Marie Maligo deelt haar verhaal met de padel, kijkt ze terug op haar ervaringen met haar verschillende partners en de dynamiek van het nieuwe duo dat ze nu vormt met Mélanie Ros.

Een eerste ervaring met de padel halftoon

In eerste instantie was mijn ervaring met de padel was niet erg overtuigend, vooral omdat ik uit het tennis kwam. Maar nadat ik volhield, ging ik echt van de film houden padel, tot het punt dat hij het tennis opgaf. Daarvoor was ik tennisleraar, maar naarmate de tijd verstreek, had ik behoefte aan verandering. Bovendien liep ik op 17/18-jarige leeftijd een ernstige blessure op, een verstuiking met gescheurde ligamenten, waardoor ik ongeveer een jaar moest stoppen. Voor mij is de padel is een geweldige manier geworden om weer te gaan sporten en iets nieuws te ontdekken.

Marie malo

Wat ik vooral leuk vind aan de padel, het gaat om spelen als team. Ik vind het ook een ontzettend leuke en gezellige sport. Ik speel het nu al zeven jaar. Hoewel ik van Belgische afkomst ben, speel ik in Frankrijk, omdat de organisatie beter aansluit bij mijn behoeften. De wedstrijden vinden vooral in de weekenden plaats en er zijn beduidend meer toernooien dan in België.

Het is niet altijd gemakkelijk om partners te vinden…

Het is waar dat ik vorig jaar veel verschillende partners had, wat deels verband hield met mijn ranking. Toen ik in Frankrijk begon te spelen, stond ik rond de 80e plaats, en het was moeilijk om goed gerangschikte teamgenoten te vinden. Dat was begrijpelijk, aangezien de spelers mij niet echt kenden. Ik denk echter dat deze periode van frequente partnerwisselingen voor mij nuttig was, in die zin dat het erg leerzaam was, denk ik.

Bemoedigend begin met Mélanie Ros

Dit zijn onze debuten met Mélanie. We hebben al aan een paar toernooien deelgenomen en we hebben besloten om het hele seizoen 2024 samen te spelen. We zullen zien wat de toekomst voor ons in petto heeft, maar ik ben optimistisch omdat dat zo is goede start van het seizoenWe kunnen het goed met elkaar vinden en de resultaten zijn bemoedigend. Wij hopen deze dynamiek vast te houden.

Marie malo

Le padel vordert, zowel in Frankrijk als in België

Ik merk dat de padel begint zich echt goed te ontwikkelen. Clubs lijken in een echte race te zijn verwikkeld om steeds meer tracks toe te voegen, wat een bewijs is van de toename van het aantal spelers. In België zijn er veel nieuwe mensen die beginnen met oefenen padel. Ik kan niet met zekerheid zeggen of de ontwikkeling in Frankrijk verder gevorderd is dan in België, maar het is duidelijk dat in beide landen de padel verloopt indrukwekkend.

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.