Focus op Manon Garcia, die had iedereen verrast naast Mai Vo tijdens de P1000 georganiseerd door de Big Padel Bordeaux afgelopen februari.

“Altijd in tennis”

Padel Magazine : Voor degenen die je nog niet kennen, kun je jezelf voorstellen?

Manon García: Ik ben 33 jaar oud, ik kom uit de regio Parijs en woon nu tien jaar in Lille. Ik werk bij Decathlon, ik ben inkoopmanager voor Artengo. Ik speel al tennis sinds ik 5 was en ben nooit gestopt. Vandaag sta ik op de 36e plaats in Frankrijk, in het beste geval was ik 20. Vandaag ben ik nog steeds volledig in het tennis.

Padel Magazine : Als je zegt dat je van tennis houdt, betekent dat dan dat je elke dag traint? Je reist in het weekend om toernooien te doen, je speelt internationale competities etc. ?

Manon García: Ja, ik train 's middags, tijdens mijn lunchpauze. Ik zou graag meer willen trainen, maar ik kan niet echt met mijn werk. Ik doe alleen Franse toernooien, de CNGT. Ik speel ook teamwedstrijden met mijn club Tremblay-en-France in Pro A en ook in het buitenland, in België en Duitsland. Dat maakt me nog steeds 70 games per jaar. Je zou kunnen zeggen dat ik minstens één op de twee weekenden in beslag neem door tennis, waardoor er niet veel tijd overblijft voor iets anders...

"De padel, een zeer vriendelijke sport”

Padel Magazine : Ondanks je drukke agenda lukt het je toch om wat ruimte te vinden voor de padel ? Wanneer ben je ermee begonnen? Vond je het meteen leuk?

Manon García: Ik speelde bij padel voor de eerste keer 4 of 5 jaar geleden was het bij Padel Houding, tegen Lesquin. Ik hou echt van alle racketsporten en natuurlijk vond ik het vanaf het begin erg speels. Toen begon ik echt plezier te krijgen toen ik een beetje het spel met de ruiten begreep. Bijna alle tennissers die ermee aan de slag gaan, raken verslaafd aan padel. Het is gezelliger dan tennis waar je vaak alleen bent. Er hangt daar een goede sfeer en op het veld vinden we het leuk om als team tactische oplossingen te bedenken, elkaar aan te moedigen. En dan zien we onszelf heel snel vooruitgaan, dat is natuurlijk prettig.

Helaas train ik echt niet vaak. Vorig jaar probeerde ik eens in de twee weken te spelen met Nastasia Boitier-Legourd, Marine Fontaine en een vriend. Maar daar heb ik minder tijd. Het werkt gefaseerd, laten we zeggen: soms kan ik drie maanden niet spelen, dan als ik een pauze heb van trainingen en tennistoernooien, kan ik meer gaan spelen.

Padel Magazine : We zagen je heel comfortabel tijdens de dames P1000 van de Big Padel Bordeaux met Mai Vo (nederlaag in de finale), wat waren je andere resultaten in toernooien?

Manon García: Sinds september 2021 heb ik drie toernooien gespeeld. Ik speelde een P500 in Valenciennes met Lucie Allison, die we wonnen, vervolgens een P1000 in Amiens met Séverine Bouchacourt (nederlaag in de kwartfinales) en dus deze P1000 in Bordeaux met Mai Vo, waar we in de finale verloren.

Met Mai kunnen we het op en naast het veld heel goed met elkaar vinden. Ze is natuurlijk veel sterker dan ik, maar we hadden voor dit toernooi nog nooit samen gespeeld en ik denk dat we elkaar goed aanvulden. Ik doe niet per se veel, maar ik leg de bal erin, en Mai beweegt overal en is erg agressief, dus uiteindelijk werkt het goed!

Invernon Soubrie Vo Garcia P1000 Big Padel 2022
Mai Vo en Manon Garcia verloren in finale van Élodie Invernon en Charlotte Soubrié

"We praten er over twee of drie jaar over... "

Padel Magazine : Wanneer is het volgende toernooi met haar?

Manon García: Als onze schema's het toelaten... We zouden graag samen toernooien kunnen spelen, maar dat is op dit moment ingewikkeld. Als de gelegenheid zich voordoet, zullen we natuurlijk graag samen spelen, maar we zijn niet echt beschikbaar. We konden ons niet inschrijven voor de kwalificaties voor de Franse kampioenschappen, noch voor de laatste P2000. Het moet gezegd dat ik vandaag geen tennistoernooi wil annuleren voor de padel.

Maar aangezien ik nogal aan het einde van mijn tenniscarrière ben, als ik wat meer weiger, zal ik wat meer tijd besteden aan padel !

Padel Magazine : Als je tennis opzij zet, zullen we je alle toernooien van het Franse circuit zien spelen zoals velen doen? Met het Franse team in een hoekje van het hoofd?

Manon García: Als ik stop met tennissen, wil ik zeker wat rusten. Ik denk niet dat ik in de weekenden zo veel wil reizen. Over twee of drie jaar zullen we het er weer over hebben, maar op dit moment kan ik me niet voorstellen om terug te gaan naar dezelfde dynamiek.

Wat het Franse team betreft, ik hoop dat er andere jongere spelers zullen zijn om te selecteren in plaats van een 35-jarig meisje dat net is gestopt met tennissen! (Gelach) Ik denk dat er noodzakelijkerwijs een tijd zal komen dat we jonge spelers zullen hebben die niet noodzakelijk van tennis komen, die zullen spelen padel voor een lange tijd, wie zal een puur padel en wie zal het niveau hebben om in het Franse team te zitten.

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !