INTERVIEW MET MARCELA FERRARI ASSISTANT COACH VAN PABLO LIMA EN FERNANDO BELASTEGUIN

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Marcela Ferrari, geboren in 1981, verantwoordelijk voor de opleiding van Fernando Belasteguin en Pablo Lima en verantwoordelijk voor de School of Padel door Star Padel, De club van Fernando Belasteguin in Barcelona.

Je bent ook een speler van padel op het WPT-circuit?

Omdat ik van deze sport hou en fit wil blijven, blijf ik spelen op het Catalaanse circuit en als de WPT naar Barcelona komt, als ik kan, grijp ik de gelegenheid om dat te doen. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld niet gespeeld, maar ik probeer het in het algemeen.

Uw beste positie op de WPT?

Ik ga niet het beste zeggen (lacht), maar op het Catalaanse circuit dat het sterkste is (in Spanje), ben ik nr. 5, als er spelers zijn als Lucia Sainz (N ° 9 WPT) en Marta Marrero (N ° 3 WPT), die op dit circuit komen spelen. (Noot van de redactie: Marcela speelt op het Catalaanse circuit met Lucia Sainz. Lucia Sainz is de partner van het wonderkind Marta Ortega op de WPT).

Hoe lang train je Bela en Pablo?

Ik zorg nu al 4 jaar voor Bela… en het is waar dat het heel snel ging. Mikel Sciorilli is de hoofdcoach van het team (Noot van de redactie: hij woont in Madrid en volgt de spelers op de toernooien). Ik ben daarom de estafette van Mikel in Barcelona omdat ik leef zoals de 2 spelers in Barcelona. Sinds januari van dit jaar zorg ik ook voor Pablo Lima.

Hoeveel mensen maken deel uit van het team rond het paar Bela en Pablo?

We zijn met veel. Eerst is er Tony Martinez, voor fysieke voorbereiding, dan Mikel Sciorilli die de hoofdcoach is en dan is er een team dat onzichtbaar is.

Voor mij is het team dat onzichtbaar en erg belangrijk is, de basis zijn de vrouwen van de spelers, die er zijn tijdens dit toernooi in Monaco, maar die ook aanwezig zijn met de spelers, tijdens de moeilijkste tijden, zie ze in de huis. En dit werk is fundamenteel en de basis van alles, want anders zouden ze noch de woede, noch de kracht noch de vreugde hebben om op het veld te spelen.

Elk heeft dan zijn fysiotherapeut en andere mensen voor buitenactiviteiten tijdens padel.

Wat is jouw rol precies?

Samen met hen zijn in Barcelona, ​​zoals Bela en Pablo in Barcelona wonen. Omdat ze Mikel niet ter plaatse hebben (hij is in Madrid), is het mijn rol om contact te hebben met Mikel die mij de trainingssessies geeft, om de doelstellingen voor elke sessie te geven, om ze te vervullen. Ik zoek sparringpartners, de banen (outdoor of indoor). Normaal gesproken trainen we bij Star Padel dat is de club van Bela, maar soms moet je op zoek naar een overdekte baan, op zoek gaan naar sparrings en ze trainen 100%. Bij hen is het eigenlijk heel gemakkelijk, omdat ze altijd op 200% trainen. Mijn rol is simpelweg om erbij te zijn, hen in alles te ondersteunen en vervolgens terug te rapporteren aan Mikel.

Hoe verloopt een typische week zonder toernooi voor deze spelers?

Als ze meedoen aan toernooien, is het om ze in streaming te zien spelen omdat ik vanwege mijn werk niet kan reizen. Als ze niet aan een toernooi deelnemen, gaat het om werken, hard trainen. Ze doen dan eerst fysiek werk in de vroege ochtend padel… Als er iemand is die een dubbele sessie wil of als Mikel een andere sessie plant, dan moet het bij hem zijn. Over het algemeen brengen ze 1u30 tot 2u per dag door op het veld van padel, maar het hangt af van de dag, maximaal 2u tot 2u30 per dag om de doelstellingen te bereiken. Dat is goed voor ze, elke week als ze daar zijn willen ze iets verbeteren en gaan ze altijd verder. Ze komen niet om te trainen, nee, ze vragen veel, en het hele team moeten we de hele week opletten.

Hoe is het nog steeds mogelijk om een ​​speler te verbeteren die al zoveel jaren 1 is, zoals Bela, die alles heeft gewonnen ... hoe is het mogelijk om hem iets meer te brengen als coach of co-coach?

Ik stelde mezelf deze vraag. Is het mogelijk om te blijven verbeteren? En het antwoord is ja, het is mogelijk om te blijven verbeteren. Realiseer je je dat ja ... Het is niet over het jaar maar over de week, dat ze constant kleine details verbeteren, om meer snelheid te hebben, om steeds lagere ballen terug te sturen ... altijd . Daarom denk ik dat ze nummer 1 zijn, elke dag vragen ze meer van zichzelf, ze hebben niet alleen een goede kans, of ze beter en zelfs beter kunnen worden ... dat doen ze niet niet rondkijken maar kijken naar hun eigen spel dat ze kunnen verbeteren. En om het werk goed te doen, moet er elke dag iets worden verbeterd. Of het nu fysiek, technisch, tactisch is ... ze kunnen op dit geweldige team vertrouwen.

De kwaliteiten van Bela en Pablo?

Voor mij is het eerst de persoon. Het feit dat ze zijn overeengekomen om een ​​vrouw voor mij in hun team te integreren, is ongelooflijk.

Zo niet de kwaliteiten: het zijn arbeiders, heel eenvoudig, ze weten wat ze op elk moment van hun werk moeten doen, een goed stuk werk, ze vechten ... dit zijn niet echt de klappen op zich, maar het is is de strijd, de standvastigheid, het offer, het werk en buiten de rechtbank zijn het geweldige mensen.

 

Hoe vullen Bela en Pablo elkaar aan?

Beide spelers zijn zeer strijdbare mensen. We wisten niet wat de combinatie van deze 2 spelers zou opleveren, maar uiteindelijk zeg ik vandaag dat het een perfecte cocktail geeft. Ze vullen elkaar aan omdat ze allemaal heel goed weten wat hun ruimte is en ze houden allebei van hetzelfde: winnen!

Wat zijn de verschillen tussen het paar Bela-Juan Martin Diaz en het paar Bela-Pablo Lima

Het is een vraag die mij nooit is gesteld ... Juan Martin is voor mij een genie en ik bewonder hem, maar ik heb hem nooit getraind. Ook is het voor mij iets heel speciaals om de spelers Bela en Pablo Lima in Barcelona te hebben. Ze zijn anders en ik leef het ook anders. Wat mij betreft, kijk ik naar het heden en het Bela / Lima-paar kan een geweldige tandem doen. Elk ding heeft zijn podium en voor mij is het een heel mooie en leuke fase.

Zijn er andere vrouwen zoals jij die mannen coachen of ben jij de enige op het circuit?

Op professioneel niveau zijn er geweldige vrouwelijke coaches zoals Neki (Noot van de redactie: Neki Berwig-coach van het vrouwelijke paar Patty Llaguno / Eli Amatriain n ° 3 van de WPT) maar op het mannencircuit, niet dat ik weet. Er zou elders meer moeten zijn, waarom niet? Natuurlijk kun je hun tempo niet bijhouden, maar het gaat meer om bij hen zijn, hen aanmoedigen, corrigeren, zo nodig reisgenoot zijn. Een vrouw kan het. Bela is de eerste speler die een vrouw in zijn team neemt en het goede voorbeeld geeft dat het mogelijk is. En het gaat hem niet slecht, toch? Hij heeft toch geen slecht team? (lacht)

Mikel is de hoofdcoach die op mij rekent in Barcelona. Dit is 4 jaar dat ik voor Bela zorg en het wordt een jaar met Pablo. En ik denk niet dat een van hen heeft gemerkt of het een vrouw of een man is. Ze weten dat ik alles geef en ze zijn gelukkig en dat is wat telt.

Interview uitgevoerd op 13 september 2015 in Monaco tijdens de World Padel Tour door Kristina CLEMENT voor Padel Magazine.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.