Tijdens een interview gegeven aan Padel Magazine, Manu Garcia, een van de acteurs van de padel Frans, geïnvesteerd in My Padel Winkel, Engels Padel Winkel en PadelXP, bezorgde zijn rapport aan de padel.

Le padel, een reddingsboei

Ik begon te spelen padel lang geleden. Ik was 15, dus het is nu XNUMX jaar geleden.

Ik woonde in Spanje en had grote elleboogproblemen toen ik aan het tennissen was. Zoals je je kunt voorstellen, ben ik begonnen met tennis.

Mijn fysio was al aan het spelen padel op dat moment, en hij bood me aan om mijn revalidatie in te doen padel. Hierdoor kon ik blijven sporten. Ik kon een aantal maanden niet tennissen, maar ik bleef sporten dankzij de padel.

Dus ik ben zo met deze sport begonnen en ben nooit meer gestopt. Zodra mijn elleboogprobleem beter werd, ben ik weer gaan tennissen. Maar toen bleef ik wat doen padel Daarnaast.

Later, toen ik in Montpellier in Frankrijk aankwam, was er geen padel. Dus heb ik het 2-3 jaar rustiger aan gedaan, daarna begon ik weer te spelen in 2013-2014 in Lille.

Manu Garcia glimlacht allemaal

'De wedstrijden liggen achter me'

Hoe meer ik speel padel, hoe meer geld ik verlies. Want in plaats van achter mijn computer te werken, ben ik aan het spelen. En de padel het brengt me niets, want vandaag ben ik noch een professional, noch een geweldige voetballer. padel !

En dan is het niet omdat het lang geleden is dat we een sport beoefenen dat we per se goed zijn! Het is lang geleden dat ik begon padel, Ik denk dat ik goed bezig ben, maar ik ben ook geen grote speler. Ik heb veel wedstrijden gedaan en ik denk dat ik de top van mijn niveau heb bereikt, van wat ik kon. Dus vandaag doe ik helemaal niet mee.

Ik doe een paar toernooien, maar het is nog steeds vrije tijd: P250's of P500's.

Le padel, het is alleen maar positief!

Ik heb geen teleurstelling ervaren in de padel. Op dit moment is het een sport, een passie die me alleen maar positieve dingen heeft gebracht. Ik heb geweldige mensen ontmoet, dus ik ben erg blij.

Dan, met betrekking tot mijn prestaties in de padel, Ik denk dat ik het geluk heb gehad om voor belangrijke spelers in de padel. Ik werkte voor een grote website waar ik apparatuur voor verkocht padel.

Ik verkoop ook tracks van padel. Dus ik denk dat ik veel facetten van de padel of het nu op het veldgedeelte is, het racketgedeelte...

Tegenwoordig heb ik verschillende websites en een fysieke winkel, dus ik ben best tevreden met de reis die ik heb gemaakt en ik wil deze blijven ontwikkelen. We hebben vandaag ook veel projecten voor Frankrijk in de verkoop van sneeuwschoenen padel.

Manu garcia

Voor mij is het een genoegen om elke dag met mensen te kunnen praten, ze te helpen door ze advies te geven, ook van ze te leren, want elke dag leren klanten, collega's me nieuwe dingen, en zelfs onze concurrenten leren ons dingen zodat we alle vooruitgang samen.

De wereld van padel vandaag is het een groep vrienden. We kennen elkaar allemaal, we werken allemaal samen en we mogen elkaar. Ik ben heel blij dat ik deze relatie met deze entourage heb kunnen ontwikkelen. Dus de padel eerlijk gezegd is het op dit moment alleen maar goed.

Langzaam ja, maar zeker

Ik ben een van degenen die denken dat een te snelle ontwikkeling geen goede zaak is. Je moet de dingen goed doen, rustig en vooral niet haasten.

Ik neem bijvoorbeeld het geval van Zweden, waar iedereen het had over de explosie van de padel in Zweden.

Het punt waarover ik buitengewoon blij ben met betrekking tot Frankrijk is het feit dat we gematigd zijn met betrekking tot de groei van de padel. Toegegeven, we vinden nog steeds dat we te langzaam groeien omdat we het toch graag sneller zouden willen, we zouden graag het aantal standplaatsen verdubbelen in 2 jaar...

Maar vandaag als de padel zich langzaam ontwikkelt in Frankrijk, komt door het grote administratieve gedeelte. Wij Fransen hebben een administratieve kant waar je heel veel papierwerk moet doen voordat je een club kunt openen, en uiteindelijk walgen we, paradoxaal genoeg, omdat we onszelf wijsmaken dat dingen langzaam gaan.

Maar de groei van padel in Frankrijk is gladgestreken, wat betekent dat als er bijvoorbeeld morgen een val is, het minder brutaal zal zijn.

We gaan geen klap incasseren zoals Zweden momenteel doet, waar de groei zo exponentieel is geweest dat ze met een teveel aan structuren zijn beland. Dit betekent dat er tegenwoordig veel meer aanbod is dan de vraag in Zweden, en daarom sluiten clubs elke week, elke maand. Deze exponentiële groei is geen goede zaak.

En in Frankrijk zou ik persoonlijk graag willen dat het wat sneller gaat, want ik denk dat er tussen de ontwikkeling van Frankrijk vandaag en de ontwikkeling van Zweden een gulden middenweg is, deze gulden middenweg, we kunnen het bijvoorbeeld Italië noemen. De groei in Italië is veel sterker dan in Frankrijk, maar veel minder extreem dan in Zweden.

Dus ja, ik zou graag willen dat het sneller gaat. Wat me echter geruststelt, is dat deze gematigde groei betekent dat als er morgen stagnatie en verlies aan momentum is in Frankrijk, het gematigd zal zijn. We zullen niet zien dat 70 clubs in één jaar sluiten, want het aantal clubs dat in 2022 in Zweden sloot, was een ramp.

Al met al ben ik nog steeds blij met de ontwikkeling die de padel in Frankrijk.

De administratieve kant, een heel gedoe

Tegenwoordig is een van de belangrijkste obstakels voor de ontwikkeling van padel voor mij is het allemaal deze administratieve kant. Dat wil zeggen, je moet een ongelooflijk verzoek doen om een ​​land van te kunnen plaatsen padel in een buurtclub.

Maar aan de andere kant is dit naar mijn mening wat particulieren zal redden, aangezien sommige particulieren zich zorgen maken over de creatie van padel bij publiek.

Maar we moeten ook de FFT bedanken, want het is een versneller voor de ontwikkeling van padel.

Nieuwe projecten komen eraan

De websites en de winkel zijn nu mijn hoofdactiviteit. De site is destijds in het leven geroepen door Julien Pes omdat er op de Franse markt echt vraag was naar een groot assortiment rackets.

Er was al een website in Frankrijk, beheerd door Vincent Brunet, onze collega uit Perpignan. Hij is een enorme professional die uitstekend werk levert, maar die een iets beperkter aanbod had.

En er was in Frankrijk echt vraag naar een groot aantal merken, vergeleken met bijvoorbeeld Spanje waar er al 500 verschillende racketmodellen waren.

Ik was de leverancier van Julien, dat wil zeggen dat ik hem een ​​oplossing heb verkocht waardoor hij veel keuze aan sneeuwschoenen had padel. Hij was erg slim en had een zeer goede visie, aangezien hij besefte dat er een zeer grote behoefte was in Frankrijk en dat Franse klanten veel meer keuze wilden.

Dus creëerde hij een site waar vanaf de eerste dag al veel rackets te koop waren. Het was een visionair sinds vandaag, als we naar de Franse concurrenten kijken, en we zien de nieuwe sites die zijn verschenen sinds Julien in 2019, ze hebben allemaal bijna 300 modellen.

Ook voor mij was het een fijne ontmoeting. Hij heeft de site gemaakt en ik sloot me bij hem aan in de nasleep van post-Covid. We zijn toen gaan samenwerken, zijn blijven investeren in websites: My Padel Winkel, Engels Padel Winkel, PadelXP ook die is gemaakt door Régis, mijn belangrijkste partner vandaag.

Drie websites die goed werken, wij zijn blij! We hebben een fysieke winkel in Pau die heel goed werkt. We hebben het anderhalf jaar geleden geopend en na 1 maanden uitgebreid. Hierdoor functioneerde de winkel goed en konden we de verkoopoppervlakte verdubbelen.

C'est Fred Richeme die het hoofd is van cdeze winkel en wie onze sitemanager is op de winkel, maar ook op logistiek gebied.

Manu García Frans Padel Winkel

We hebben projecten in Frankrijk, waaronder een project dat iets achterloopt op schema in Zuid-Frankrijk, maar dat in 2023 uit de grond moet komen, het is een nieuwe winkelformule. En daarna werken we aan de ontwikkeling van een netwerk van franchises in Frankrijk.

We willen het netwerk echt ontwikkelen en hebben 10-20-30 Franse winkels Padel Winkelen op Frans grondgebied in franchise !

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!