, toernooi na toernooi.

met Lucho Capra we willen titels winnen, dat is ons primaire doel. Slaag erin elke keer meer punten te scoren, win wedstrijden en probeer zoveel mogelijk finales te spelen."

Maxi Sanchez en Lucho Capra

“Kuikma is een zeer professioneel merk”

“Toen Decathlon aan mij dacht om een ​​partnerschap aan te gaan, vond ik het briljant omdat het een heel groot merk is. Ik denk dat we goed samenwerken, we slagen erin om veel dingen te verbeteren en ik voel me nog professioneler omdat dit het meest professionele merk is waarmee ik heb mogen werken”.

Maxi, rocker in hart en nieren?

Het is gebruikelijk dat spelers voor de wedstrijd naar muziek luisteren, om te ontspannen of gemotiveerd te raken. Het is een groot deel van hun pre-game ritueel om zichzelf af te sluiten en zich onder te dompelen in hun bubbel.

Hoe zit het met Maxi? Omdat hij er geen routine van maakt, vertelt "el tiburon" ons iets meer over de muziekstijl waarnaar hij luistert.

“Ik hou van muziek, ik luister veel naar Argentijnse rock en in Madrid hebben we het geluk dat er bands op het podium komen optreden. Op dit moment ben ik vooral dol op een Uruguayaanse band genaamd “No te va a gustar”. Het is het soort muziek dat me loskoppelt en dat ik het leukst vind”.

Zegevierend deze donderdag tegen Miguel Yanguas en Javier Nieto, spelen Maxi Sanchez en zijn partner deze vrijdagmiddag tegen hun landgenoten Juan Tello en Federico Chingotto voor een 100% Albiceleste face-to-face!

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.